Митов: България ще защити репутацията си за мигрантите!

Всяко навлизане в страната извън границите е престъпление
17 окт 2015 11:12, Петя Славова
92
Митов: България ще защити репутацията си за мигрантите!
Снимка: архив, Булфото

Българското участие на Европейския съвет оформи позицията на ЕС по отношение на миграционните потоци. Това заяви външният министър Даниел Митов пред bTV.

По думите му преди срещата на върха в Брюксел е било изработено писмо до всички европейски лидери по отношение на миграцията и то се е превърнало в основа на бъдещата политика на общността. Митов посочи, че бежанските центрове извън ЕС трябва да бъдат подпомагани.

Според него, премиерът Бойко Борисов е реагирал правилно, като се е върнал в България заради инцидента край Средец. „Разследването трябва да покаже дали са превишени правомощия или не, но и трябва да покаже с какви намерения въпросната група е пресякла границата”, посочи външният ни министър, като допълни, че България има отговорност към ЕС като негова външна граница.

„Не сме отказали на никого, когато става въпрос за хора в нужда – да бъдат регистрирани и защитени”, каза още той, като обърна внимание, че влизането в България става през граничните пунктове и всяко друго проникване е престъпление.

„Каквито и да са реакциите, България ще си защити репутацията. Ние имаме отговорности и ги изпълняваме”, категоричен беше външният ни министър.

Даниел Митов коментира и задочния диалог на руския външен министър Сергей Лавров и българския премиер Бойко Борисов. Дипломат №1 на Русия заяви, че министър-председателят трябва да се срамува от изказването, че големи енергийни проекти са били спрени заради американския интерес. Борисов заяви, че не е бил разбран правилно.

„Не само, че не ме е срам, когато един проект не е в полза на страната, който не е направен по правилата, няма нищо драматично в това да бъде спрян”, заяви Митов. Според него тезата, че България се е отказала от определени проекти в полза на друга държава, е манипулативна: „Това е абсурдно твърдение и гранични с невъзпитаното поведение”.

Митов подчерта, че лично е слушал изказването на Борисов и думите му са били съвсем различни. Министърът обясни, че са разкрити около 300 секции за изборите в чужбина. Командированите ще са 123 души. Разходите заделени за организиране на референдума в чужбина е около 1.5 млн. лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
SAMOTO MU SASHTESTVUVANE E ZAPLAHA ZA NAZIONALNATA NI SIGURNOST.
14
1
 
26
 
! Отговори
безсрамник си преди 8 години
За границата - верно, който не преминава през КПП е престъпник . Обаче по втория въпрос, пак с двата крака във батака .То е ясно че не се срамуваш, ти си *** .И няма нужда да "помагаш" на Боко, той е голямо момче (златно даже).
13
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега ривете а като дойдат изборите гласувате за продажниците и крадците!
12
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще защити Групите от ИДИЛ които сега пресичат незаконно Българската граница ?
11
5
 
31
 
! Отговори
Тихо преди 8 години
Даниелчо, я обратно вкъщи, да си пиеш млякото, ама първо зънни в американското посолство, да питаш дали ти разрешават, че така си свикнал
10
3
 
27
 
! Отговори
Суека преди 8 години
Трябва да се пази границата ни на всяка цена и с всички средства необходими няма емигранти , няма деца , няма жени бременни и т.н. ! Така и така България е зле за самите българи една граница ни остана макар и разорана като нива !!! Моля всички жидски институции най-накраят да се вземат в ръце и да пазят ГРАНИЦИТЕ ни да немогат някакви тъмни субекти от близкият изток или от където и да било да си минават и да си правят каквото искат в милата ни изстрадала ТАТКОВИНА !
9
2
 
9
 
! Отговори
Той е преди 8 години
"Всяко навлизане в страната извън границите е престъпление" Някой ще ми разтълкува ли,какво значи това?Няма как да навлезеш в една страна,ако си извън границите и,какви са тия безсмислици?Или навлизаш, или не навлизаш, или минаваш границите, или не ги минаваш, среден път няма!
8
0
 
18
 
! Отговори
До Митов : преди 8 години
Митов, Унгария затвори границата си за мигранти с Хърватия !А преди месеч със Сърбия!Това е защита !А какво е репутация ?- да си затвориш границата като Унгария !
7
0
 
26
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Аз имам друг проблем....Кой ще защити репутацията на България от Митов?
6
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Напускането на срещата от Борисов ъ гаф. Невероятен гаф. Това просто наби на очи станалото, в което няма нищо ненормално! Освен това Борисов няма абсолютно никакви правомощия да прави каквото и дз било. Това си е към МВР и прокуратурата.Или просто демонстрация, при това неуместна, че всичко в остатъците от България зависи от волята на един ***?
5
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Митов , тези 54 млади мъже пресичащи границата с водач , не носят ли поне ножове ?Те по сред бял ден се нападат с нож., та праз граница ?Защо скривате истината .Ти защо не ходиш на границата и да ти изкочат 54 обучени афганистанци - Сега има да лъжат на разпитите ?По колко влизат на нощ в България или незнаете, защото по 3-граничари , какво се пази ?
4
0
 
27
 
! Отговори
АнаЛиз преди 8 години
Преди малко чета , че задържали нови 30 мигранти , този път в Банкя , вчера 54 *** около Средец ...Крайно време е някой да каже , на нашите служби , че не трябва да бъдат задържани , защото после ние сме лошите.След като баба Ангела ги кани в Германия , да ги пускаме да заминават по живо по здраво .Да се поучат от съседите от Гърция , Македония , Сърбия ... никой не регистрира мигранти в страната си , просто ги превозват до изходна граница и прав им път , на където са тръгнали и поканени.
3
1
 
49
 
! Отговори
Мирослав преди 8 години
Айде писна ми да слушам как полицая бил виновен защото е използвал служебното си оръжие! Вие какво искате? Трима човека да потупат по рамото другите 54 и да им кажат "Споко бе, продължавайте си по пътя"... Ест, че ще се опитат да ги задържат и ако не могат ще използват сила! Ами ако беше умрял полицая? Или и тримата? Щяха да кажат, че било нещастен случай и толкова... Тези хора са престъпници, щом пресичат зелена граница и се съпротивляват на органите на реда! Награда за полицаите веднага!!!
2
6
 
57
 
! Отговори
СРАНДЖАТА преди 8 години
Митов ти и всички предатели и амеркански блюдолизци, сте за народен съд
1
53
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
Браво Митов... - не оставяй джуджето на мира - критикувай го то знае, заслужава...