НС на БСП реши: Михаил Мирчев - кандидатът за кмет в София

Социалистите утвърдиха 84 от досега номинираните кандидати
Обновена: 26 юли 2015 15:19 | 26 юли 2015 15:13, Красимир Ангелов
15
НС на БСП реши: Михаил Мирчев - кандидатът за кмет в София
Снимка: БСП-София

Националният съвет на БСП утвърди кандидатурите на проф. Михаил Мирчев за кмет на столицата, както и Калоян Паргов за водач на листата за общински съветници на партията, съобщава Фокус, позовавайки се на Градския съвет на БСП-София.

Още по темата
Окончателното решение е взето по време на днешния пленум на партията.

В събота с голямо мнозинство политологът и социолог Михаил Мирчев беше одобрен за кандидат за кмет на София от градската организация на БСП в столицата. Мирчев получи 108 гласа, а за другите две предложения - Георги Кадиев и Гергана Алексова, гласуваха съответно 33-ма и 23-ма делегати.

Преди да бъде окончателно избран за кандидат той обясни с какво ще се противопостави на сегашния модел на управление.

"Честност и принципност. Фактите са ясни – на пръв поглед много се строи. София се разкрасява и под килима има огромни злоупотреби, огромни машинации, а има и хора, които се прикриват почти на бандитски принцип зад приятното лица на Йорданка Фандъкова", каза в събота той.

На своето заседание националният съвет на БСП утвърди 84 от досега номинираните кандидати за кметове, съобщи пред журналисти след днешния пленум на партията Бойко Великов. Предстоят общински конференции, процесът продължава, ще продължи и утвърждаването на кандидатурите в Националния съвет.

Областните центрове, в които са утвърдени кандидати, са: Благоевград - Милан Богдански, Бургас - Евгений Мосинов, Велико Търново - Валентин Ламбев, Ловеч - Минчо Казанджиев, Монтана - Камелия Трифонова, Перник - Ерик Рангелов, Русе - Божидар Йотов, Сливен - Кольо Милев, Смолян - Стефан Сабрутев, София - Михаил Мирчев, Стара Загора - Стефан Шишков и Шумен - Красимир Костов.

Във Варна предстои градска конференция на 29 юли, а в Пловдив - на 29 август.

Най-младият кандидат от кметовете на БСП е на 30 години, най-възрастният - на 69. Във възрастовата група между 30 и 40 години са 13 кандидати, между 40 и 50 години - 36 кандидати, от 50 до 60 години - 31 кандидати, а над 60-годишни са 12 кандидати.

От общо 92 общински конференции формулата за участие в следващите избори е самостоятелно участие на БСП в 78 от тези 92 общини, в четири ще има инициативни комитети за кандидати за кметове и листа за общински съветници, в седем ще има коалиции както по отношение на кандидатурите за кмет, така и за листите за общински съветници. В три общини ще има кандидатури за кмет, подкрепени от БСП.

Над 800 са кандидатите на БСП за кметове на населените места. Това е около 80 процента от населените места, където предстои да бъдат проведени избори, уточни Великов.

Лидерът на партията Михаил Миков посочи, че за БСП е от значение политическата платформа на кандидатите, които участват в изборите. Не става въпрос само за спечелване, а за прокарване на лява политика, подчерта той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Червем кон и умен комунист няма"-казал е нявга народът!С развитието на технологиите стана ясно,че кон може да се боядиса в червено като се използва боя за коса.Но за създаването на умен комунист дори днешните технологии са безсилни.Комунистите са подли,коварни и хитри,но не и умни.
7
5
 
6
 
! Отговори
Сашо преди 8 години
Тоя по едно време се изявяваше като НЕЗАВИСИМ социолог, а я гледай и той червен кхмер, както червен Кольо дето бърка с 17 процента, като Кънчо и *** с голф игрищата, като другарката Буруджиева, дето баща и е убил генерал Луков пред дъщеря му, като независимия Юрий Асланов, като доайена им Петър Емил Митев, ВСЕ ЧЕРВЕНИ КАРТУНИ , изявяващи се като НЕЗАВИСИМИ СОЦИОЛОЗИ, хора бдете - комунизма още не си е отишъл от България.
6
3
 
2
 
! Отговори
до 9 преди 8 години
Разлика между кметовете на ГЕРБ и БСП няма другаря гербав сектант.Всички крадат,само ти си бъркаш у носа и прайш билюри!
5
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
EEEEEEYYYY TIYA OSHTE LI SASHTESTVUVAT? YA DA SE VRASHTA STANISHEV I DA SI DOVARSHI RABOTATA (DA GI DOUNISHTOJI).
4
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За пореден път залагат на куция кон... не им дойде акъла в главата.
3
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
BSP NE MOGE LI DA NAMERI PO-GOLIAMA ***--TEZI VSICKI SA NEIZBIRAEMI.TAKA SE DAVA 100% VAZMOGNOST NA GADOVETE OT GERB DA SPECELIAT.
2
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Щял да се бори с честност и принципност - понятия чужди на БСП! Смешници!
1
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Номер 2, нали знаеш, вакзал-Масква. Тук леви не щем. И такива *** като теб не щем.Но успех да, да видите вие с колко десетки процента ще ви бие Фандъчката, свят ще ви се завие.