Дипломат: Русия има нужда от България, не обратното!

Илиян Василев твърди, че Путин търси отбор за премахване на санкциите
Обновена: 19 авг 2015 14:10 | 19 авг 2015 09:18,
438
Дипломат: Русия има нужда от България, не обратното!
Снимка: Reuters

Русия има необходимост от България в момента, затова и президентът Владимир Путин смекчи тона към София, обяви бившият български посланик в Москва Илиян Василев по повод думите на руския държавен глава от последните дни, че България остава партньор на Русия, въпреки членството си в НАТО.

По думите му в България има чуваемост, затова и Бойко Борисов на няколко пъти се обявил за прекратяване на санкциите срещу Русия, "а за Путин е важно да събере отбор за премахване на санкциите", посочи Василев.

Още по темата

Според него неслучайно руският президент е развил темата за България, именно в Крим. Той припомни, че през есента предстои динамика в българо-руските отношения, в началото на октомври ще има и среща на НАТО, на която ще се обсъди присъствието на Алианса в Източна Европа.

"В Източна Европа има две групи страни – едните смятат Русия за заплаха и искат засилване на ролята на НАТО на територията си и други, сред които и България, които не смятат Русия за чак такава заплаха", коментира той и допълни, че това е една от причините Путин да вижда съюзник в лицето на София.

Според дипломата изказването на Путин, че България се е отказала от "Южен поток" е част от "ритуални изказвания" на руския държавен глава.

"За Русия това е начин да натиска Украйна", каза той отново и допълни: "Никой в България не може да направи нищо за това да стане ли "Южен поток" или не".

Според него Владимир Путин не е в състояние да играе твърдо срещу България, защото няма особен ресурс, затова сега е моментът страната ни да защити интереса си.

Илиян Василев посочи още, че България остава зависима енергийно от Русия и се засилва тази зависимост.

"Прекратяването на това зависи от нас, имаме своите възможности, а това, че не ги използваме, са местни особености", подчерта той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


438
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
2
 
2
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 8 години
До До ГурбетчияТи си уникално *** човече.Нитам те от къде кинти за оръжието дето искаш да се дава на Украйно.Кой ще го плеща.ААА ,ИЗВИНЯВАЙ ! АМИ КОГАТО ПИШЕШ ПИШИ КАТО ХОРАТА И ИЗЯСНЯВАЙ МИСЪЛТА СИ ! ТИ НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАЙ ЗА ОРЪЖИЯТА И ЦЕНАТА ! НЯКА ДА ПЛАТИШ ОТ ДЖОБА СИ ! ТЕ САЩ ,КАНАДА И ДРУГИ БОГАТИ СТРАНИ МОГАТ ДА ДАДАТ НА УКРАЙНА ОРЪЖИЯ НА РАЗСРОЧЕНО ПЛАЩАНЕ ИЛИ НА БАРТЕР !НО ЗА ЖАЛОСТ ЕС И НАТО СА ДЕМОКРАТИЧНИ СЪЮЗИ И САМО 1 ДЪРЖАВА ДА НЕ Е СЪГЛАСНА ,НЕ СТАВА РАБОТАТА !
148
2
 
2
 
! Отговори
Жигула преди 8 години
До До жигулатаОбяснението на "Лукойл" винаги е било, че това се дължи на много фактори, но основните са два - "Лукойл Нефтохим Бургас" АД работи с тежък руски петрол марка "Урал", чиято преработка е по-скъпа. Именно затова компанията сега завършва скъпоструваща модернизация. Другото обяснение е, че рафинерията работи с по-малък от наличния си капацитет, т.е. фиксираните й разходи се разпределят на по-малки количества продаден бензин, което го оскъпява.
147
5
 
2
 
! Отговори
До жигулата преди 8 години
Какъв монопол на Лук ойл те гони бе жиголетка.Имаш бензиностанции на "ШЕЛ " ,на ОМВ " ,РОМ-петрол".Това са все бензинджийници на братския американски ,австрийски и румънски народи.Що не вземат те да намалят цените с левче и така да ударят лошите руснаци у земята
146
4
 
4
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 8 години
До До ГурбетчияА кинти от къде уважаемиНЕ СЕ ИЗНЕНАДВАМ ОТ ПОДОБНИ БЪЛГАРСКИ КОМЕНТАРИ ! НАВРЕМЕТО ЗА 5 ЖЪЛТИЦИ БРАТЯТА СИ ПРЕДАВАХТЕ НА ТУРЦИТЕ ,ЗА ПАРИ СТЕ ГОТОВИ С ДЯВОЛА ОРТАК ДА СТАНЕТЕ ! КОЛКО ПАРИ ПОЛУЧАВАШ ОТ РУСИЯ ?! ЗНАЧИ РУСИЯ АКО ТИ ДАВА ПАРИ ,ГОТОВ СИ ДА КАЖЕШ ,ЧЕ РУСНАЦИТЕ СА СВЕТЦИ И ВЪОБЩЕ НЕ СА ВИНОВНИ ЗА СЪБИТИЯТА В УКРАЙНА !!! ТЕ ЗАТОВА ОТ ВРЕМЕТО НА ЛЕНИН НАРИЧАТ БЪЛГАРИТЕ - ПОЛЕЗНИ ***.И !
145
2
 
