След орязания рефендум Плевнелиев бил по-силен

Пряката демокрация все някога ще се осъществи
31 юли 2015 22:42, Александър Попов
64
След орязания рефендум Плевнелиев бил по-силен
Снимка: Булфото, архив

Президентът излиза по-силен след това странно гласуване в Народното събрание през тази седмица. Именно защото той от ден първи стои на принципна позиция. Така коментира Росен Плевнелиев орязания от Народното събрание референдум.

"Народът трябва да бъде чут, директната демокрация, пряката демокрация трябва да сработи, включително и в България. Над 570 хиляди българи застанаха с подписите си точно зад тези три въпроса, от които два отпаднаха. Те за съжаление са бламирани. Въпреки това гледаме напред", коментира Плевнелиев.

Той заяви, че не търси виновни, а решение.

"Когато доверието на гражданите в институциите е рекордно ниско, трябва да ги питаме, трябва референдум. Когато гражданите се оплакват, те виждат на място как се правят избори. Политиците се обвиняват един друг за купен вот, манипулиран вот. Трябва решение. Едно такова решение е задължителното гласуване, допълни президентът и е убеден, че пряката демокрация в България рано или късно ще се случи.

Плевнелиев припомни, че не базирал своята предизборна кампания на темите със задължителния вот, мажоритарния вот и референдумите.

"Същевременно, разбира се, е редно тези политици, които използваха референдума и задължителния, както и мажоритарния вот като част от тяхната кампания, сега да дадат обяснение. Те го дължат на народа", призова той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
20
 
! Отговори
Биограф преди 8 години
Ние обаче продължаваме да се питаме, защо Боко (Будю) ни го натресе за президент ? Едва сега започнахме да разбираме, как Будю се е изгаврил с нас.
14
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще има поне още един мандат===================За фирмите прали мафиотски пари трябва да има съд и всеки замесен в това - няколко мандата в Централен Софийски Затвор, доживотно.
13
26
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще има поне още един мандат
12
35
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Плевнелиев е велик политик и държавник
11
27
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НАЙ ДОБРИЯ НИ ПРЕЗИДЕНТ който сме имали
10
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хода на Президента си бе СИЛЕН
9
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бабо Вунке, прати му още два лева, да си купи вазелин. По- ще му свърши работа!
8
3
 
13
 
! Отговори
аз преди 8 години
Ох, добре де! Аз принципно съм за ГЕРБ, обаче с това "След орязания рефендум Плевнелиев бил по-силен" ми звучи точно като серГея, дето обясняваше за една от загубите си, че то не била загуба, а победа, видите ли. Президенте, не усещаш ли, че те будалкат и всъщност никоя партия не иска тези 2 въпроса, защото всички те биха загубили - и ГЕРБ е в кюпа!С това гласуване всички партии, включително и ГЕРБ показаха, че са против народа!
7
2
 
18
 
! Отговори
Бобо преди 8 години
Срам,Срам,Срааам.
6
0
 
8
 
! Отговори
Georgieva преди 8 години
DNES BG, OПРАВЕТЕ СИ ЗАГЛАВИЕТО!!! "РЕФЕНДУМ"-нов термин ли е???
5
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Спокойно, значи като го отрежат за втори мандат, ще се почувства направо непобедим
4
35
 
6
 
! Отговори
Доцент преди 8 години
Най добрият Президент в историята на България. Още един мандат за Росен Плевнелиев! Поклон пред делото му! Плевнелиев е Левски!
3
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Плевнелиев е най-тъпия държавен глава в света.
2
1
 
20
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Без да се обиждат герберите, но те застават зад ДПС и им изпълняват техните желания, за да им осигурят две трети мнозинство за конституционните промени, а и не само, те промениха и други закони със златната подкрепа на ДПС, без която нямаше да се приемат заради отказа на РБ и останалите коалиционни партньори. Знаете кой има полза от орязания референдум да има само запитване за електронно гласуване и да няма запитване за задължително гласуване. Това разбира се е ДПС, кой друг.
1
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Муахахахахаха....че и си вярва мишката. Плевенчооо, стана за смях за пореден път с това твое лицемерно искане за референдум за задължителното гласуване. Много добре знаеше че това нямаше да мине в НС от *** в него, но Тиквата те накара на този ход? Нали? Да си повдигнеш рейтинга? А то к'во стана- точно обратното- доказа каква жалка мишка си без свое мнение. Марш да миеш чиниите, *** такъв!