Ненчев не можел да съкращава повече военни

Надява се, че догодина ще има повече пари за отбрана
10
Ненчев не можел да съкращава повече военни
Снимка: БТА

Военният министър Николай Ненчев призна, че повече съкращения в системата не може да има.

"В Министерството на отбраната се извършиха съкращения на 380 човека по новия устройствен правилник и нямаме никаква възможност за повече", отсече той, цитиран от БТА.

По думите му има служби в системата на МО, от които зависи националната сигурност и трябва да се внимава много при съкращенията.

Още по темата

Ненчев изрази надежда, че за следващата година ще бъде изпълнено решението на Консултативния съвет по национална сигурност и  "бюджетът за отбрана да бъде такъв какъвто е бил през 2014 година - 1,35 на сто почти".

"Периодически провеждам срещи със структурите на МО и по отношение на финансите и виждам, че всичко се развива много оптимистично", коментира министър Ненчев и като пример посочи ВМА, където по думите му има спестени вече 18 милиона лева.

Ненчев бе гост на съвместната българо-американската подготовка "Тракийско лято - 2015", която се провежда в района на летище "Пловдив" и авиобазата.

След демонстрациите вицеадмирал Румен Николов, Началник на отбраната, благодари на всички военнослужещи, като даде много висока оценка на българските участници.

"Място за съмнение за отстъпление в качеството на подготовката на нашите военнослужещи няма, по отношение на ентусиазма сме на много по-високо ниво", коментира вицеадмирът.

В "Тракийско лято - 2015" от българска страна участват около 600 военнослужещи от структури на МО, от Силите за Специални операции на СВ, ВМС и ВВС, каза полк. Явор Матеев, ръководител на учението от българска страна. Той уточни, че по време на тренировките ще се изпълнят около 1800 парашутни скока - дневни и нощни, с различни типове парашути от ниски и средни височини. По отношение на техниката БА участва с транспортен самолет Спартан и вертолети Кугър и Ми-17.

От американска страна участват около 120 военни от 20 различни сфери с три самолета С 130 Херкулес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 8 САЩ от кога минаха на Леопард та да ги раздават на гърция бе *** щото абрамси нямат
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Икономии, съкращения, затягане на колани... Това до закриване на държавата ли ще продължава?
5
0
 
3
 
! Отговори
непукист преди 8 години
Трудовака се надява на по-вече пари за отбрана догодина ,че то остана ли вече нещо за отбрана ,а сетих се имотите и сметките на политическата ***.
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе как така ВМА е спестила 18 млн. при 100 млн. задължения, а? Да не говорим, че не плаща и по сега действащи договори... Я му направете един пълен одит на оня накичен с медали и звания акордеонист!
3
0
 
8
 
! Отговори
Ники преди 8 години
Ама да не съкращава военни, а книжните плъхове, военна полиция, военно разузнаване и хилядите други паразитиращи покрай военните.
2
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ние издържаме военни за да ходят по мисии в чужбина, да защитават американските интереси. Освен това за да се оправдае съществуването на неизвестен брой лапачи в МО и ГЩ.
1
2
 
14
 
! Отговори
преди 8 години
Каква година? Вие ако не си отидете до края на тази хората по дърветата ще ви избесят. Явно от САЩ са му наредили да им даде няколко милиарда долара за старата им техника която трябва да изхвърлят и той послушно ще го направи. Аз съм длъжен да го предупредя че в България нито складовете с оръжия нито поделенията с техника имат добра охрана да не остане озадачен кой даде танкове и калашници в ръцете на патриоти.