Павлова с нулева толерантност към незаконните постройки

Властта готова да бута още къщи в Гърмен
Обновена: 23 авг 2015 15:43 | 23 авг 2015 15:35,
45
Павлова с нулева толерантност към незаконните постройки
Снимка: Булфото

Броят на българите, които ще се доверят на Национална програма за енергийна ефективност, ще се увеличи. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова при откриването на първия саниран блок в Благоевград. По нейните изчисления включените в програмата сънародници са четвърт милион.

В церемонията и освещаването на блока участваха още заместник министър-председателят Цветан Цветанова и кметът на Благоевград Атанас Камбитов. Министър Павлова връчи на домоуправителя на блок 36 в ж.к. "Ален Мак" грамота за първи саниран блок и поздрави собствениците за смлостта и доверието.

Министър Павлова коментира още и изтичащият срок на временната забрана за събаряне на незаконни постройки в община Гърмен. "Всички сме равни пред закона, а законът постановява, че няма никой право да строи без документи", категорична бе тя.

"Имаме нулева толерантност към незаконното строителство, без да делим по вид сгради или по етнос и хора, които живеят в тези сгради, посочи министър Павлова. В Гърмен има 124 установени, от които остават 102 за събаряне", припомни тя.

Министърът допълни, че има готовност да се пристъпи към събаряне.

Лиляна Павлова каза още, че има взето решение на Общинския съвет в Гърмен, което влиза в сила на 26 август. То постановява специален ред за декларация и създаването от кмета и неговия екип на необходимата организация, за да бъде предоставена тя на всички тези, които живеят в незаконните постройки.

"Политиката ни е последователна, виждате, че и във Варна се прави премахване, и в Стара Загора, и в Бургас. Не трябва да се влага емоция, трябва да се спазва законът", добави министърът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
16
 
10
 
! Отговори
Помачор Мехмедов преди 8 години
ГЕРБ нали уж градят защо сега изкат дасабарят!