Бедност, не бедност, депутатската заплата расте

В парламента не си замразиха парите, било популизъм
Обновена: 2 дек 2015 22:23 | 2 дек 2015 21:27, Камелия Цветанова
78
Бедност, не бедност, депутатската заплата расте
Снимка: Булфото, архив

Парламентът отхвърли предложението на Патриотичния фронт през 2016 г. да не се допуска повишаване размера на заплатите на народните представители, министрите, президента, вицепрезидент, областните управители и членове на политически кабинет.

"Всички, които сме ходили в казармата, си спомняме логото, което пишеше на всяка казарма: "Думата учи, примерът води", посочи съпредседателят на ПФ Красимир Каракачанов и призова за подкрепа на предложението.

"Това не е популизъм, след като не се съгласявате минималната пенсия да е 300 лева, а искате с 300 лева да се увеличава депутатската заплата годишно, за какъв морал и пример говорим пред обществото", обясни Каракачанов, цитиран от БТА.

Той се обърна специално към колегите си от БСП с призив, ако искат да бъдат истински социалисти, да подкрепят предложението.

Красимир Велчев от ГЕРБ припомни, че именно управляващата партия вече е замразявала депутатските заплати, но с това се спира и скокът на възнагражденията на всички управленци в държавата.

По думите му това е чист популизъм.

"Когато чувстваш, че заплатата ти е малко по-висока, можеш да я дариш", коментира Каракачанов.

"Всички знаят, че заплатите на народните представители в България са най-ниски в Европа. Да не изпадаме в някаква крайност, да тръгнем и пеша, и боси, за да покажем колко сме социални", посочи той.

Корнелия Нинова отбеляза, че групата на БСП  има решение да подкрепи предложението на ПФ, защото възнагражденията на депутатите трябва да се съизмерват с доходите на българите у нас, а не с тези на народни представители от други държави, където стандартът на живот е много по-висок.

"Знам, че вие много забавно да се закачате с БСП - малка партия трябва да се измерва с най-голямата нормална партия и най-старата", отговори на Каракачанов колегата й Атанас Мерджанов.

"Вие ме разплакахте, г-н Мерджанов, като гледам резултатите на ВМРО като малка партия са същите като на БСП, и ние нямаме областен кмет, и вие нямате, коментира Каракачанов. По пътя, по който сте тръгнали, може би ще трябва да помагаме на следващите избори да вкарате някой общински съветник", добави той.

След отхвърляне на текста за замразяване на депутатските Йордан Цонев от ДПС обясни, че е гласувал против, макар предложението да е било облечено с прекрасни доводи.

"Бедност, безработица - всичко това е вярно. Но, когато някои си предлага замразяване на заплатата, винаги ми мирише на два аргумента - че има доходи, които са нерегламентирани, и че не работи и не заслужава тези пари", добави Цонев.

По думите му хората в парламента работят и следва да кажат, че заслужават тези доходи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още по темата: бюджетзаплатидепутати
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не знам, не знам. Не знам кога ще свърши зимата, ама тея няма да я изкарат докрая!
10
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мислете рационално! Как е по добре ? Беден човек с власт или богат човек с власт ;) Всички ги мразим но елементарната логика показва че не е добра идея човек от който зависят нещата да не разполага с дотатъчно пари.
9
1
 
18
 
! Отговори
Магаруфски преди 8 години
Даааа и още кредити а офците ще плащат и техните потомци овчета, така е било винаги на тази територия. Не случайно уфцата и магарето се считат за ноционални животни на българина.
8
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е*ати наглеците гадни, е*ати! А в коя европейска страна минималната пенсията е 80 евро, бе?!?!?? А работната заплата 190 евро!???????? Популизъм......
7
10
 
13
 
! Отговори
Данте Алигери преди 8 години
Една фалирала Държава, Един беден мързелив и крадлив народ и продажни крадливи политици=България!!! Колко по-далеко си от България толкова по- близо си до Рая!!! "Така всяка надежда оставете и влезте в Ада".......
6
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако това стане, да ги дават само за лекарства, защото баба ми се чуди дали хляб или тока да си плати.
5
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Депутатите нямат срам! Не само,че 90% но и алчността им е безгранична! За това и трябва да се намалят на 120 бр.!
4
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПАРИЧНИЯТ ФОНД ВИДЯХА ЧЕ НА КМЕТСКИТЕ ИЗБОРИ ИЗДУХАХА КАВАЛА И СЕГА СЕ ПРАВЯТ ЧЕ МИСЛЯТ ЗА НАРОДА КАТО ИСКАТ ДА СИ ЗАМРАЗЯВАТ ЗАПЛАТИТЕ!! НЕ НА НАС ТИЯ БЕ НАЦИОНАЛНИЯТ ФРОНТ ЗА СПАСЕНИЕ НА БОЙКО. НЕ ПАСЕМЕ ТРЕВА И НЕ НИ ПОЛИВАТ С ЛИМОНАДА. СЛЕДВАЩИТЕ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ ЩЕ ГО ИЗДУАТЕ КАВАЛО ЗАЕДНО С КАРТОФИТЕ. И НЕ САМО ВИЕ. ДОСТА ЩЕ ГО ИЗДУАТ КАВАЛО С ЕДНАТА ДУПКА.
3
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДГД-те депутатчета.
2
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Еднa думa, РAЗСТРЕЛ!!!!
1
2
 
44
 
! Отговори
поло преди 8 години
Свещи да си купите.....