Печатниците не смогват, балотажът в неделя под въпрос

Искат отлагане на балотажа за 8 ноември
Обновена: 28 окт 2015 13:42 | 28 окт 2015 13:42, Анисия Иванова
18
Печатниците не смогват, балотажът в неделя под въпрос
Архив: Булфото

Вторият тур на местните избори да се проведе не на 1 ноември, а седмица по-късно - на 8 ноември, поради невъзможност за отпечатване и доставяне на бюлетините в срок. Писмо с такава настоятелна молба са изпратили от печатницата на БНБ и подизпълнителите до премиера Бойко Борисов, парламентарния шеф Цецка Цачева, вицепремиера Томислав Дончев, финансовия министър Владислав Горанов и управителя на БНБ Димитър Радев, съобщава "24 часа".

Аргументът на печатницата на БНБ и петте печатници подизпълнителки е, че има голямо забавяне при предоставяне на утвърдените от Общинските избирателни комисии образци с партиите и имената на кандидатите за втори тур. Такива трябва да има и за общински, и за районни, и за кметове на кметства. Последният срок, предвиден в закона за това, е бил полунощ на 26 октомври.

До 11 часа на 27 октомври само 576 вида бюлетини са били разпределени в печатниците, които са работили на денонощен режим. Това обаче е само около 1/3 от очакваните около 1700 балотажа в цялата страна. В момента печатниците не работят поради липсата на одобрени за печат бюлетини, пише в писмото.

Затова печатниците не гарантират, че ще могат в срок да отпечатат и да транспортират необходимото количество бюлетини. Притеснителен за тях бил и фактът, че има отпечатани вече бюлетини за втори тур, които след това ЦИК е блокирала и ще се наложи повторното им отпечатване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Хайделберг преди 8 години
Кога беше само печатницата на БНБ, кога станаха "и подизпълнителите"?! Къде е Мая да заклейми печатането на бюлетини извън БНБ? Как пък не видяхме барем един репортаж за печатането им, пък и при "подизпълнителите"? Ех, бедни ми, бедни Костинброд, толкова простичко беше тогава...И по заслуги търкаме креслата на ЕП и омбудсмана...
13
0
 
0
 
! Отговори
Дръндер преди 8 години
Те няма да намерят и хора за СИК защото на всички им СИК[писна] от тях!
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гюбрето пак е измислил нещо.Баси мошениците.
11
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Манолова пак е заложила някоя яма в изборния комикс
10
0
 
1
 
! Отговори
До № 10 преди 8 години
Не си прав, имаше и БЗНС. За тях два процента, останалите деветдесет и осем за БКП-то
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Толкова балотажи, трудно е да попълниш необходимия брой правилни бюлетини в толкова кратък срок. А щом и гербери ги подготвят бюлетини то мазалото ще е пълно.Затова, вземайте пример от пловдивския гербер и кмет Тотев. Вместо да подправяте бюлетини за ГЕРБ, превръщайте действителни бюлетини за опозицията в недействителни такива. По-малко труд, а пак ГЕРБ печели.
8
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПО ЖИВКОВО ВРЕМЕ СГРАДАТА НА ЦИРКА ОЩЕ НЕ БЕШЕ ИЗГОРЯЛА. СЛЕД КАТО ИЗГОРИХА ЦИРКА ПАРЛАМАТА ГО ЗАМЕСТИ. КОЛКОТО ДО ИЗБОРИТЕ ПО ВРЕМЕТО НА ТАТО ВСИЧКИ ХОДЕХА ДА ГЛАСУВАТ БЕЗ ДА МИСЛЯТ МНОГО. А И НЯМАШЕ КАКВО ДА СЕ МИСЛИ ГЛАСУВАШЕ СЕ САМО ЗА БКП. ИМАШЕ САМО ЕДНА ПАРТИЯ И ЕДИН ВОЖД. А СЕГА МНОГО ВОЖД МАЛКО ИНДИАНЦИ.
7
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А МАЛКО ПЪРИЧКИ ШЕ МОЕ ЛИ ДА МИ НАПИЧАТАТИ ШОМ КАТО БУЛЕТИНИ НЕМОЕТЕ? ЧЕ НОГО БРЪЖЕ МИ СВЪРШВАТ ПАРИЧКИТЕ НЕЩО. НОГО ЕВТИНА РАНА ПРОДААТЕ У МАГАЗИНИТЕ.
6
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
абе номер 2,ти ходил ли си на избори по тошево време или само на манифестации,ей *** народ,абе четете бе,ако не сте живели по това време
5
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 2по времето на бай ти тодор нямаше избори
4
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"костинброд" не работи ли?.
3
0
 
4
 
! Отговори
старо маке преди 8 години
хи хи хи абе що арчите народни паре бре нека сите кандидати земат по бутилка домашна гроздовица да дойдат при мене и кат ги опитам сичките бъдете сигур дека старо маке ке ви избере най арните кметове
2
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е от времето на Тодор Живков не е имало такъв "изборен" цирк!
1
4
 
18
 
! Отговори
Hiter преди 8 години
Не може да сметнат колко допълнителни протоколи трябват за манипулациите.