МО клекна, освобождава 382-ма чиновника

Ненчев: С 18 млн. лева са намалени разходите за тази година
17 юли 2015 17:35, Анисия Иванова
16
МО клекна, освобождава 382-ма чиновника
Снимка: БТА

Министерството на отбраната ще редуцира с 382 щатни бройки администрацията във ведомството и структурите на пряко подчинение от 1 юли.

Това е сред основните мерки, заложени в Програмата за структурни и функционални реформи през 2015 г. и периода до 2017 г., разработена в изпълнение на държавния бюджет за 2015 г.

Още по темата

Министърът на отбраната Николай Ненчев се срещна днес с председателя на парламентарната Комисия по бюджет и финанси Менда Стоянова, за да представи програмата, съобщиха от министерството.

Сред другите мерки за оптимизиране на разходите в МО за настоящата година са намаляване с 20% на числеността на персонала, назначен по допълнително разписание на длъжностите, и предоставяне на имоти и дейности, изпълнявани от министерството, в управление на общини и др.

Министърът на отбраната е посочил, че намалението на разходите за персонал в министерството за 2015 г. е около 18 милиона лева, а през 2016 г. - допълнително около 1,9 милиона лева.

Предварителните отчетни данни за първото полугодие сочат, че до края на 2015 г. финансовите параметри на програмата ще се преизпълнят, като намалението на разходите ще достигне около 28 милиона лева, е заявил министърът.

"Предлаганият в програмата комплекс от мерки в Министерството на отбраната значително надвишава 10-те процента намаление на разходите за персонал на административните звена и структурите на пряко подчинение на министерството", е подчертал той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
1
 
! Отговори
Колхозник преди 8 години
Контето да каже не колко щата е съкратил, а колко служители, а тези 382 бройки да ги разправя пред министрите. Те няма да го разберат. А какво значи "ще редуцира от 1 юли, днес не сме ли 18 юли. Да не са планирани за следващата година.
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 10:Живеем във времето на комуникациите.Предлагам ти да се убедиш сам в това, което пишеш.Например отиди във Фейсбук и потърси някое поделение, напримерАвиобаза Безмер (между другото елитно поделение) и така ще се нароятхората, които работят там. Ще видиш снимките на типични ***.Аз си спомням дядо ми се помина на 89 години от удар. В лице и тялобе много по младолик от тези *** на 40 години.
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако 18те милиона са разходите за тези "382 щатни бройки" излиза, че средно се пада над 47000 лв. годишна заплата. "Гръцките практики" са навсякъде където има дойна крава.
8
1
 
4
 
! Отговори
вековен опит преди 8 години
В армията няма място за хора Който не са заклали Поне един враг в Живота си . ТЯ Е ИНСТРУМЕНТ КОЙТО НОСИ СМЪРТ а не благодетелно дружество с удобни служби. гн САВОВ
7
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Освобождаването на 382-*** хрантутника е едно добро начало.Аз предлагам да се увеличи бройката с един повече и това дабъде недоразумението наречено Министър на Отбраната (на снимката отгоре).
6
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Смело реформирай, Ненчев! Докато накрая останеш ти, секретарката ти, три кадрови реднички (в случай, че ти омръзне секретарката), шофьорът ти, за да бръмчиш по срещички и един пенсиониран генерал, който да осигури високо ниво (да не се разкарваш ти) при подписването на капитулацията, когато неизменно дойде някой и ни надупи!
5
1
 
24
 
! Отговори
лъжа преди 8 години
Глупости, от тези "съкратени", огромна част са незаети щатове, а останалата част са "наши" хора пенсионери! Абсолютно нищо не съкращават - тези, които имат 10 дена работа в месеца, а после си клатят краката си остават! Как ще ги съкратят, като всички в администрацията са назначени по партийна линия - А гарван, гарвану око не вади!
4
0
 
10
 
! Отговори
sante_dog преди 8 години
Те не си тръгват. Просто са имали незапълнени бройки. Вероятно от години стоят незапълнени и никога не е пускан конкурс за тях защото са ненужни, и сега хоп намаляваме администрацията. А то било само на хартия...Стига хрантутници. Армията да започне да върши нещо полезно. Нищо не пречи да охранява границата. Стига само са спали по поделенията...
3
2
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
До Анонимен ЧЕТЕТЕ---РЕДУЦИРА А НЕ УВОЛНЯВА КОЕТО Е ПРАВЕНЕ НА НИЩО В ТЬМНО---ОСТАВКА
2
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вижте биографията на министъра и ще разберете кой трябва да си тръгне веднага ,заедно с тези 400 хрантутници!
1
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега тези чиновници няма да могат да си намерят абота никъде, защото през целия си живот са правили НИЩО!