Кунева срещу Кънев! Разкол сред реформаторите

Тя: Манипулирате! Той: Не се правете на изненадани!
Обновена: 1 сеп 2015 13:43 | 31 авг 2015 10:25, Камелия Цветанова
49
Кунева срещу Кънев! Разкол сред реформаторите
Снимка: Булфото, архив

Лидерите на партиите от Реформотрския блок ще се съберат днес на среща, за да се уточнят как ще се явят на местните избори.

Това става ден, след като възникна напрежение между политическите сили от блока заради обявеното намерение от три от формациите в него да се явят заедно на местния вот, очаквайки и останалите да се присъединят.

Още по темата

Темата за единната регистрация на Реформаторите за изборите за кметове и общински съветници, която върви от известно време, бе подхваната този път от лидера на ДСБ и съпредседател на блока Радан Кънев, който заяви, че към момента само три партии от дясната формация - ДСБ, БЗНС и Народна партия Свобода и достойнство, са потвърдили, че ще се явят заедно на изборите на 25 октомври.

Кънев изрази очакванията си СДС и ДБГ на Меглена Кунева също да декларират съгласието си Реформаторският блок да се яви единно и заяви, че разкол вдясно няма да има.

В отговор СДС и ДБГ излязоха с обща позиция, в която изразиха "категоричното си несъгласие с опитите на партньорите си от Реформаторския блок - ДСБ, НПСД и БЗНС, да подменят сериозния политически разговор за единната регистрация на Блока за местните избори с неистини, представени пред медиите".

"Структурите на Реформаторския блок разчитат на единството и спазването на споразумението, другото е извиване на ръце и чупене на пръсти, което аз категорично не приемам за нормална коалиционна политика", коментира скандала от вчера лидерът на ДБГ и вицепремиер Меглена Кунева.

"След вчерашния призив излязохме с наш прочит на ситуацията. Направи се така, че да изглежда, че има едни партии, които много искат единство и други, които не искат. Абсолютно не съм съгласна с такава манипулация", категорична бе тя пред Нова тв.

Кунева припомни, че на 18 април ДБГ първа излезе с решение на Националния си съвет за единна регистрация на РБ, което е препотвърдено на 20 май от Изпълнителния съвет на ДБГ, както и на 9 юни с подготовката на проект за коалиционно споразумение, също и на 20 юни със следващо решение на Националния съвет на ДБГ, който възлага на ръководството да се подпише коалиционна споразумение в РБ.

"След това имахме решения за единна регистрация на 3 август и на 18 август. И през ум не ни е минало да
поканим една от партиите да се подпише сепаратистко коалиционно споразумение", подчерта тя.

Кунева обяви, че днес предстои събиране на председателите  на партиите от Блока за това как, не дали, РБ да се яви заедно на изборите.

"Когато ден по-рано се правят подобни акции и се създава впечатление, че има партии, които не желаят единството, не се изгражда добра среда за консолидация", настоя тя, като допълни, че подобно внушение не отговаря на истината.

Лидерът на ДСБ Радан Кънев пък коментира пред bTV, че е учуден от реакцията на ДБГ и СДС и призна, че я намира за доста политически несериозна.

"Каним се и разговаряме от 6 месеца, последната наша покана беше отпреди 3 седмици", защити се Кънев, като отбеляза, че е направил редица опити за среща. Освен това е поканил всички партии от РБ на разговор днес, като в мейла си е отбелязал, че между три от партиите вече има съгласие.

"Това, че се правят на изненадани е странно", каза още той.

"Вместо да си пускаме декларации по медиите да си седнем на задниците и да вземем решени", призова той, като допълни, че на този етап няма достатъчно съгласие за единна регистрация. Според него в момента кандидатите им за кметове нямат спокойствието, от което се нуждаят.

Той даде пример с кандидат-кмета на Монтана Златко Живков, който е от СДС, но въпреки това му се е обадил и му казал: "Моля те Радане, стегни ги, идват сроковете за регистрация".

