Нищо добро не чака Европа, ако не спрем бежанската вълна!

Бойко Борисов определи мигрантската криза като огромен демографски проблем
Обновена: 30 авг 2015 15:09 | 30 авг 2015 14:34,
313
Нищо добро не чака Европа, ако не спрем бежанската вълна!
Снимка: Архив БТА

Ако не се прекрати източникът на бежанската вълна нищо добро не чака Европа. Това каза във Варна днес премиерът Бойко Борисов, който участва в работата на Осмия летен университет на младежката структура на ГЕРБ.

Най-спешното, което трябва да се направи, е да се прекрати източникът на тази вълна, допълни той. По думите му това са дестабилизираните държави в Африка и Арабския свят.

В отговор на въпрос възможно ли е това да стане с външна намеса Борисов отговори, че това трябва да се реши от "големите началници на света". Борисов обясни, че това не е във възможностите ни, а ние само понасяме последствията, които според него ще са все по-тежки.

Още по темата

Премиерът посочи, че тези бежанци ще останат в Европа и след това трябва да се мисли за работни места за тях, за обучението на децата, които идват. Според него това е огромен демографски проблем и затова въпросът трябва да се реши кардинално. Борисов каза още, че натискът върху страната ни е огромен.

Зам.-председателят на ЕП Антонио Таяни, който също участва във форума, коментира, че подкрепя България за членство в Шенген. Според него Ислямска държава е много по-голяма опасност от Ал Каида и по тази причина е много важно да има европейска стратегия, заедно с ООН.

Мнението на Таяни е, че България трябва да бъде подпомогната много по-силно финансово, защото страната ни е външна граница. Той посочи, че миграцията е глобален проблем. По тази причина проблемът не може да се реши от една страна, трябва да се ангажира ЕС, трябва да убедим и САЩ, и Русия да се ангажират, заяви Таяни.

Факт е, че откакто започнахме да работим по темата с горива с 12 процента се вдигна потреблението, коментира още той. По думите му са открити доста нарушения в измервателните уреди и цената е тръгнала надолу. Борисов бе категоричен, че това ще продължи и ще е системно.

Премиерът декларира, че той и министрите няма да се месят в кампанията за местните избори. Той заяви, че се надява на толерантна кампания и по-добрите да победят.

Крайният резултат е кметовете и общинските съветници на ГЕРБ и Реформаторския блок да бъдат такова количество, че да гарантират и стабилността на правителството и това е основната ни цел, обобщи Борисов, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


313
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
1
 
24
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
връщайте ги обратно това не е криза това е преселение на народите с цел унищожаванена християнството и европа тези хора никога няма да се интегрират и да се откажат от религията си безмозъчните центрове смятаха че като свалят арабските диктатори и назначат послушни правителства ще правят каквото си искат само че безмозъчните центрове изпуснаха работата извън контрол и сега всички ще патим това е резултата от дейността насащ франция и германия межд съд за този геноцид на
97
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво управляващо мнозинство бре драги, нали и те чакат Бойко да им каже, както той чака Брюксел? Бойко е мултиплицирания слугински манталитет на партията си!
96
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На Бойко началника не е ли българския народ?
95
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защото сме в Европа, глупчо, затова Бойко ни занимава.Не сме в азия или африка.Никой не те кара да четеш бе!
94
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само ЕС ще ни помогне от омразата на Русия!
93
6
 
12
 
! Отговори
se преди 8 години
Бойко защо ни занимаваш с проблемите на Европа.Гледай тук да си оправяме къщичката, че много крадахте и не спирате 26 години.
92
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българите са толкова глупави, *** и луди, че изпратиха този предател Бареков в Европейския парламент.Има гласували за такъв ***?!Държава с такъв народ ще си стои бедна и изостанала...И искате американци, европейци и други да ни вярват ?!За нищо не ставаме...
91
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кой ти пречи да си пазиш границите. Проблема е само на южните ни граници, Измисли нещо и ги запази, а не се услушвай и чакай какво ще ти кажат от ЕС, ЕС е бита карта и съвсем скоро всеки сам ще се спасява.
90
4
 
19
 
! Отговори
психиатър преди 8 години
Бобчо не е добре. Личи му не само по физиономията...
89
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прав е Бойко, трябва да ни помогнат отвън.Трябва да ни предоставят пари, специалисти и техника.Бойко ще ги извоюва за държавата, защото му имат доверие, че ще се вложат, а няма да ги откраднат както при доган и станишев.
88
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Предлагате да командваме САЩ, ЕС и Русия ?!Няма как да стане, смешни сте :)))
87
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Израелската интеграционна програма е една от най добрите в света, но тя е само за евреи пристигащи от всички краища на земята в Израел . Наистина няма по сигурно от Израел
86
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ББ - Безгласна Буква! Шъ питаме началниците, пълен айляк! хахахаха
85
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
България не може да диктува правилата, а да ги спазва.Само богатите, силните и големите ръководят.Ние сме джудже, стига сте ревали.
84
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всеки според способностите си! Капацитетът на "нашичкия" стига колкото да нареди "да се дадат пържоли на кучето" или да се вкара един автоджамбазин в кауша!
83
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това си го носи от СИК....каквото каже началникът горе (тогава беше Големият Маргин). Гледа на Европа на на уголемен СИК.
82
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само не мога да разбера защо на тоя летен бойков"университет"не е посочен истинския виновник-САЩ.
81
30
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само с Борисов се движим напред, другите са руски пияници, продажници и ***.
80
8
 
8
 
! Отговори
от Израел преди 8 години
До до 80Аз живея в Изряел. Повярвайте въпреки всички войни, бомби и сирени тук е най сигурно. Ние обикновените граждани знаем че държавата е предвидила и изчислила всяка опаснос и са взели мерки за безопасността на хората. Вярно че по време на война има убити войници, понякога и цивилни граждани, но всичко това се плаща много скъпо.Преди 3 години влезнаха африканци и им ядохме попарата, мързеливи и много опасни, но днес африкански имигранти дори не правят опит да минат границата
79
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Разбира се, че големите началници трябва да решат нещата.За какви ни мислите - ние сме малка, бедна, незначителна държавичка...За какво се напъвате, за какви се мислите ?!Борисов е прав, а вие се правете на велики колкото синискате.Слепи и глупави са българите, но се имат за голямата работа :)))