В парламента: Данък "Уикенд", "Градина" и старо уиски

Новите данъци скараха леви и десни, но пък бяха приети
11 ное 2015 15:00,
35
В парламента: Данък "Уикенд", "Градина" и старо уиски
Снимка: flickr

Парламентът се съгласи с исканите от кабинета промени в Закона за корпоративното подоходно облагане. С тях се въвеждат така наречените данък "Уикенд" и данък "Градина".  

С първия се предвижда да не се възстановява изцяло ДДС на фирмите за закупени имоти и вещи на стойност над 5 000 лева.

Още по темата

Законът предвижда срок до 29 февруари 2016 г. фирмите, които вече са си приспаднали ДДС, да подадат декларация в НАП, че ще се съобразят с промените.  

Данък "Градина" пък бе наречена промяната, според която от догодина собствениците на поземлени имоти, които се намират в строителните граници на населените и са със статут на земеделска земя и чието предназначение не е променено, ще плащат имотен данък.

Новите данъци бяха разкритикувани от дясно и ляво. Петър Славов от РБ попита вносителите дали са наясно, че уикендът на един човек със среден бизнес е различен от уикенда на чиновниците. 

"В България бедните плащат, а дясното управление пие дванайсетгодишното си уиски, със сьомгата и хайвера. В същото време хората нямат възможност да пратят децата си на училище", възмути се лидерът на БСП Михаил Миков.

"Преди беше данък "Колиба", сега е данък "Градина", утре ще е данък "цървули", каза още той.  

Депутатите отхвърлиха искането на БСП да се намали на 5% ДДС за бебешките храни и стоки. Не бе прието и предложението на социалистите да се възстановява авансово платения годишен данък на хората с минимална работна заплата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
1
 
! Отговори
да си имаме уважение преди 8 години
данък *** не може, в никакъв случай, всички политически *** са не щавени ***, как ще плащат данък за себе си?!
19
1
 
1
 
! Отговори
g преди 8 години
Хахааааа....Правилно ни се присмиваха гърците и викаха..."Тихо...да не събудим българите''....Пълен резил.....Не народ, а м.ъ.р.ш.а.!!!
18
1
 
1
 
! Отговори
потомък на Левски преди 8 години
А ние какво....????? Позорно мълчим..... Срам! Народе...!!!!Трябва да сложим край на тези безобразия.....и то съвсем скоро...с дела!!!!Стига сме псували по масите и драскали в социалните мрежи!!! Време е да се обединим....време е да покажем, че не сме ***....Време е да покажем какво можем...ВРЕМЕ Е!!!
17
1
 
2
 
! Отговори
Des преди 8 години
Как може,да свалим примиера и пак да го издигнем? Сега ако излезем на протест да свалим правителството, то утре да гласуваме пак да им дадем власта ли? С това ли давате пример на децата си,да отстояват позицията си? Събудете се БЪЛГАРИ покажете, че можем да бъдем единни и да излезем на протест,нека свалим тези изедници, а и другите след тях ако не допренесът за проспиртет на България.... СЪЕДИНЕНИТО ПРАВИ СИЛАТА
16
3
 
7
 
! Отговори
Д преди 8 години
ДАВАЙТЕ ДАТА И ЧАС ЗА ВСЕНАРОДЕН ПРОТЕСТ, ДА СЕ СВАЛЯ ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО. НЕ ИСКАМЕ ДА НИ УПРАВЛЯВАТ МАФИОТИ- РЕФОРМИ НИКАКВИ, САМО ЗАЕМИ И УВЕЛИЧЕНИЕ НА ДАНЪЦИТЕ. МОЛЯ ПИШЕТЕ. ОЩЕ ТАЗИ ВЕЧЕР.......
15
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
SAMO JELEZOTO ZA VAZI V PARLAMATA I V TRAPATAM NEMA DA MISLITE NITO ZA KOLIBA NITO ZA GRADINA
14
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колко кожи още трябва да ви съдерат от тиквената хунта, че да спрете да блеете бе.
13
2
 
10
 
! Отговори
Калина преди 8 години
Така е, 20. Но все пак едно разбрахме - пнези отгоре НЕМОГАТ!А ние до кога ще искаме, хора?
12
1
 
10
 
! Отговори
Шаран_БГ преди 8 години
КАК ДА НЕ СЕ ГОРДЕЯ, ЧЕ СЪМ БЪЛГАРЧЕ ЮНАЧНО........................?
11
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ми тия 16 милярда и сега още 5 трябва да се връщат някакси. Освен това, те изхарчиха всичко за избори, реклама, купуване на гласове и асфалт.Жална ни майка!
10
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това ви чака всички *** гласуващи за безпринципната шесторна и даже седморна коалиция.Данъци данъци, данъци! Ниски доходи, съкращения и асфалт! Това са техните реформи! А ако още не сте го разбрали, още по-лошо за вас!Няма икономика, няма производство, няма откриване на работни места!
9
2
 
42
 
! Отговори
мумията преди 8 години
Време е да се въведе :ДАНЪК ВЪЗДУХ / ДАНЪК СЛЪНЦЕ / ДАНЪК ОБЛАЧНО / ДАНЪК СЕКС СЪС СЪПРУГАТА / ДАНЪК ВОДА и накрая Закон за забрана изпадалата шума от дърветата да се ползва за храна и като капак да се забрани на човеците да пасат тревата. Разрешава се единствено и само да живеем на принципа на фотосинтезата,пък докъдето изкараме.Народ от *** това заслужава.Гледа как децата му *** в задушната смрад,а той мълчи ,позорно мълчи.Е ,няма другаде такъв народ.
8
1
 
38
 
! Отговори
Калина преди 8 години
"РЕВОЛЮЦИОННА СИТУАЦИЯ е състояние на обществото, в което са налице всички необходими и достатъчни условия за извършване на една СОЦИАЛНА РЕВОЛЮЦИЯ в него"MарксОтгоре не могат, а отдолу не искат.
7
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Никой не споменава, че въпреки огромните заеми които взе хранения с филии с мас главоч,парите от бюджета са свършили още миналия месец. И по този лош показател клозета е на челните места в Европа. Пари няма, а тази мързелива *** трябва да се изхранва. Едните реват за социални придобивки, докато рушветчийстват, а другите реват за социални помощи, докато се интегрират. За тези двете групи пиявици, годишно се харчат над шест милиарда лева. А няма полза нито от едните, нито от другите.
6
2
 
48
 
! Отговори
ПАРТИЯ = МАФИЯ преди 8 години
БОСТАНА яко стриже раята ! Моля на тия дето са гласували за тая престъпна пасмина, да им бъдат вдигнати данъците двойно !!!!
5
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
да попитам за този закон, имам служебен телефон, ако звъня в събота как трябва да го плащам? ако е за работа? ако не е ?допълнително в събота и неделя за много фирми си е работен ден. Данък делник кога ще влиза?
4
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
крайно време беше, аман от служебни коли по магистралата събота и неделя, че ги и настъпват като чужди, не можеш си караш спокойно в лява лента с кортежа... :))
3
1
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Давайте дата за протест и изгонване на некадърните да подкарат икономиката. Само с данъци и глоби няма как да стане. Само оставка и да идват други, ако и те нектават смяна.
2
1
 
15
 
! Отговори
маке преди 8 години
тва занчи ли че кат съм си направил 3 тона винце требе да плащам данък хи хи хиедвам ми стига да изкарам годината
1
3
 
75
 
! Отговори
zeus преди 8 години
Да се въведе и данък заспал *** народ, напълно си го заслужаваме.