Борисов за Сидеров: Като полицай ви казвам – няма да се покрие

"Във фризьорските салони, при маникюристките – всички говорят за мене"
17 ное 2015 15:21,
238
Борисов за Сидеров: Като полицай ви казвам – няма да се покрие
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов даде да се разбере, че е против ареста на Волен Сидеров. Лидерът на “Атака“ и колегата му Десислав Чуколов бяха задържани под стража днес за 72 часа.

“Моето мнение като полицай е, че не съществува хипотеза, при която Волен Сидеров би могъл да се укрие“, каза министър-председателят в коментар на ареста на националистите.

Още по темата
Той направи уговорката, че не иска да коментира актове на съдебната система. “Ако трябва да кажа моето мнение като полицай, задържането под стража става тогава, когато има опасност да бъде прикрито веществено доказателство или да се укрие извършителят. В този случай според мен тези две хипотези несъществуват”, каза още Борисов.

Премиерът отказа да коментира скандала с появилите се записи на разговор между отстранените съдийки Мирослава Янева и Румяна Ченалова, в който се намесва и той с обещание бившата шефка на СГС да не бъде отстранявана. По-рано днес шефът на етичната комисия на ВСС Ясен Тодоров обяви пред БНР, че скандалът е сценарий за отстраняването на Борисов и главния прокурор Сотир Цацаров.

„Не мога да обръщам внимание на “две свраки се събрали и си говорят”, каза премиерът. Според него коментирането на незаконни неща означава толериране на незаконни действия. Борисов припомни, че властта е положила много загуби заради недоказаните упреци за подслушване от страна на държавата. “Аз не мога да забраня, особено във фризьорските салони, при маникюристките – всички говорят за мене”, допълни премиерът.

Той обясни и че не му се коментират жълти новини.

“Факт е, че от това, което чух да се коментира, много правилно институциите са направили така, че тези хора не са на тези постове – това е положителното от цялата работа“, каза още премиерът. Той отново повтори позицията си, казана преди време, че за операция “Червеи“ наказанията трябва да са 400 години затвор.

“Получава се една много интересна ситуация – вие идвате като медии и ми задавате въпрос, на който, ако не отговоря, нещо крия, ако ви отговоря, следва, че се намесвам в съдебната система”, каза още Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Моето мнение като полицай е, че не съществува хипотеза, при която Волен Сидеров би могъл да се укрие, каза министър-председателят в коментар на ареста на националистите."Тикво, съгласен съм, че ареста беше излишен, ама след като си против ареста да беше инструктирал театралната си трупа да гласува против ареста. Все пак Сидеров си даде имунитета, оттам нататък го поема съда. Беше крайно смешно и циркаджийско да пращаш цяла рота жандармеристи да арестуват невъоръжен човек.
37
2
 
19
 
! Отговори
Тинев преди 8 години
Другаря Живков ряпа да яде. Туй е то паун. / По народно му: ФИТКА /
36
10
 
2
 
! Отговори
от 44 преди 8 години
А да, вандалстването в самолет по време на полет се води за форма на тероризъм и се наказва СЪС ЗАТВОР в Западна Европа и в САЩ. Само да ви го спомена, защото явно за много хора в този форум това е нормално.Абе, а за рецидивизъм чували ли сте? А за това, че един депутат ако бъде замесен в скандал му се сваля имунитета и се уволнява. И няма право да заема висши държавни постове. За такива наказания чували ли сте? Българите толкова изпростяваха, че повечето престъпления станаха нещо нормално.
35
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
1. Агресивно поведение в самолет по време на полет поради употреба на алкохол!2. Отново агресивно поведение в самолет по време на полет и физическо посегателство над френски дипломат ОТНОВО ПО ВРЕМЕ НА ПОЛЕТ!3. Физическо посегателство на български гражданин след слизане от самолета4. Подстрекателство и всяване на хаос МНОГОКРАТНО по време на граждански протест5. Носене на ОРЪЖИЕ ПО ВРЕМЕ НА ЦИВИЛЕН ПРОТЕСТ!!!Драги ми плиткоумници, кое от това не дава оснавание на полицията да го арестува?
34
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Моето мнение като полицай е, че не съществува хипотеза ..."---А какво ти е мнението като пожарникар?
33
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да намесиш някой в разговор, който се подслушва, не може да бъде доказателство за каквото и да е където и да е в нормална държава. Затова се пускат такива партенки, защото те не могат да докажат нищо
32
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво сте заобсъждали Волен, съсредоточете се върху втората част - във фризьорските салони, при маникюристките всички говорят за ББ. Невероятен е, не знам кое му е по-голямо - егото или простотията.
31
1
 
7
 
! Отговори
Честен човек преди 8 години
Пусти АК.
30
0
 
3
 
! Отговори
До 38 Ексклузивна Но преди 8 години
И кво от това. Местя.... В другия крачол
29
1
 
22
 
! Отговори
<><> преди 8 години
Никак не е глупав ! Съпричастен е към нещо , но бърже гледа да си измие ръцете ! Същото стана и с тока ....нищо не направи тоя ток да спре да се вдига ама бърза да каже "И аз ще изляза да протестирам против поскъпването на тока" ахахахахаха :)
28
6
 
3
 
! Отговори
Ексклузивна Новина преди 8 години
Чарли Шиин е болния от СПИН актьор за когото се тръбеше толкова много в Холивуд.Това призна лично той преди малко.
27
17
 
6
 
! Отговори
do 34 преди 8 години
Ако Сидеров успее да осъди България, което дълбоко ме съмнява, то тогава защитата на България ще да го е допуснала нарочно!!! Поведениято на Сидеров е противозаконно и наказуемо по много, ама много параметри. Неговите човешки права не са нарушени, че Страсбург да ни съди. Той е нарушил закона и като такъв бива арестуван. Простичко е.
26
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По-добре от колкото алкохолика Миков,хидроинженера Доган,лудия Сидеров,госпожица ДА илиКостов теменужката,или Бареков кебапчето
25
17
 
4
 
! Отговори
До 28 преди 8 години
Е да, Сидеров много преигра че направо заприлича на кл'оун. Поне да го бяха обучили малко в Москва че да не се излага толкова елементарно. Заприлича направо на платените от БХК по без'умие на изявите си.
24
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сидеров ще осъди България . Но обезщетението трябва да се изплати от НАТФИЗ и гей-протестна мрежа, така е справедливо.
23
0
 
5
 
! Отговори
nega govoriat преди 8 години
ama govoriat i na srubski
22
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някои тук преиграват с арестуването на кл'оуна с цел да се харесат на господарите си от американското посолство
21
0
 
18
 
! Отговори
до 25 преди 8 години
И президент
20
4
 
19
 
! Отговори
marian преди 8 години
volen- premier
19
0
 
13
 
! Отговори
Ангел преди 8 години
Архиткта" Диков подад оставка.....сега ако обвят и че ще асфалтират "цар Борис" ще повярвам че коледа е започнала:-))))))))))....