България е обвинена в грубо отношение към мигранти

Според доклада, хората са били рекетирани от полицаи
13 ное 2015 07:24, Петя Славова
68
България е обвинена в грубо отношение към мигранти
Снимка: архив, Булфото

Българските власти са обвинени в грубо отношение към мигранти в доклад, финансиран от британската хуманитарна организация Оксфам, съобщи Би Би Си.

Докладът е изготвен въз основа на свидетелства на мигранти, преминали пеша от България в Сърбия и цитира множество твърдения за побой и рекет от полицаи, пише БТА.

Докладът е изготвен от Центъра за човешки права в Белград и е финансиран от Оксфам. Той обръща внимание на опасностите, които очакват мигрантите на турско-българската граница и по-късно, когато те се опитват да преминат в Сърбия.

В подробности са описани разкази за рекет от българската полиция, физическо насилие над мигранти и нападения от полицейски кучета.

Докладът се опира на разговори с над 100 бежанци, пристигнали от България в сръбския пограничен град Димитровград. Те са проведени в продължение на три дни през октомври.

"В светлината на сигнализираните злоупотреби ЕС трябва да се намеси и да предприеме конкретни действия, за да защити основните човешки права в своите граници", заяви директорът на Оксфам за Югоизточна Европа Стефано Балдини.

Миналия месец афганистански мигрант бе застрелян от български граничар, след като влезе в страната от Турция. Властите заявиха, че той е бил убит от рикошет при даден предупредителен изстрел, припомня Би Би Си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още по темата: бежанциОксфам
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Българските власти са обвинени в грубо отношение към мигранти в доклад, финансиран от британската хуманитарна организация Оксфам, съобщи Би Би Си"Е как европата ще пропусне да краде пари от България и да пропусне да ни влошава стандарта на живот (като ние обикновенните българи ще ги изплащаме тези пари, защото парите на властта идват от НАШИТЕ данъци). Тия хора от хуманитарната организация Оксфам съм сигурен, че получават повече пари от нас, така че ако им пука за мигрантите - те да плащат.
30
0
 
9
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Нека Центъра за човешки права в Белград да ни напише един доклад, как да се отнасяме към нарушители на държавната граница, които не се подчиняват на никакви подкани и преминават където и както си искат. Как да спрем тези хора, които могат да внасят безконтролно оръжие и дрога в страната ни.Защо този т.н. Център не се занимае с границата между Мексико и САЩ? Там има доста повече материал за писане на памфлети.
29
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Едно е да мачкаш малобройната опозиция, друго е да имаш характер да отхвърлиш обвиненията срещу страната, която управляваш. По отношение на западните партньори, тукашните управници са добри християни - като им ударят едната страна, обръщат и другата. Естествено, не буквално, а за сметка на интересите на България. След оглушителния дипломатически шамар, който Росен Плевнелиев получи публично от патриарх Вартоломей, няма нищо чудно в появата на други любители на упражнението "сритай българите".
28
0
 
10
 
! Отговори
Хм преди 8 години
да сме канили някой от тия чаршафи в България? Не - кво мрънкат тогава...
27
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Независимо какво пишат подобни гнусни организациики, нормалните европейски граждани подкрепиха действията на граничарите. Моце да потърсите новините от тогава с коментари и на англииски и на немски. Никой не се вайкаше, че са го думнали.
26
1
 
11
 
! Отговори
ares преди 8 години
Тази долна *** дето влиза незаконно в България заслужават разтрел , вкарват в България купища с заразни болести , вземат ни от парите. За Българите помощи няма за мигрантите има всичко , да не споменавам колко от тях са и опасни терористи които ще почнат да правят атентати след време ,,,, за мигрантите рзтрел само това е спасението за България
25
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това са престъпници, нашественици, окупатори - те нарушават държавни граници, влизат незаконно в държавите ни. Какво очакват ? Ако аз мина нелегално границата със САЩ, например, какво ще ми се случи - ще пуснат кучета да ме гонят и ще ме арестуват. Ние тези навлеци не сме ги канили. Да си стоят при джамиите. Защо не се оплакват от собствените си правителства, а имат претенции към нас ? Ние нямаме задължения към тях !!!
24
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами да си бяха стояли при джихадистите. Там са много хуманни.
23
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Коригирайте си заглавието! Обвиненията може да повдига прокуратурата. Неправителствена организация може да констатира.
22
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Доклада е изготвен по думите на НЕЛЕГАЛНО преминаващи границата субекти. И се взима за верен. Те могат да кажат каквото си искат. Нека преминават границата ни през гкпп и няма да има проблеми. От всякъде другаде е на нарушение и се превръщат в нарушители - носят си последствията.
21
0
 
14
 
! Отговори
Така е преди 8 години
Харесвам израза " През последните 25 години държавата се отнася към гражданите си като към чужди военнопленници".
20
0
 
9
 
! Отговори
Шаран_БГ преди 8 години
На тия човеци от тая човешката организация кой им дава пари и защо ги трошат за глупости ? Турските аеро линии са най-рекламираните в момента. Да финансират по 2-3 полета от Истамбул до Хийтроу всеки ден и директно да си ги вземат тези "мигранти". И така по 500-800 човека дневно ще си ги извозят1 Ако щат да ги настаняват на Трафалгарския площад.Няма да блъскат пеш по цяла Европа, да я замърсяват и никой няма да ти рекитира и бие, че и убива, тях, милите !
19
10
 
1
 
! Отговори
Извинете преди 8 години
После да не мрънкате защо имали едиквоси отношение към Българите в европа!!!!!първо погледнете какво ни е нашето отношение!!!!второ Българин в европа значи човек неплащаш данъци и осигуровки! !!В германия примерно 90%от Българите отварят малка фирма една година работят като дойде време за годишното приключване ни лук ял ни лук мирисал!!!!!обратно в БГ и вика тия ме дискриминират!!!! БАЙ ***
18
0
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Тези "защитници" на некотролируемата ***, защо не я приберат от Кале и отворят тунела под Ламанша?
17
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да си ги взимат в Европа тези брадатите--халал да са им....и да ги целуват и обичат....
16
0
 
11
 
! Отговори
До ончо преди 8 години
Точно така брат.А и защо тази измислена организация не споменава нищо за изтрепаните имигранти в тунела под Ламанша от тяхната полиция?
15
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е добра новина. Дано да се разчуе. Даже трябва да ни обвинят в нечовечно, жестоко, изродско и брутално отношение към мигранти, че да не припарва тук тая сгаан.
14
1
 
8
 
! Отговори
стига преди 8 години
Стига с тези лъжи. Западняците са много жестоки. Те сигурно говорят за себе си.
13
1
 
11
 
! Отговори
да преди 8 години
Пеша минали 2000 километра?И с три шамара с крак в гръбначният кош и едно карате в бъбреците супругата му отлетя за социални помощи в Германия.*** жестокостта.
12
1
 
8
 
! Отговори
Asiti преди 8 години
Ne sme gi kanili v Bulgaria. i sashto ne gi iskame.Mnogo dobre znaem za angliyskoto litsemerie.