Борисов разпореди: Лили, 24 ч. на Околовръстното. Работа...

"Да не сте дошли да искате пари после. Казвам ви го да си знаете"
146
Борисов разпореди: Лили, 24 ч. на Околовръстното. Работа...
Западната дъга на Софийския околовръстен път. Снимка: МРРБ

Премиерът Бойко Борисов разпореди на строителния министър Лиляна Павлова денонощна работа на обектите от Софийския околовръстен път, за да не се стигне до загуба на европейско финансиране, което би означавало  след това отпускане на средства от националния бюджет. Това става ясно от стенограмата на  правителственото заседание, публикувана на сайта на МС.

Още по темата

Кабинетът днес даде съгласието си Агенция "Пътна инфраструктура" да сключи договори за изпълнение на дейности по участъка от проекта за изграждане на Западна дъга на Софийския околовръстен път.

Проектът има одобрена апликационна форма, както и одобрено финансиране по оперативната програма, която е 2007-2013 г., но срокът за удвояването на средствата изтича в края на годината и това наложи правителството да вземе спешното си решение.

Павлова уверява, че по отношение на Западната дъга няма да има проблем със строителството, а по Северната тангента се работи много активно.

"Археолозите освобождават по малко терени, както бяха поели ангажиментите си към нас, ние осигурихме допълнителна работна ръка. Всичките съоръжения на тези 17 км от Северната тангента са почти готови и се работи по насипи, за да може в максимална степен да имаме съществено завършване до края на декември и да остават по-скоро довършителни работи", обяснява тя.

Бойко Борисов пък е категоричен, че пътните участъци трябва да се направят максимално бързо.

"24 часа работа на този обект! Времето е още благосклонно. Да не сте дошли да искате пари после. Казвам ви го да си знаете. Дори и сега с финансовия министър правим голям жест към вас, защото това, което взимаме като решение, ако не стане Северната тангента в срок и после дойдете да ви даваме допълнително пари за нея, по-добре да ги дадем тези пари за Младост – Тракия да направим. Така че си правете сметката", предупреждава премиерът.

Строителният министър обаче признава, че ако завали сняг, няма как да се асфалтира Северната тангента няма да бъде довършена до края на годината.

В отговор Борисов й препоръчва да събере строителите и да се организира целият бранш да завърши участъка.

"Иначе догодина да дойдете и да кажете: Дайте 30, 40, 50 милиона от бюджета, за да си довършим това, за което имахме европейско финансиране… Ние и да обясним, че по времето на Орешарски това беше абсолютно спряно и в последната една година спасяваме парите, то е факт, но ще се отрази на бюджета и на парите, които чакат всички останали. Затова - денонощна работа, да си вземат подизпълнители, всичко, каквото е необходимо, и да го завършат. Или да остане нещичко малко, довършителни работи – я мантинела, я боядисване, където с по-дребни пари да можем да се оправим. Иначе не си го мислете, че ще върнем парите в Брюксел и ще извадим 50 или 100 милиона да ви ги дадем да го довършвате. Въобще не си го мислете това! Събери ги и им кажи: "Тези, които не се справят, после да не идват при мен. Толкоз", заключва Бойко Борисов.

Той обяснява на министрите, че заради активното строителство на пътища в момента страната ни внася от седем държави битум.

"Не можем да смогнем с асфалта, който се полага в страната. В четвъртък "Струма" е готова до Благоевград, ще видим за петък след обяд дали "Марица" ще стане готова, ако не – в понеделник-вторник и "Марица" ще стане готова. Не могат да смогнат", хвали се премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
4
 
12
 
! Отговори
conservator преди 8 години
Няма случай в света когато ЕС е спрял финансирането заради лошо строителство, обикновено го спира за нагласени поръчки, не винаги де, само когато БСП е на власт.
46
0
 
12
 
! Отговори
без майтап преди 8 години
Затова строим магистрали. За да могат бежанците свободно да си минават през милата ни татковина! Скоро ще има магистрала от границата до Дюлево.
45
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лили, Лили ....боли ли?
44
1
 
15
 
! Отговори
прокто лог преди 8 години
Лили е свикнала да виси по 24 часа на околовръстното!
43
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Спокойно, ако шосето се скапе разбира се, че Ореха, Луната, морето, вятъра; вълните, самодивите и т.н. ще са виновни. А тоя Ръб колко ли ще гепи?????
42
12
 
0
 
! Отговори
Професор преди 8 години
АЗ СЪС КОМУНИСТИ НЯМА ФА СЕ РАЗПРАВМ ЩЕ СЧУПЯ КЛАВИАТУРАТА
41
0
 
1
 
! Отговори
.. преди 8 години
2.2.16.16
40
0
 
5
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Поредната /определено предизборно/ Бойко Бомба. Като тези дето постоянно ги поставят в Съдебната палата!
39
1
 
3
 
! Отговори
Илко преди 8 години
До 51 професор И каква е темата? Много избирателно си задаваш теми!
38
0
 
10
 
! Отговори
Аха добре преди 8 години
Такива са ни ремонтите напоследък, строи се колкото да вземем парите, пък после ще го оправяме..., като после е обикновено след първият дъжд.
37
0
 
8
 
! Отговори
Илко преди 8 години
Заглавието се конкурира от времето на вестниците, по времето на Мао Дзедун!
36
11
 
1
 
! Отговори
Професор преди 8 години
До ИлкоАма какво общо има това с темата? Как извъртате нещата комунистите. И после това оправдава ли това което извършихте в Украйна?
35
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Може и да е дебеланка но какви биберони има.....найс!
34
1
 
4
 
! Отговори
Илко преди 8 години
До 47 професор Първо кажи кой изби 15 милиона американци със "великата депресия" ,за индианците после ще те питам!!!
33
0
 
7
 
! Отговори
БОКО преди 8 години
24 ЧАСА НА ОКОЛОВРЪСНОТО,А ДАЛИ ЩЕ И СПРЕ НЯКОЙ ПА ДОРИ И ДА ПОДБИВА ЦЕНАТА НА ДРГИТЕ
32
13
 
2
 
! Отговори
Професор преди 8 години
Комунистите да отговорят колко невинни хора избиха червените кхмери? Кой създаде Гладомора в Украйна? Кой фалира КТБ?
31
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да се строи бързо, че срока изтича !А после и да пропада след дъжд , ще го ремонтираме и ремонтираме .Строим спешно, за да вземем парите !
30
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега ще нашлякат асфалта както им падне, ще дойде като Ленторез, а напролет ще започнат ремонтите. Наслушахме се на простотиите му и последиците ще плащаме всички.
29
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ей, тоя Борисов не може да не спомене Орешарски! Страхова невроза ли има някаква от него, не е нормално просто...
28
1
 
4
 
! Отговори
еее преди 8 години
До Професорне може да пишеш такива глупости безплатно...