Президентът гласува и призова: Покажете, че имате мнение!

Нека утвърдим референдумите в България, каза още Плевнелиев
Обновена: 25 окт 2015 11:18 | 25 окт 2015 11:08,
141
Президентът гласува и призова: Покажете, че имате мнение!
Снимка: Нова телевизия

Излезте и гласувайте, граждани! Това заяви президентът на България Росен Плевнелиев, който също даде своя глас днес.

Президентът гласува за местен вот и референдум. И на него, както и на премиера Бойко Борисов,  му отне не повече от три минути, за да упражни правото си на глас.

"Нека утвърдим референдумите в България. Вярвам, че системата може да работи. Много е важно гражданите да гласуват. Нека покажат, че имат позиция", допълни той.

Плевнелиев призова да гласуваме за пряката демокрация, която да процъфти и да обогати нашата демократична система.

"Нека всички излязат и да гласуват, за да покажат, че народът има мнение, има позиция, че иска да бъде питан и иска да бъде чут", каза още той.

Държавният глава заяви, че оставя на експертите, които знаят как се правят избори, за да могат те да се случат по най-коректния начин. Той благодари на политическите партии за това, че уважиха деня за размисъл вчера, спрямо това, което бе на парламентарните избори през 2013 г.

"Сега е по-добре", коментира той.

Росен Плевнелиев припомни, че тогава покрай аферата "Костинброд" дори в деня за размисъл бяха погазени правилата.

"Сега е по-спокойно. Вярвам, че можем да работим, много е важно обаче, гражданите да излязат и да гласуват. Често се оплакваме, че системите в държавата не работят оптимално, често си казваме, че доверието на хората в държавните институции и политиците е ниско. Единственият начин това да се подобри е българите да излязат днес и да гласуват. Нека да покажат, че имат позиция", каза още той.
 
"Да гласуваме масово, да гласуваме за добри стопани, които да променят населените места за добро. Нека всички покажат, че народът има мнение", каза Росен Плевнелиев.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
3
 
! Отговори
Имам мнение преди 8 години
Май трябва да се направи референдум кои въпроси да влязат в референдума. И чак като се разбере наистина кои жизнено важни въпроси вълнуват народа - да се гласува на нов референдум. А не така наречения президент да ми поднася на тепсия за кое да гласувам. Защото позицията на сегашните управляващи е следната: "гласувайте за това как по-точно да ви прецакат, да не речете после че не сме ви питали"
62
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Имаме мнение, за разлика от някои марионетки.
61
0
 
5
 
! Отговори
Аз преди 8 години
Тоз му го извадиха от устата и почна да бръщолеви.
60
0
 
5
 
! Отговори
Maks преди 8 години
ФБ група " БЕЗ партии и политици " за хора които имат мнение и за това не гласуват !
59
0
 
5
 
! Отговори
колио до росен преди 8 години
Роска ние имаме мнение вие с боткоти нямате.
58
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Проваленият референдум на един фалшив човек!
57
0
 
9
 
! Отговори
от СФ преди 8 години
До ЗенНяма хора за работа вече в БГ! Изградени трудови навици има в по възрастното поколение! В БГ младото поколение направо си се плаши от работа, предимно на приказки го докарват - на това са ги научили и ги учат! Ако избягат на Запад искат или неискат им се налага да се хванат на работа или са на социални! Истината е и, че в БГ повечето работещи немогат да си покрият с дохода жизнените нужди! Далаверата и лаладжииството / празни приказки за свободно вр. които нямат кой знае полза/ е по плате
56
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До БравоКакво му е достойното !продадоха ни на ЕС Ще приемем 100 тици хиляди бежанци защото парите които даваха от Еврофондовете и Бойко се хвалеше как ги освоява са били за това за да може утре да настанят тук ТАЛИБАНИТЕ
55
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пламенни призиви в стила на комсомолски активист.
54
4
 
4
 
! Отговори
Зен преди 8 години
До от СФУреждат пенсионерите да вземат някой лев че за това е така! Да не би да знаеш решението да не е така! Че вземи го сподели да видим може и нещо умно да си измислил! Ще бягат защото до вчера комунистите управлявахте затова са избягали!
53
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всеки път като си покажа мнението го трият !
52
2
 
11
 
! Отговори
от СФ преди 8 години
Президентът гласува и призова: Покажете, че имате мнение!--------------Разбира се имам мнение! Ходих до секцията за гласуване и видях комисиите! Уплаших се от мизерията която видях, от лицата, от външния вид на хората насядали зад масите и онези на столчетата - наблюдаващити! Това са повечето все възрастни хора, а младите ги няма! Явно са избягали в чужбина! Това естествено е следствие! Е за кого да гласувам бре *** /Плевнелиев/ когато виждам трагичните резултати от 25-26 год. управление?!?
51
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На мене ми трябваше 1 минута да съм готов , ама на комисията им отне 5 минути докато разберат че съм подал заявление за гласуване по настоящ адрес по електронен път с КЕП и докато ме намериха в списъците! То се звъняха телефони да питат дали само за националния референдум да гласувам или и за двете и дори аха да сбъркат взеха че се поправиха и ми се извиниха! Ама ха де уж те трябва повече да знаят , а то ...
50
1
 
15
 
! Отговори
ha ha преди 8 години
триете ли, триете ли, лакеи платени.
49
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
АМИ ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА НАГЛАСЕНОТО ? А ЗАЩО НЕ Е ИМАЛО РЕФЕРЕНДУМ ЗА ВЛИЗАНЕТО НИ В ЕС В НАТО И Т.Н.? ТОЗИ РЕФЕРЕНДУМ СЕГА Е ЗА ВАША ПОЛЗА А НЕ ЗА НАРОДА
48
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е та вие луди ли сте, 70% от гласовете днес са купени. А умните се стягат за чужбина, държавата отдавна я няма, не сте ли го забелязали, от години това не е държава, а циркова площадка на предозирали с посредственост циркови артисти, не виждате ли, че се редуват едни и същи циркаджии без да има какъвто и да е положителен резултат.
47
2
 
6
 
! Отговори
Гражданин преди 8 години
Последните 20 г. (след отмяната на старите зелени паспорти) не мога да гласувам, тъй като все не успявам да се снабдя навреме с удостоверение за гласуване в друго населено място.
46
2
 
16
 
! Отговори
____________________ преди 8 години
Още не мога да повярвам, че това нещо е президент на България! Моля ви, нека следващите президентски избори бъдат спечелени от жена! Колкото и невероятно ще да е, жена президент ще отстоява мъжки интересите на България от досегашните ни президенти мъже...
45
9
 
7
 
! Отговори
Тончева преди 8 години
Този път премиерът Росен Плевенлиев е абдолютно прав! Безразличието е Безотговорност, а после точно безотговорните псуват, критикуват, мърморят и обиждат... В края на краищата ДНЕС е времето да изберем правото си да изявяваме мнение и претенции за в бъдеще!!! Да се възползваме да го направим ДНЕС ПО МИРЕН НАЧИН! Дерзайте, сънародници!
44
4
 
15
 
! Отговори
коментор преди 8 години
Хамериканският клакьор дава имал мнение? че той ако имаше мнение щеше да е Българин а не ***...П.С. у лево и ФАЩ и Русия, да живее България.