Борисов разпореди: Лили, 24 ч. на Околовръстното. Работа...

"Да не сте дошли да искате пари после. Казвам ви го да си знаете"
146
Борисов разпореди: Лили, 24 ч. на Околовръстното. Работа...
Западната дъга на Софийския околовръстен път. Снимка: МРРБ

Премиерът Бойко Борисов разпореди на строителния министър Лиляна Павлова денонощна работа на обектите от Софийския околовръстен път, за да не се стигне до загуба на европейско финансиране, което би означавало  след това отпускане на средства от националния бюджет. Това става ясно от стенограмата на  правителственото заседание, публикувана на сайта на МС.

Още по темата

Кабинетът днес даде съгласието си Агенция "Пътна инфраструктура" да сключи договори за изпълнение на дейности по участъка от проекта за изграждане на Западна дъга на Софийския околовръстен път.

Проектът има одобрена апликационна форма, както и одобрено финансиране по оперативната програма, която е 2007-2013 г., но срокът за удвояването на средствата изтича в края на годината и това наложи правителството да вземе спешното си решение.

Павлова уверява, че по отношение на Западната дъга няма да има проблем със строителството, а по Северната тангента се работи много активно.

"Археолозите освобождават по малко терени, както бяха поели ангажиментите си към нас, ние осигурихме допълнителна работна ръка. Всичките съоръжения на тези 17 км от Северната тангента са почти готови и се работи по насипи, за да може в максимална степен да имаме съществено завършване до края на декември и да остават по-скоро довършителни работи", обяснява тя.

Бойко Борисов пък е категоричен, че пътните участъци трябва да се направят максимално бързо.

"24 часа работа на този обект! Времето е още благосклонно. Да не сте дошли да искате пари после. Казвам ви го да си знаете. Дори и сега с финансовия министър правим голям жест към вас, защото това, което взимаме като решение, ако не стане Северната тангента в срок и после дойдете да ви даваме допълнително пари за нея, по-добре да ги дадем тези пари за Младост – Тракия да направим. Така че си правете сметката", предупреждава премиерът.

Строителният министър обаче признава, че ако завали сняг, няма как да се асфалтира Северната тангента няма да бъде довършена до края на годината.

В отговор Борисов й препоръчва да събере строителите и да се организира целият бранш да завърши участъка.

"Иначе догодина да дойдете и да кажете: Дайте 30, 40, 50 милиона от бюджета, за да си довършим това, за което имахме европейско финансиране… Ние и да обясним, че по времето на Орешарски това беше абсолютно спряно и в последната една година спасяваме парите, то е факт, но ще се отрази на бюджета и на парите, които чакат всички останали. Затова - денонощна работа, да си вземат подизпълнители, всичко, каквото е необходимо, и да го завършат. Или да остане нещичко малко, довършителни работи – я мантинела, я боядисване, където с по-дребни пари да можем да се оправим. Иначе не си го мислете, че ще върнем парите в Брюксел и ще извадим 50 или 100 милиона да ви ги дадем да го довършвате. Въобще не си го мислете това! Събери ги и им кажи: "Тези, които не се справят, после да не идват при мен. Толкоз", заключва Бойко Борисов.

Той обяснява на министрите, че заради активното строителство на пътища в момента страната ни внася от седем държави битум.

"Не можем да смогнем с асфалта, който се полага в страната. В четвъртък "Струма" е готова до Благоевград, ще видим за петък след обяд дали "Марица" ще стане готова, ако не – в понеделник-вторник и "Марица" ще стане готова. Не могат да смогнат", хвали се премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
0
 
0
 
! Отговори
Илко преди 8 години
Най-после Лилиту някой ши я ..
86
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДА действат че време няма
85
1
 
7
 
! Отговори
БУРГАЗЛИЙКА преди 8 години
ВЪЙ, ВЪЙ, ВЪЙ... ДО ТУК ЛИ Я ДОКАРАХМЕ ??? БОЙКО ДА ПРАЩА МИНИСТЪРКИТЕ НА МАГИСТРАЛАТА НА РАБОТЯТ...
84
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само така Боко.Вие сте най великите строители имала някога България.
83
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А Вили Лилков какво прави .Пише програмки с Пепи Москов и Рамазан Кънев.
82
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
налъми гербаджииски
81
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
не е запоадна а северна
80
2
 
10
 
! Отговори
бг преди 8 години
Прав си Бойко.Там цяла год.се пазмотаваха и незнаеха какво правят и никой не гонеше срокове.Вярно имаше голям поток ,но сега е добре да се завърши преди да падне снега а има месец .Май виновник е ръководитела и изпълнителния директор които взеха парите а за работниците никой не мисли.Да се проверят тия меща са вашни .Никой не работи залудо???
79
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За тази трябват две кила брашно и литър ракия
78
9
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Естествено, че пеевските медии ще изкарат корумпирания милиционер-гербераст невинен.Може би виновен е пак Орешарски, за това че ГЕРБ продават дрога по училищата.
77
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До всички, които възприемат "Лили" като сексуален обект: Момчета, абе вие сте извратени бе!!!
76
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мноо вожд, малко индианец! Всичко е готово само дето нямаме хора да свършат работата, щото всичкото станало меринджей.
75
3
 
16
 
! Отговори
избирател преди 8 години
Нека археолозите да работят през есента и зимата.Какво им пречи?Нека да помръзнат малко,а не само да разтягат локуми и да харчат немъчени пари.Щом строителите могат да работят в дъжда и студа и те ще могат.Нали са много учени и хитри.От един строеж работен в дъжда не чакай качество.
74
33
 
12
 
! Отговори
Българин преди 8 години
евала Бойко с теб сме
73
2
 
19
 
! Отговори
M.I.C. преди 8 години
Това не е нормално. Привърженик съм на инфраструктурата и воденето на този вид политика, която гради пътища. Ясно е че Европа го иска от нас, а и съвсем естествено - без инфраструктура няма търговия. Но не и така...ще направят, ще усвоим, чупи се, ще връщаме, а и не само това- ще поправяме като и двете със средства от държавния бюджет. В Брюксел не ядът доматите с колците...Жалко за всичко
72
1
 
29
 
! Отговори
тг преди 8 години
от кога я чакаm Лиляна да отиде на околовръсното да я гепа за боmбите
71
0
 
7
 
! Отговори
аа преди 8 години
"Проектът има одобрена апликационна форма"ама... аз ***, тука в тея земи на това му викаме формуляр за кандидатстване. сори. крайно време е да имаме гордост като нация...
70
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво, нека да го построят бавно, а догодина ще го ремонтират. Също като много други обекти. за пример бул. Малинов, разкопаван и поправян на няколко пъти за два месеца.
69
3
 
15
 
! Отговори
вулвозела преди 8 години
Искам да я вида ва нашто околоврестно, белким околовръството го оправят!Ало проверяващите от Брюксел.София не е цяла България.Зо кого отпускате евросредствата?За РБ или за София?
68
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Каква и е тарифата на Лилито ?