До дни става ясно с колко скачат парите на учителите

Финансовият министър да си направи сметката, зове Танев
10
До дни става ясно с колко скачат парите на учителите
Тодор Танев. Снимка: БТА

Увеличение на заплатите на учителите ще има. Въпросът обаче е откога и с колко, а просветният министър Тодор Танев още няма отговор, защото чака разчетите на финансист номер едно Владислав Горанов.

Още по темата

Още в началото на септември стана ясно, че Горанов е обещал да предостави допълнително 20 млн. лв. за средното образование.

Вчера след редовното правителствено заседание отново е потвърдил пред Танев, че ще има скок на възнаграждения за преподавателите, но не е уточнил в какъв размер с мотива,че сега се прави бюджетът за следващата година.

"След две – три седмица обаче вече ще се знае", увери днес просветният министър. Танев отсече, че ще настоява за скок на заплатите.

Според него обаче финансовото министерство трябва си направи добре сметката, защото след като един път увеличи парите за учителите, няма връщане назад.

"Ако тази година се увеличат заплатите, следващата не могат да се намалят. Ако тази година за два -три месеца се отделят 20 милиона лева, то за следващата ще са 100 милиона", обясни Танев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
3
 
! Отговори
оцеляваща преди 8 години
КАК Е ВЪЗМОЖНО ПО ТАКЪВ НАЧИН ДА СЕ ГОВОРИ ЗА ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕТО НА УЧИТЕЛЯ?АМА ТОЗ МИНИСТЪР Е ГОЛЯМ ***....ДА НЕ Е НА ПАЗАРА...АКО ТРЯБВА ЩЕ НАМАЛИТЕ ВЪЗНАГРАЖДЕНИЯТА НА ДЕПУТАТИТЕ,ТО И БЕЗ ТОВА ГОЛЯМА ПОЛЗА ОТ ТЯХ НЯМА...АЗ ПРЕДЛАГАМ,ТЪЙ КАТО ТАМ ГОРЕ НЯМАТЕ МНОГО АКЪЛ,НАПРАВО КЪМ ВСЯКА УЧИТЕЛСКА ЗАПЛАТА В МОМЕНТА(т.е.по сегашния начин определена)ДА СЕ ПРИБАВЯТ ОЩЕ 300ЛВ.ЛЕСНО И ПРОСТО,КАТО ВСЯКА СЛЕДВАЩА ГОДИНА ОТ 01.02 МЕСЕЦ СЕ АКТУАЛИЗИРА С ИНФЛАЦИОННИЯ КОЕФИЦИЕНТ(както е в белите дър)
6
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Каква сметка? Това да не е бакалия. Казва се : 10% от националния бюджет за образование в следващите 10-12 години. Прични 1. Качеството на човешките ресурси е най-лошото в Европа 2. Образователните дейности трябва да обхванат голяма част от активното население заради "пропуснати" образователни възможности. 3. Образование=бъдеще. 70-75 процента от парламента да застане зад тази кауза. ТАКА СЕ ПРАВИ!! Ако не, да ставаме "бежанци" и към Германия с последния влак, а Танев да си даде оставката.
5
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
докато се натуткате и натъкмите ще останем без учители 70процента са на предпенсиона възраст ито пвечето жени защото са по устоичиви психически а за даскали мъже вече са кът или са по лечебни заведения траино особенно в психиатрията или по кофите за *** защото поне тук няма стрес за единият хляб все ще изкарат
4
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Първо бяха 7-10%,което според Янка са 70 лв. от 555лв заплата основна за старши учител,с трудов стаж 30 години и повече.Сега пък не знаят как и с колко ще скочат пъргавите учителски заплати!Защо настройвате обществото срещу нас с гръмките приказки за увеличение на кървавите ни заплатки?Засрамете се и стига вече мизерия!Не лъжете младите, че търсите учители,след като масово се закриват училища заради демографския срив.Или искате учителите по-възрастни от 48 години да измрем?Да се изпарим?Срамота!
3
0
 
3
 
! Отговори
дебелогъз депутат преди 8 години
Никакво увеличение на заплати на даскалите,парите трябва да отидат за интеграция на имигранти.По точно да потънат в някой дебел джоб както камера за 400 долара в монтанско била надписана за 30х евро ,скромно някой хора по веригата си купили нови коли,все пък е криза.
2
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До депутатската заплата ще скочат
1
10
 
2
 
! Отговори
aha преди 8 години
Koran da uchat - stiga im. Faida ot daskali nema.