Президентът гласува и призова: Покажете, че имате мнение!

Нека утвърдим референдумите в България, каза още Плевнелиев
Обновена: 25 окт 2015 11:18 | 25 окт 2015 11:08,
141
Президентът гласува и призова: Покажете, че имате мнение!
Снимка: Нова телевизия

Излезте и гласувайте, граждани! Това заяви президентът на България Росен Плевнелиев, който също даде своя глас днес.

Президентът гласува за местен вот и референдум. И на него, както и на премиера Бойко Борисов,  му отне не повече от три минути, за да упражни правото си на глас.

"Нека утвърдим референдумите в България. Вярвам, че системата може да работи. Много е важно гражданите да гласуват. Нека покажат, че имат позиция", допълни той.

Плевнелиев призова да гласуваме за пряката демокрация, която да процъфти и да обогати нашата демократична система.

"Нека всички излязат и да гласуват, за да покажат, че народът има мнение, има позиция, че иска да бъде питан и иска да бъде чут", каза още той.

Държавният глава заяви, че оставя на експертите, които знаят как се правят избори, за да могат те да се случат по най-коректния начин. Той благодари на политическите партии за това, че уважиха деня за размисъл вчера, спрямо това, което бе на парламентарните избори през 2013 г.

"Сега е по-добре", коментира той.

Росен Плевнелиев припомни, че тогава покрай аферата "Костинброд" дори в деня за размисъл бяха погазени правилата.

"Сега е по-спокойно. Вярвам, че можем да работим, много е важно обаче, гражданите да излязат и да гласуват. Често се оплакваме, че системите в държавата не работят оптимално, често си казваме, че доверието на хората в държавните институции и политиците е ниско. Единственият начин това да се подобри е българите да излязат днес и да гласуват. Нека да покажат, че имат позиция", каза още той.
 
"Да гласуваме масово, да гласуваме за добри стопани, които да променят населените места за добро. Нека всички покажат, че народът има мнение", каза Росен Плевнелиев.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Росенчо, като си толкова отворен за референдуми, айде следващия да е за НАТО и ЕС.
22
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Роска, ама ти верно се взимаш на сериозно. То Боци ти би шута с референдума, а ти все го играеш недочул и недоразбрал. Не стана президент от тебе! Примири се, спести си по-нататъшните унижения...
21
20
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
Плевнелиев е кошмарът на таварисшч Путин...
20
2
 
19
 
! Отговори
мнение преди 8 години
Роске,ние мнение имаме.Влез малко тук и прочети мненията на хората....особенно тези който се трият от адмнина...
19
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Путин с 90% рейтинг, сигурно останалите 10 са за нашия Р.
18
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Електронното гласуване , има ли нужда от референдум ??Една част от хората ще могат да го използват , да гласуват от други страни , а друга част ще си гласуват и по старият начин . Така е по света ! Кой каквото си избере , но обхвата на гласуване ще стане по - голям !Българите в Ню Йорк питаха Плевнелиев , защо няма електронно гласуване ? И аз питам защо няма ?Защото е по лесно да се манипулират вътре хора ( вие си знаете електората на 2 партии .. )
17
0
 
23
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
до 17Мистър Халкидиков е даже още по-смешен , когато си приведе сериозна физиономия . Все едно да вземеш едно лай.но и да му забучиш роза- толкова е нелепо сериозното му изражение предвид натурата му.
16
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Днес най-рисуваната фигурка ще бъде композиция от три елемента, един голям в средата и два овални по-малки от двете му страни.
15
3
 
27
 
! Отговори
гражданин преди 8 години
Хора за референдума се върши манипулация! Опитват се да ви набутат бюлетината за референдума и да гласувате, а вие не сте длъжни, може да откажете! Разяснявайте на близки и познати!
14
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Който не исак да гласува за референдума да отказва от самото начало или да пише невалиден.П.С. химикалките трябав да се натискат повече, че отказват, а Застъпника пусна човек докато бях в урната.....
13
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Роска, за изборите гласувах, а за смешния ти референдум нарисувах един голям мъжки полов член.
12
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Секциите бяха разбъркани - 38 - и след нея 48, след нея 50 - това е умишлено. винаги досега номерата са си вървели една след друга.
11
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
голяма шашмалогия - по закон трябва да ни дават бюлетина за референдума само ако си я поискаме .- навряха ми я първа, другите трябавше да чакам пет минути. За другите три нямаш плик, за нея - имаш - нямаше как да я мушна в джоба, като казах че нямам да гласувам - ами ние вече ви писахме че сте гласувал за всичко. добер че се сетих да надпиша НЕВАЛИДЕН, защото тръгнаха да си я прибират гадовете, а ме водят гласувал за референдума - покачвам активността.
10
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Изчезни бе ***!
9
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кажете ми какъв човек трябва да си след като Тиквата те удря на пресконференция по врата и ти да се хилиш като инфан.тил заради това? Кажете ми това мъж ли е първо на първо?Срам и позор тоя *** да ни бъде президент!
8
0
 
33
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 8 години
Искаме, но не ни давате, господин преЦЕдент !Направете референдум за члентвовото на България в НАТО и ще видите, че народът иска да си каже мнението.За такива маловажни въпроси като електронното гласуване не си заслужава да ни питате.
7
0
 
18
 
! Отговори
гражданин преди 8 години
Защо се бавят прогнозите по интернет? Защо въобще нямаше соц проучвания преди изборите? Май ГЕРБ губят много и се стараят да прикрият загубата!
6
20
 
6
 
! Отговори
bos преди 8 години
Винаги гласувам, защото виждам, че като гласувам България върви напред и хората, живеят все по-добре. Някои, които са предприемчиви и умни стават евродепутати, други кметове. Балъците и тъпите работят за 500-600 лв месечно, понеже не са образовани не рабират колко по-добре живеят.
5
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бойко и Плевнелиев са политици. За тях е ясно за кой, как и къде да попълва бюлетината. В крайна сметка нали те са я измислили. Ама за нормалните хора не е така. Пада яко чудене как аджеба се попълват тия бумаги. Няма да се оправят за по три минути.
4
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз имам мнение и то е, че искам да ти бия чумбери, докато ти омекне главата, но не мога да си изразя това мнение в писмен вид, туй като го няма сред въпросите.