3
 
! Отговори
Корко преди 8 години
Всеки русофил са го правили на хлорофил
144
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Путин е велик ама кой от всичките ,че всеки ден излизат снимки на различни лица наречени Путин,кой от всичките е Путин ,има ли такъв човек ? Един ден е слаб със продълговато лице а на другия закръглен със топчесто лице.Кога ли ще се спука и този балон
143
5
 
3
 
! Отговори
батко Махну преди 8 години
Я давайте оръжие на Украйна и да го видим педя човек. Писна ми от тоя КГБисексулаен комплексар
142
3
 
4
 
! Отговори
Жигула преди 8 години
Според данните на Европейския петролен бюлетин за първите две седмици на август средната цена на А95 в 27-те страни членки на ЕС е паднала с 2.67%, докато в България само с 0.17%. Защо ли ?? Дали не е свързано с Монопола на Лукоил, може би? Да ви имам и Европейската държава , командвана от Москва
141
2
 
1
 
! Отговори
До Гурбетчия преди 8 години
А кинти от къде уважаеми
140
6
 
3
 
! Отговори
Вместе на веки преди 8 години
Вовата е от най-големите личности на нашето време. Русия и Европа трябва да вървят заедно, а не да си налагат *** санкции, които са от полза само за онези наши "приятели" зад Атлантика. А тоя Василев си е отявлен русофоб, само не знам кой го е сложил за посланик. Големя експерт по руските въпроси, може ама не е сигурно.Ае със здраве.
139
1
 
3
 
! Отговори
До сексопатолога преди 8 години
Значи според твоята теория понеже ти непрекъснато говориш за Русия и хомита разни ,на теб ти липсва Русия и мъжка ласка.Абе загубен,аз съм на 50 г и по-добре от теб знам хетеро ли съм или съм хомо.Теориите си ги заври в доста поразхлабената си халка и не се напъвай много да не се наакаш
138
6
 
5
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 8 години
По думите му в България има чуваемост, затова и Бойко Борисов на няколко пъти се обявил за прекратяване на санкциите срещу Русия, "а за Путин е важно да събере отбор за премахване на санкциите", посочи Василев.КАКВО ПРЕМАХВАНЕ НА САНКЦИИТЕ БЕ ,ПОЛЕЗНИ ***.И ?! КОЛКОТО ПО-МЕКА СЕ ДЪРЖИМ КЪМ РУСИЯ ,ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ ЩЕ НИ СЕ КАЧВА НА ГЛАВИТЕ ! ТРЯБВА УВЕЛИЧАВАНЕ НА САНКЦИИТЕ И ВЪОРЪЖАВАНЕ НА УКРАЙНА !
137
11
 
8
 
! Отговори
До 271 преди 8 години
Ами след руска окупация може и 200 години да са необходими, особено заради простите русофили като тебе които драпат България да се върне под руско иго. Аз го казах където е стъпил руснака, са необходими години възстановяване - пример източна Германия
136
0
 
4
 
! Отговори
знаем преди 8 години
Е така си е. Кво!
135
8
 
9
 
! Отговори
До 263 преди 8 години
Супер сме си без Русия. Просто както след всяка дългогодишна вредна зависимост е необходимо време за да си стъпим на краката - пример източна и западна Германия - в източна германия все още се усещат следствията от пагубното руско влияние, така, че е нормално и ние да преминем възстановителен период
134
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Илиян Василев нали беше в Москва толкова години да защитава българския интерес. Е, защити го, няма що...
133
1
 
3
 
! Отговори
елементарно преди 8 години
Причините за този лупинг са поне 3: 1. Турците се пазарят и зациклят за Турски поток и това може да ги накара за побързат. 2. България даде на ОМВ концесия да търси газ и нефт в шелфовата зона . Ако се възобнови южен поток ще изпревари сондирането. 3. Украинците да не престават да се кахърят че ще бъдат заобиколени
132
11
 
18
 
! Отговори
Щирлиц преди 8 години
Какво излезе?Пак сме за никъде без Русия.Ама тя имала нужда от нас,това,онова...Май ние имаме нужда от Русия на всяка цена,щото бая сме се ***.Въпросът е каква цена ще платим заради еврогейския слугинаж на нашите червени мутри.
131
11
 
12
 
! Отговори
До 260 преди 8 години
Какви корени бе ***? Какви корени с азиатска Русия? Какви традиции какви моди те бият в кухата червена тиква?
130
5
 
7
 
! Отговори
До сексопатолога преди 8 години
Това дали съм *** е спорно.А дали съм хомо или хетеро съм 100 % сигурен .Абе розов ***.Кои държави узакониха хомо браковете .Жокери искаш ли или понеже ти не си *** а остър ще се справиш и сами