Бедност, не бедност, депутатската заплата расте

В парламента не си замразиха парите, било популизъм
Обновена: 2 дек 2015 22:23 | 2 дек 2015 21:27, Камелия Цветанова
78
Бедност, не бедност, депутатската заплата расте
Снимка: Булфото, архив

Парламентът отхвърли предложението на Патриотичния фронт през 2016 г. да не се допуска повишаване размера на заплатите на народните представители, министрите, президента, вицепрезидент, областните управители и членове на политически кабинет.

"Всички, които сме ходили в казармата, си спомняме логото, което пишеше на всяка казарма: "Думата учи, примерът води", посочи съпредседателят на ПФ Красимир Каракачанов и призова за подкрепа на предложението.

"Това не е популизъм, след като не се съгласявате минималната пенсия да е 300 лева, а искате с 300 лева да се увеличава депутатската заплата годишно, за какъв морал и пример говорим пред обществото", обясни Каракачанов, цитиран от БТА.

Той се обърна специално към колегите си от БСП с призив, ако искат да бъдат истински социалисти, да подкрепят предложението.

Красимир Велчев от ГЕРБ припомни, че именно управляващата партия вече е замразявала депутатските заплати, но с това се спира и скокът на възнагражденията на всички управленци в държавата.

По думите му това е чист популизъм.

"Когато чувстваш, че заплатата ти е малко по-висока, можеш да я дариш", коментира Каракачанов.

"Всички знаят, че заплатите на народните представители в България са най-ниски в Европа. Да не изпадаме в някаква крайност, да тръгнем и пеша, и боси, за да покажем колко сме социални", посочи той.

Корнелия Нинова отбеляза, че групата на БСП  има решение да подкрепи предложението на ПФ, защото възнагражденията на депутатите трябва да се съизмерват с доходите на българите у нас, а не с тези на народни представители от други държави, където стандартът на живот е много по-висок.

"Знам, че вие много забавно да се закачате с БСП - малка партия трябва да се измерва с най-голямата нормална партия и най-старата", отговори на Каракачанов колегата й Атанас Мерджанов.

"Вие ме разплакахте, г-н Мерджанов, като гледам резултатите на ВМРО като малка партия са същите като на БСП, и ние нямаме областен кмет, и вие нямате, коментира Каракачанов. По пътя, по който сте тръгнали, може би ще трябва да помагаме на следващите избори да вкарате някой общински съветник", добави той.

След отхвърляне на текста за замразяване на депутатските Йордан Цонев от ДПС обясни, че е гласувал против, макар предложението да е било облечено с прекрасни доводи.

"Бедност, безработица - всичко това е вярно. Но, когато някои си предлага замразяване на заплатата, винаги ми мирише на два аргумента - че има доходи, които са нерегламентирани, и че не работи и не заслужава тези пари", добави Цонев.

По думите му хората в парламента работят и следва да кажат, че заслужават тези доходи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още по темата: бюджетзаплатидепутати
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така, така! Те с Армани и Картие, на почивки на Малдивите, а ние ще погасяваме старите и новите заеми! Пада ни се. Ум царува, ум робува, ум патки пасе. То ние и за патките не ставаме!
30
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И кво ся, бспето и Каракачанов против, а любимците на народа-за. Ей, пак ли Ореха е виновен? Хайде всички в хор като папагали. Комунистите са виновни Ореха, Нинова, червени бо*клу*ци, червени бо*клу*ци, защо гласувате против, а популисти такивааааа. Червени бо*клу*ци..... Следващите да продължат.
29
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Зобмирани, заплатите ви ще са най-ниски в Европа докато не изринете чуждите шпиони от властта. И докато не виждате че не Волен, а вие, избирателите на олигархичните партии сте доста по-перковци. Честит ви данък чипс, сланина и квото там Му дойде на акъла.
28
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Олигархията и простата, най-простата част от българския народ искат заплатите на чиновници и депутати, на полицаи и лекари да са ниски колкото може повече, за да могат олигарсите да ги купуват най-евтино и да газят радващия се *** впиянчен и полудял дял от народа.
27
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И какво от това. Голяма работа. Пада ни се. Само плюем по форумите и вкъщи им редим родата до девето коляно. Еми нормално е. Ток ще вдигат, винетки, данъци и такси-общински по нареждане на гуруто, стани- седни, вредни храни, здравни осигуровки, данък ракийка, градинка.... и още предстоящи изненадки. Разбира се, че няма да си замразят заплатите, пък да не дава Господ да ги намалят. А вие оФцете пак гласувайте за тукв*оча.
26
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Заплатите на депутатите били най-ниските в Европа! Ами нашите, на обикновените работещи и пенсионирани българи, на кое място са? Когато допринесете с труда, мисълта и интелекта си народът да заживее достойно и спокойно, тогава ще мислите за сравнения с Европа! Срамувам се заради вас, защото представлявате и мен. Не заслужавате да гласуваме изобщо!
25
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тея *** ежедневно крадат милиони и пак заплатите са им малки. Народни изедници. За всичко ще им се поиска сметка.
24
0
 
