Обещание за ЧНГ: Вадят политиците, виновни за КТБ

Докладът на международните одитори е на финалната си права
13 ное 2015 13:15,
33
Обещание за ЧНГ: Вадят политиците, виновни за КТБ
Снимка: архив, Булфото

Депутати от управляващото мнозинство обявиха, че докладът на международните одитори, които разследват кризата "КТБ" ще е готов в края на ноември.

Още по темата

Те обявиха, че в началото на следващата година ще обявят имената на публичните фигури, виновни за скандала с фалиралата банка. 

Изявлението си депутатите Валери Симеонов от ПФ, Мартин Димитров от РБ и Методи Андреев от ГЕРБ направиха, след като вчера са се срещнали с финансовия министър и представител на Фонда за гарантиране на влоговете и международните одитори.

"В доклада им ще бъдат описани основните причинители за кризата, както и лицата и фирмите, които стоят зад тази мащабна далавера", обясни Валери Симеонов. 

Мартин Димитров добави, че с колегите си са поискали от министъра да бъдат обявени имената на публичните фигури в доклада.

"Министри, общински съветници, депутати, областни управители, прокурори, които би ги имало в доклада, да станат публични", призова реформаторът. 

Методи Андреев пък уточни, че разкриването ще засегне всички хора на висши длъжности, които фигурират в публичния регистър.

Мартин Димитров допълни, че ще искат гаранция, че виновните публични личности повече няма да заемат висши държавни постове. 

Симеонов уточни, че няма да бъдат разкрити имената на публичните длъжности, които са обект на съдебно разследване по казуса. 

Депутати обявиха, че са получили разрешение от Фонда, който е възложител на международната проверка, съдържанието на доклада да стане публично.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
1
 
! Отговори
преебан преди 8 години
Бог да ги накаже! Заради алчността на тези мафиоти, изгубих работата си в ТБ Виктория, дъщерна на КТБ и сега съм безработен.
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вадят политиците, виновни за *** а Народа ще го извади февруари !НАЦИОНАЛЕН ПРОТЕСТ
22
0
 
6
 
! Отговори
бургазлия преди 8 години
А да видим кво ще стане много шум за нищо.Не само че не треба да заемат публични и прочие държавни постове и длъжности но и да се конфискува и национализира придобитото през този период имущество -недвижимо и движимо и спестявания в други банки
21
1
 
19
 
! Отговори
Ф.С.В преди 8 години
Хахахахах - ВСИчКО Е ПЪЛНА ЛЪЖА - НИКОГА НЯМА ДА ИМА ВИНОВНИ ЗА КТБ- освен някоя касиерка взела някоя хилядарка виждайки как се грабят милиардите левове - в БГ никога не е имало наказа политически крадец и висш бизнесмен за грабежи - къде са тези 16 милиарда заем за 2015 г ?? с тях ли покрихте кражбата от КТБ ???? питам аз и отговор не искам ...... в тази *** БГ !!!
20
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дали ще излезе информацията, че на протестърите плащаха от КТБ? Не ми се вярва. Всичко ще е покрито и накрая само *** и Пульо вътре.
19
0
 
13
 
! Отговори
Кого ще растреляме? преди 8 години
Не ме интересува друго, искам кръв и публичност, за да помнят и внуците на полителита, че се плаща за всяка идиотщина. Иначе да пишат за ЧНГ в ДВ - параграф единствен - България се закрива!
18
9
 
13
 
! Отговори
Киро кофражиста преди 8 години
Не се излагайте, кога е имало виновни в България за нещоПрез 1996-та Жан Виденов фалира осем банки, изчезнаха 7 милиарда, и какво...Жан виновен ли е? НЕЕЕВиновни и досега няма
17
0
 
9
 
! Отговори
Арнаудов преди 8 години
"виновни за скандала" - това подсъдимо ли е?
16
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Банката е създадена от комунистите по времето на Станишевте си я фалираха при Орешарски, защото усетиха че губят властта и прибраха каквото могатЦветан Василев е червен агент, как мислите се става банкер едно време ако не си човек на БСП
15
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И какво като ги извадят нещо ще се промени ли, ще си харчат милиардите и - нищо!!!
14
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абсолютно съм убеден, че този доклад ще бъде цензуриран, като договорката с одиторите за да си мълчат ще е много ткъсто възнаграждение. В противен случай трябва да прочетем в списъка Бойко, Гоце, всички депутати от ГЕРБ, вероятно и всички от парламента, висши магистрати и прокурори, и т.н. Нали сте наясно, че това никога няма да стане? Ще изброят едни дребни риби, които са от ден до пладне.
13
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То се знае - всички, които са управлявали държавата от 10 години насам!
12
0
 
14
 
! Отговори
Некой лаже преди 8 години
5.10.2015 г. - Готов е докладът на международната фирма за разследване на банкови фалити Аликс партнърс за Кооперативна търговска банка ...13 ное 2015 13:15 - Докладът на международните одитори е на финалната си права
11
2
 
25
 
! Отговори
поназнайващ преди 8 години
Бойко Борисов и Доган са инициаторите на това деяние.
10
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КАФЕТО У КЪРДЖАЛИ?
9
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А онзи крадец Цветан Василев, дето се крие в Сърбия, кога ще го съдят?
8
19
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТОВА СА ОРЕШАРСКИ, ДОГАН, ПЕЕВСКИ И БАРЕКОВ. ДРУГО НЕМА ЗА ВАДЕНЕ.ГОЛЕМИ ДОГОВОРКИ СА ПАДАЛИ. ГОЛЕМИ ПАРИ
7
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТОВА СА БОКО, ДОГАН, ПЕЕВСКИ И ГОРАНОВ. ДРУГО НЕМА ЗА ВАДЕНЕ.ГОЛЕМИ ДОГОВОРКИ СА ПАДАЛИ. ГОЛЕМИ ПАРИ.
6
5
 
5
 
! Отговори
дързък и красив преди 8 години
Българската младеж, умело ръководена от мъдрите лидери на управляващата партия и нейните съюзници, скоро ще изведе чрез труда си България сред върховете на съвременните държави!
5
1
 
21
 
! Отговори
Ко?Не! преди 8 години
Тиквата : Искам всичко по случая да се знае и да е публично ,да няма нищо скрито ! Да, ама НЕ !Като излезе доклада за КТБ се оказа , че е поверителен с гриф строго секретно !Ко ? Не !