Турция готова да ни съди заради ваксините

Министър Москов също се жалва на прокуратурата от атаката
101
Турция готова да ни съди заради ваксините
Снимка: БТА

Министерството на здравеопазването ще сигнализира прокуратурата за водена опасна кампания за качеството на ваксините, внесени от Турция. За това предупреди здравният министър Петър Москов.

Още по темата

Преди дни от Центъра за защита на правата в здравеопазването информираха, че турските ваксини не са разрешени за ползване у нас заради високото съдържание на стабилизатора тиомерсал, в който има живак.

Според Москов има опасна кампания, а това е атака както срещу МЗ, така срещу националната сигурност, защото подобни действия водят до съмнение за качеството на ваксините за децата и съмнения дали изобщо децата да бъдат ваксинирани.

Здравният министър допълни, че и Турция също е готова да заведе съдебен иск поради същата причина.

След провала на тръжната процедура и неявяване на двете фирми, доставящи ваксини, МЗ е попитала двете фирми дали могат да отговорят на нуждите на пазара. Едната е отговорила, че няма такава възможност, а другата е обяснила с унизително писмо, че може да събере от различни места 20 хиляди ваксини с изтичащ срок на годност, добави той.

България беше заявила 250 хиляди дози, припомни министърът.

"Изразявам дълбокото си презрение към хората, които стоят зад тази кампания. Няма по-голямо падение да използваш страхът на хората, за да постигнеш целите си", коментира Москов, цитиран от БТА.

МЗ отново обявява тръжна процедура за ваксини и министърът покани фирмите да участват.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
10
 
8
 
! Отговори
добре преди 8 години
Добре , сега се разтръби този случай и се спряха ваксините , но дали до сега всички пратки с ваксини са проверявани щателно и дали някой не е замълчал при нередност ???? Пази боже! После защо последно време нашумя това с НЕваксинираните деца,ами ето защо!!!Хората ги е страх и то с право !!!
68
13
 
9
 
! Отговори
до Иво турчина преди 8 години
Днес Европа е в още по - лошо положение защото няма водачи ,а *** като Москов .Бизнесмени,а не рицари .***,а не интелектуалци. Нали бе Иво Инджев.
67
12
 
9
 
! Отговори
до иво турчина преди 8 години
Турция винаги ще тегли надолу България .Имали били заводи .И заводите им толкова .Колите им ,самолетите,шоколада.Няма нищо качествено в Турция.
66
9
 
28
 
! Отговори
Иво преди 8 години
Неграмотни хора и такива неразбиращи нищо от здравеопазване и от фармацевтично производство дават "компетентни" мнения.Те не знаят, че почти всички големи фармацевтични компании и не само имат свръхмодерни заводи в Турция.
65
1
 
15
 
! Отговори
Ti lud li si? преди 8 години
Vzemi mahni toq normativen akt 73a ot ZZO i si kupi vaksini ot kadeto iskash zashto Vie nosite otgovornostta 1 - Vi
64
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
продължаваите да си сключвате зделки с *** и да тровите народа с ваксини с изтекъл срок.Така ще останем още по малко като здравно ни онищожат но ние сме отцеляли във вековете и пак ще отцелеем и без управници продажници срам и позор
63
9
 
15
 
! Отговори
Чудесно преди 8 години
....пак ще падне пара от тъпите и прости ***....Заминавам за Истамбул!
62
4
 
8
 
! Отговори
Супер преди 8 години
С турските ваксини , може и бизнес да се върти....ха,ха,хаааааааааааааааа
61
14
 
19
 
! Отговори
НЕМА СТРАШНО МОСКОВ преди 8 години
ЩЕ ОТИДА И ЩЕ СИ ГИ КУПЯ ВАКСИНИТЕ ОТ ТУРЦИЯ......НЕМА ПРОБЛЕМИ!!!НЕКА *** ДЕЦАТА НА КОМУНИСТИТЕ...!/...не е толкова далече Турция/
60
17
 
10
 
! Отговори
Факт преди 8 години
Турция е водач на ислямизма ден и е създала башибузука си Идил.Иска да отмъсти на България за руско турската война ,която я изхвърли от Европа. Нищо не трябва да се праави с турци.РБ е дело на Турция.Военното министерство е в ръцете на турци .Москов е турчин и го доказва всеки ден ,за Радан да не говорим.Болни хора ,наркомани и двамата .
59
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Влезте в сайта на ФРОГ НЮЗ и четете. Има още инфо за тази васкина, тъй че Москов да не се прави на ни лук ял , ни мирисал.
58
15
 
11
 
! Отговори
Исторически справки преди 8 години
Ислямът винаги използва лекарства отрови срещу християнския свят.През 11 век така маврите искали да превземат Испания.
57
10
 
10
 
! Отговори
info. преди 8 години
Благодарих на премиера Давутоглу и на неговия здравен министър за добрата работа по бартера на ваксини. Така страната ни получи необходимите 5-валентни ваксини, а в замяна предоставихме на Турция БЦЖ ваксини срещу туберкулоза, които се произвеждат у нас.Това беше казал тиквата от Банкя,след като повторно се обади на свойте господари от турция.
56
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Наюишете името на фарм. компания заявила че ще събере с изтекъл срок. Защо криете такива "инвеститори"?
55
13
 
3
 
! Отговори
до неграмотника 75 преди 8 години
Пиши на кирилица бе нещастнико ,нали си българин ,или си чех или унгарец.*** явно ,защото ни знаеш историята ни съвремието- днес Чехия и Унгария искат да се махнат от новия ССССР - ЕС.
54
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До истинатаA vie ste ruski mekereta ,ushanki kvo tegliha horata ot vas,zashto pitam zashto prez 1989 god ne vi stroiha na stenata i kalashnik ,sega BG shteshe da e pone kato Chehiya ,Ungariya
53
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Щом е от Турция и е безплатна, значи не е читава. Точка.
52
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Срам ме е от МосковHA HA HA HA AAAAA eeyyy tiya napravo sa za ludnicata,zatova li si jiv oshte i mojesh da pluvash
51
2
 
9
 
! Отговори
май криминално? преди 8 години
Кого от министерството прикрива Москов? На всякъде пише за 'дарение", а това не е дарение. Ние сме дали в замяна наши ваксини.и тези ваксини струват някакви пари.
50
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С таз пумия Москов да ваксинира децата си,моите са на плодове не на живак