Кунева призна, че без ДПС съдебна реформа няма

Да не веем партийни байраци, призова вицепремиерът
27 юли 2015 10:00,
44
Кунева призна, че без ДПС съдебна реформа няма
Снимка: архив, Булфото

Не трябва да веем партийни байраци, когато става въпрос за съдебната реформа. Това замърсява средата. Важен е резултатът и той се случи., коментира пред  bTV вицепремиерът Меглена Кунева.

На въпрос дали ДПС е надвила в политическото боричкане за конституционните промени, тя отбеляза факта, че благодарение на гласовете на ДПС предложената основна част от реформата - разделянето на Висшия съдебен съвет, е станала възможна.

Още по темата

Кунева призна, че в новия вариант на текстовете за изменения в основния закон не присъстват всички предложения на Реформаторите, но подчерта, че е запазена основната част на предложенията, които са важни, за да може да продължи реформата в избраната посока.

"Беше факт, че гласовете само на ГЕРБ и Реформаторския блок нямаше да стигнат. През тези месеци трябваше по-рано да направим стъпките или за търсене на по-голям компромис, или за някаква промяна в позицията, каквато в крайна сметка се случи", посочи Кунева.

По думите й обаче няма изкривяване в основната идея на съдебната реформа.

Тя заяви още, че амбицията й е между първо и второ четене да се върне явното гласуване във ВСС.

"Бих работила в тази посока. Трябва да кажем без кое не можем, къде минава линията, от която няма как да се отстъпи, а останалото да бъде предмет на дебати, да има повече време и да убедим хората в НС, че ние имаме право", допълни Меглена Кунева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абсолютна глупост. Ако управляват патриотите, няма и да го има ДПС. Но *** си е бил и ще си остане винаги *** и нищо повече.
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
срещу какво се борите г-жа Кунева да покриете ли ,че има корупция в последно време заблудата е доста очебийна
5
0
 
22
 
! Отговори
Спеца преди 8 години
Даа , ГЕРБ премина във фаза - "Тотално оливане"!Отначало бяха кафенца , пинизи , намеци , а сега карат направо през просото!Мутрите ще "реформират" съдебната система, по свой образ и подобие , турците да не останат назад и те се включват със своите обръчи , старите червени мутри на Първанката и те ....стана май ...миш-маш от класа!
4
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Такааа,да видим какво ни казва мадам-ЙЕС. Всички и най вече реформаторчетата твърдяха ,че ДПС е мафия и владее съдебната система.След като аркадашите от ДПС са се съгласили да се прави нещо ,то това ще е всичко друго ,а не реформа .Кой е луд да изтърве влиянието си .Или пък тогава не е вярно тяхното твърдение.Значи вече са се разбрали от кои партийки по колко заслужили другари ще има в "Новия ВСС".На печелившите честито ,а народа да го Д---ха
3
0
 
7
 
! Отговори
Оногондур преди 8 години
Защо пък без ДПС да няма съдебна реформа? Доколкото си спомням,ДПС има само 38 депутати.
2
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Едно време имаше тройна ламя - сега има петорна!
1
0
 
16
 
! Отговори
Баба Гицка преди 8 години
Приказки за Женски пазар.