Кънев добави, че стабилността се вижда от взетите решения, не от празните обещания. "Много декларации се оказаха неискрени в Реформаторския блок", посочи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Кунева срещу Кънев! Разкол сред реформаторите." Ами сега? :))Кънев, Кунева, КУнев, КЪнева - все тая. От един дол дренки, предатели на България. Да се разколват, да се карат да се бият. Това е добре за здравомислещите.
18
6
 
37
 
! Отговори
До 16 и 17 преди 8 години
Тая жена е била комунистка, колкото баба ми - принцеса на Монако!!!! И тя и Кънев и цялата тая пребоядисана тълпа нито има представа какво е социалистическа идея, нито имат някакво морално право да бъдат нечии съдници и даже да управляват! Това котило от прости чиновници, счетоводители, търгаши, мутри и т.н и т.н изпоцапаха всякакви идеи, същото което правят,разбира се, и със "западните ценности"! От тях вече и тази дума "демокрация" стана *** дума!
17
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
високоинтелигентните другари от днеса не могат да се мерят с "г.з, ти си нашто знаме, к.пеуе" за космичноинтелигентния му електорат
16
0
 
11
 
! Отговори
и все пак, преди 8 години
отдавна се знаеше,че днес,31 август е председателския съвет.Та от какъв зор на 30 август трите партии бързат,ли бързат.Постъпиха доста нелепо/омекотено/.
15
14
 
3
 
! Отговори
българин преди 8 години
До Овча Купел 7:Ако не сте комунист(ка), тогава - за РБ, защото единствено там не са 100% комунисти. Ако сте комунист(ка), имате голям избор - всички останали в парламента.
14
1
 
33
 
! Отговори
:( преди 8 години
Кунева и Лукарски се уредиха с постове, власт и източници на "комисионни" и сега Радан не им трябва. РБ се оказаха обикновени ***. Срам ме е, че успяха да ме излъжат преди изборите.Буквално ме излъгаха - обещаха да не влизат в правителство оглавявано от Мутран Борисов, а 3 дни след изборите пееха друга песен. *** !
13
8
 
14
 
! Отговори
българин преди 8 години
Високоинтелигентни червени другари от Dnes.bg, "разкол" м/у Кънев и Кунева НЯМА и НЕ МОЖЕ ДА ИМА, защото НИКОГА НЕ Е ИМАЛО ОБЕДИНЕНИЕ. Кунева-Пръмова си е 100%-ова нагла и ненаситна комунистка, която Кънев търпи само заради нискоинтелигентните й избиратели, които я харесват, както други комуноидчета като вас харесват Калфин и подобни мазни мекерета. Това е. Досега, Кънев добре я финтира по тъча и я избутва в шеста глуха, където й е мястото, докато прокуратурата не се интересува от далаверите й.
12
1
 
19
 
! Отговори
65 преди 8 години
Таз жена и дай само интриги комунистически да прави.Що не гушне червени букет и да си иде по живо по здраво .След 10 години нейният син ще се излюпи юпи и ще командва и внуците ми .
11
0
 
2
 
! Отговори
политбайбрадър преди 8 години
До Когаа кой ще плаща сметките?
10
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А можеш ли да получиш ерекция като я гледаш тази?
9
2
 
25
 
! Отговори
Кога преди 8 години
Кога най-после ще изгоните Кунева от Реформаторския блок ???
8
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе ние българите сме най-големите пичове, ние сме най-свестния народ и сега требе да изгзониме ГЕРБ, БСП, реформатори и другите *** и да ни дойде едно яко пичофско правителство от яки пичове да ни ги дига заплатите и да ги направи по 5 хил евро като в Германия
7
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За вас не знам аз ще гласувам за ПФ. Картофената кралица и Архитекта Диков, заслужават мощен шамар.ОСвен това Мутрафона се опитва да реабилитира Ушев и Дянков.
6
9
 
16
 
! Отговори
Алекс преди 8 години
лошото е, че ако ПФ и РБ намалят резултата си, Мутрата ще стане некотролируем. При ББЦ, което ще има под 4 процента, и АБВ и БСП със затихващи функции, първото което ще направи е очеваден съюз с ДПС.
5
1
 
17
 
! Отговори
Овча Купел преди 8 години
За кого да гласуваме драги коментатори?
4
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
сред всички десни хора има точно един човек на когото вярвам - на д-р Москов. другите са за ***.продажната лява снаха ПръмоваРаданчо, който не може да си удържи четатаагента Касим Дал и помака Корман Исмаиловмутрите Лукарски, Кабаиванов и Румен Христов.....единственият свестен е Москов....
3
2
 
27
 
! Отговори
sante_dog преди 8 години
Тези не могат ли да се усетят че са 5 партии с 6% изборен резултат. Ако се разпаднат и за субсидия няма да съберат!
2
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ВСИЧКИ ОТ РЕФОРМАТОРСКИЯ БЛОК СА ***.КОЙ ЛИ ИМ ВЯРВА, ТА ГЛАСУВА ЗА ТЯХ?
1
0
 
35
 
! Отговори
Муки преди 8 години
Който я е срещал на живо знае за каква надута и фалшива гъба става въпрос.