18
 
! Отговори
Хубаво кадро преди 8 години
Наредени - стол до стола, юнак до юнака.
23
0
 
23
 
! Отговори
Ами да! преди 8 години
Те много работели, затова трябвало да си повишават непрекъснато заплатите. Пък ние само седим и люпим семки според тях, изглежда! Сега и Бисеров да си върнат да седне до добрите си другарчета, че колко време вече е без пари, горкият! Уж спорят, но когато стане въпрос за заплати или за нови скъпи коли, са умилително единни. Блазе ни с такива наши представители, уважаеми сънародници.
22
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нещо друго да сме очаквали от тези хора? На фона на все по-голямото обедняване на народа, как да не им се радваш?
21
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За свещи да ги харчите тези увеличения господа депутати.
20
0
 
3
 
! Отговори
всс преди 8 години
нека депутати които са ходели воиници да гласуват по съвест ако имат .
19
2
 
6
 
! Отговори
Дедото на баба Куна преди 8 години
Тази вечер баба Куна изби рибата . Прегракна да реве , че вече няма за другарите гювеч , а трябва да работят и да си плащат всичко. Бабо Куне каквито и призиви да даваш с главни букви никой не ти вярва , защото си от мафията на Позитано 20 . А тази мафия е най мразената в България. Сипи си една ракия-менте и лягай .
18
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Президентът на Русия Владимир Путин е подписал указ за намаляване на своята заплата с 10% през 2016 година. В указа същата мярка е приложена към Дмитрий Медведев и още няколко висши държавни служители, съобщи агенция "Интерфакс".
17
2
 
30
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 8 години
ХОРА ЖИВЕЕМ ЛОШО ТОЧНО ЗАРАДИ БАНДИТИТЕ ОТ ПАРЛАМЕНТА И НАЙ-ВЕЧЕ ТЕЗИ ОТ ГЕРБ. ТОВА СА НАГЛИ И НЕГРАМОТНИ ХОРА НАЧЕЛО С ПРЕМИЕРА И НИ СЕ СМЕЯТ В ЦЯЛА ЕВРОПА. КОЙТО Е МИНАВАЛ В ПОСЛЕДНО ВРЕМЕ ПРЕЗ РУМЪНИЯ СИГУРНО Е ВИДЯЛ, ЧЕ ВСИЧКИ ПРЕДПРИЯТИЯ РАБОТЯТ, ЧЕ В СЕЛАТА ИМ НЯМА ПРАЗНА КЪЩА И ВСИЧКИ МЛАДИ ХОРА СА ТАМ. В БЪЛГАРИЯ ВЕЧЕ УПРАВЛЯВА ДИРЕКТНО МАФИЯТА, МАФИЯТА ГЕРБ.
16
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Такава злоба и завист могат да имат само другарите , които са свикнали цял живот на безплатни софри и незаслужени пари. На всичко има край другари както дойде края и на БСП .
15
3
 
15
 
! Отговори
ПДД преди 8 години
Права беше Сара Пейлин,когато заяви,че с ядрените бомби трябва да се почне първо от България...
14
2
 
28
 
! Отговори
niki преди 8 години
На президента му почина детето,на Софиански му почина внукът....тези безбожни наглеци не се спират пред нищо и не осъзнават че възмездие ще има.
13
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С радост ще ви положим всички в братски депутатски гроб.
12
2
 
39
 
! Отговори
veskatodorova52 преди 8 години
Не мога да разбера,как може да има хора в България,които си сравняват заплатите с тези в Европа...Кое ви е като във водещите държави в Европа?И депутатите:около Нова година винаги си обсъждат основно заплатите.А защо не обсъдят да си намалят бройката.Не са ли малко доста множко за населението на България и какво толкова работят?Важни са резултатите!