Ходът на мигрантите – новата световна война

Заради липса на визия за бъдещето световният ред рухна
20 окт 2015 17:13, Анисия Иванова
48
Ходът на мигрантите – новата световна война
Снимка: архив, БТА

Световната война на XXI век започна с атаката на 11 септември на Световния търговски център и не се води със стандартни оръжия, а с едно много активно предвижване на хора, коментира в ефира на Bulgaria ON AIR политологът и социален философ Емил Георгиев.

Той изтъкна, че ситуацията около предвижването на хора е изключително тежка - "вероятно най-тежката след края на Втората световна война".

Попитан защо се е стигнало дотук, Георгиев коментира, че "има различни интереси".

"Вероятно тук незаинтересоваността на Обама и неговата дистанцираност от събитията в Близкия изток доведоха до това събитие. Политиката, както и природата, не търпи вакуум - намесиха се други сили. Арабската криза не беше управлявана правилно, нямаше стъпки след свалянето на диктаторите", посочи той.

По думите му липсата на стратегическа визия за бъдещето става причина световният ред да рухне.

"Русия опитваше ситуацията с действията си в Крим, с хибридната война в Украйна, за да види каква ще е реакцията. Като не получи адекватен отговор, тя бързо се разгърна в Сирия, за да решава вътрешнополитическите си проблеми", допълни Емил Георгиев.

Цялото интервю вижте във видеото на Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЕС специално очаква да печели надмощие с нежни приказки и надупване - как да стане това, обаче това на практика?
5
3
 
20
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
И тоя да не е "грантаджия"?Щото опорната точка на *** сега е: Виждате ли колко слаб президент е Обама,затова не вървят нещата !Напротив!Много добре им вървят нещата на американците руши се Старият световен ред-доминация на САЩ,но с важна роля на Европа.Сега идва Новият Световен ред,който е "малко" по-различен-тотален контрол на САЩ и смачкване на всички други държави,вкл. и от ЕС."Бежанците" са едно от средствата.Ако някой в Европа се възпротиви-ще бъдат задействани като терористи!
4
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Обама, Меркел, да не говорим за Камерън и Оланд, са слаби и нерешителни лидери, след като официалната ти позиция е повече от мекокитковска, рано или късно ще си го получиш от онези които се държат мъжки. ЕС е пример за това как се омотаваш в собствената си глупост и накрая пропадаш. Няма кой да тропне по масата и да заяви директно на диктатори, фанатици, псевдоимператори и "велики" вождове, че ако не слушат просто ще бъдат ликвидирани.
3
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
прЕдвижване? Сериозно ли Днес БеГЕ?
2
3
 
35
 
! Отговори
ЦК на либерастите преди 8 години
Масирания десант на джихати в Европа е пряко нападение на САЩ към европейските хора и икономика с цел да бъда съсипано европейското семейство и да му се вмени пълна либерастия и толерастия за "светлото" бъдеще!
1
0
 
12
 
! Отговори
ББ преди 8 години
Ние имаме най-охраняваната граница в ЕС.