Плевнелиев: Решението не отчита волята на народа

Президентът благодари на депутатите, които го подкрепиха в НС
Обновена: 28 юли 2015 17:35 | 28 юли 2015 17:34, Красимир Ангелов
33
Плевнелиев: Решението не отчита волята на народа
Снимка: БТА

Президентът Росен Плевнелиев обяви, че днешното решение на Народното събрание не отчита в пълна степен заявената воля на българския народ да определи правилата, по които избира своите представители. Това става ясно от думите на държавния глава, разпространени от неговия прессекретариат.

Още по темата
"Повече от половин милион български граждани застанаха зад необходимостта от провеждане на референдум по три въпроса от съществено значение не само за изборния процес, а и за демократичното развитие на страната.
 
Конституцията ясно определя ролята и отговорностите на всеки, за да работи пряката демокрация. Крайното решение е на Народното събрание и всяка една от политическите сили, представени в него, носи политическа отговорност за своите действия", става ясно от позицията на Плевнелиев.
 
Държавният глава изразява своята вяра, че на предстоящия референдум българските граждани ще покажат чрез своята активност, че тяхното мнение е важно и че те искат да бъдат активен участник във вземането на важните за страната решения.
 
В своята позиция президентът благодари на всички народни представители, "които с вота си подкрепиха идеята да бъде чут гласът на народа".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
12
 
! Отговори
! преди 8 години
Волята на Народа е такъв мазньоч да го няма !
6
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Плевел, когато докара американските танкове не си спомням да си искал разрешението на народа, чрез референдум. Когато влязохме в ЕС, не си спомням някой да е правил референдум. Когато влязохме в НАТО и махнахте казармата пак нямаше референдум. Предлагам въпрос на референдума: Мислите ли, че президента ни е хомосексуален?
5
0
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
ПАРТИИТЕ ГО НЕМАТ ЗА НИЩО
4
0
 
7
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
До така е И ТОЯГИ НЕОКАСТРЕНИ
3
0
 
19
 
! Отговори
така е преди 8 години
Ами значи е време народът да обясни на политиквениците волята си по-разбираемо, например с камъни!
2
6
 
15
 
! Отговори
непукист преди 8 години
Тоя *** който приказва за волята на народа отдавна трябваше да си е подал оставка по същата тази воля и преди всичко заради народната "любов".
1
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
жалка работа, ***...