Тъга през първия учебен ден вещае Миков

Вижте колко излиза подготовката на ученик, призова той
Обновена: 11 сеп 2015 12:44 | 11 сеп 2015 12:10, Камелия Цветанова
18
Тъга през първия учебен ден вещае Миков
Снимка: архив Булфото

Не радост, а тъга през първия учебен ден вещае лидерът на БСП Михаил Миков.

Причината за това според него е, че децата и родителите им ще си направят тъжната равносметка на 15 септември за живота им в държава, която не мисли особено за тях.

"Това е въпрос на цифри и статистката, защото ако едно събитие може да се тълкува от ляво и отдясно, за да се извлече политически дивидент, от една обективна цифра трудно ще може да се извлече дивидент. Хората могат да различат лаборатория пиар от същностната политика“, отсече Миков и цитира данни, според които нужните средства за подготовката на един първолак са 338 лв., а за по-големите деца не по-малко от 480 лева.

Още по темата

"13 000 деца няма да тръгнат на училище, защото са в чужбина или не са се записали в първи клас. Още десетки хиляди няма да отидат на училище, защото родителите им нямат пари да ги подготвят за училище или са решили, че в България няма перспектива“, коментира Миков.

Според него една от причините за това е, че тази година социалните плащания бяха замразени, а ако въобще има излишък в бюджета, той ще отиде за предизборна агитация.

Лидерът на левицата призова управляващите да вземат адекватни мерки, за да осигурят достъп до образоване на всички деца.

Той смята, че това не може да стане чрез държавно финансиране на частни училища, защото и без това парите за образование не стигат. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Социалните плащания били замразени!!! Това ли е проблемът? Имам две деца и не съм взимала детски добавки никога, но децата ми са на училище. Тия, дето взимат социалните плащания, изпращат децата си по кофите, а не на училище. Ама нали точно те са му излиратели на г-н Миков и компания! Лицемер!
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поне учебниците за всички класове направете безплатни.Само за тях отиват около 150-200лв.Отделно за тетрадки и помагала.Като добавим раница,дрехи и обувки,сумата достига 500-600лв.
10
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този плъх е отвратителен. Не ги ли е срам да продължават да зомбират хората. Като не могат да кажат нещо хубаво, нищо да не казват. Преди две години имах първокласник - раница - 45 лв, разни тетрадки, химикали, пластелин - 10 лв, от училището ни поискаха по 20 лв за учебни помагала по ЗИП-овете. Другите разходи - дрехи, анцунг, маратонки, обувки, яке - аз така или иначе ги правя. Децата растат бързо и всяка година гардероба се обновява, независимо дали ще ходят на училище.
9
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Големи лицемери са тия комунисти! Колко пъти бяха на власт и какво направиха? Но иначе много обичат да плюят по другите. Егати цървулите.
8
1
 
9
 
! Отговори
?!? преди 8 години
КТБ колко ни излиза бе Мишков, да бяхме изучили всички българчета в Швеицария.Недей говори , вземете живи се закопайте всички в БСП.
7
3
 
12
 
! Отговори
зет преди 8 години
Лицемерието на комунистите няма граници! Първо съсипаха страната и прогониха 3 млн.българи, а сега лицемерно се оплакват от това.*** БОЛШЕВИШКИ!
6
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тъжна вест споходи другаря Миков преди повече от година-кафеварката на Бойко само кафе вари,а ракийка не може.И оттогава горканчо той се е все тъжен.
5
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
др.Миков звънни на др.Станишев да прати едни 4.4 млн за децата. Бълха го ухапала!
4
2
 
9
 
! Отговори
Мики Маус преди 8 години
Опаа, ха наздраве!
3
4
 
10
 
! Отговори
хммм преди 8 години
тоя Миков е страхотен човек......за на маса :)
2
2
 
21
 
! Отговори
Пешко преди 8 години
Празни приказки на един празен човек - десетки хиляди, стотици хиляди, милиони, милиарди... Ех, тая социална БСП, чак да не повярваш, че в нея са най-гнусните олигарси - Гергов, К. Добрев и сие
1
9
 
21
 
! Отговори
сак преди 8 години
нагъл, по- нагъл, комунист, миков. наздраве, мише.