Парите не стигат на Бъчварова, иска още за 2016 г.

Държавно предприятие ще се грижи за услугите за хората
23
Парите не стигат на Бъчварова, иска още за 2016 г.
Снимка: БТА, архив

Вътрешният министър Румяна Бъчварова е поискала увеличение на бюджета на МВР за следващата година.

Искаме повече средства, за да можем да извършим по-добре дейността си, как ще бъде разпределено, е въпрос на конкретно оперативно управление, обясни тя, но не посочи сума.

Бъчварова уточни, че има много направления, които се нуждаят от допълнително финансиране - за поддръжка на информационните системи, за издръжка и капиталови разходи.

Всички услуги за гражданите, предоставяни от МВР, ще бъдат отделени в Държавно предприятие към ведомството, което по думите на министъра ще може самостоятелно да се развива.

Става въпрос за друга финансова система, при която вместо тези пари да отиват в бюджета и оттам да идват като трансфери в МВР, ще остават в дружеството, което ще може технологично по-добре да се развива, допълни тя, цитирана от БТА.

По думите й идеята е в това дружество да работят основно хора по трудово правоотношение, в Министерството да останат държавните служители, а в полицията - полицейските служители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
герб са мивки за еакулации
11
0
 
2
 
! Отговори
55 преди 8 години
И тези са ви много!В кварталите и селата няма жив полицай!Къде са питам?
10
0
 
3
 
! Отговори
Ха преди 8 години
Какво увеличение... Да вземе да си стегне подчинените не да седят в канцеларийките си, ами да излязат на терен, да поработят на място и то качествено. не после всички престъпници да се освобождават поради грешки или несвършена работа на подчинените й. Пример - 2 год пускат хората молби поради измама със самолетни билети, хората на Бъчварова не можели да го открият и подведат под отговорност, а репортерите от Нова го откриха за 2 дни. И пак няма реакция. И да искаш пари е наглост. Работа трябва!
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
гербаджииски чучела
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
герб са мивки за еакулиране
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Отпечатани са 25 МИЛИОНА бюлетини! Защо толкова много ,само те си знаят! На четири места в страната са печатани и после с охрана разпращани по секциите. Там вече кой къде ги забутал и как... отговорността е по места. И ето как най- лесно се манипулира : По места се подменят бюлетини според заплащането на комисията и председателя и. Електронното гласуване се подменя с един клик. Та какъв е смисъла да ходя да гласувам? За да ме отчетат като поредната овца?
6
0
 
8
 
! Отговори
Румен Петков преди 8 години
Преди да иска още, да си преброи чиновниците зад бюрата. Нямала хора. Ние сме страната в ЕС с най-много ченгета на глава от населението.
5
0
 
2
 
! Отговори
xxx преди 8 години
s mlad lubovnik e vse pak. da ne spomenavam imena
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С любезното съдействие на повечето българи успяхме да превърнем държавата в огромна черна дупка ,която веднага засмуква всеки финансов ресурс появил се на хоризонта.Това положение устройва и властимащи и електорат ,като естествено никой не се вълнува от последиците.
3
1
 
2
 
! Отговори
bradvaro преди 8 години
znaiat kvo sa napravili
2
4
 
13
 
! Отговори
мутра преди 8 години
Да беше по млада да изкара някои лев ми тя стара
1
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И на мен не стигат парите ама няма кои да ми даде още !