Ракията изяде главата на патриотична депутатка

Изключват Полина Карастоянова, подкрепяла лобистки закони
22
Ракията изяде главата на патриотична депутатка
Валери Симеонов скочи на Полина Карастоянова. Снимка: Булфото

Ракията изяде главата на депутата от ПФ Полина Карастоянова. Лидерът на НФСБ Валери Симеонов я обвини в лобизъм и сне политическото си доверие от нея, а във вторник ще предложи на коалиционния си партньор ВРМО да я изключат и от парламентарната група.

Още по темата

Карастоянова оглавява парламентарната комисия по култура и ако стигне до изключването й от групата ще се наложи патриотите да търсят нов титуляр, след като веднъж вече им се наложи да сменят първоначалния си избор Слави Бинев.
 
Карастоянова е депутат от НФСБ, но не е член на партията, а е от гражданската квота, обясни Симеонов. "Всеки, който преследва лобисти интереси ще получи шут", зарече се той.

Причина за обвинението на Симеонов са промените в Закона за акцизите и данъчните складове, приети от парламента през ноември, според които селските казани с вместимост до 500 литра ще се контролират от агенция "Митници" и ще работят само от 1 юли до 31 декември, а през останалото време няма да се използват.

Предложението дойде от Националната лозаро-винарска камара, но беше внесено от депутата от Патриотичния фронт Емил Димитров-Ревизоро, който обаче е от квотата на ВМРО. Под искането пък сложила подпис и Карастоянова и така станала лобист на големите производители на ракия, а така се засилвал монополът.

Тя била и единственият представител на НФСБ, който е станал вносител на промените в закона.

Симеонов обяви, че това не е първият случай, при който Карастоянова не следва правилата, а е имало и други на нарушаване на дисциплината. Решението си за сваляне на политическото доверие от Карастоянова било взето още на 27 ноември, но го обявили чак сега, за да не буди коментари на фона на приемането на държавния бюджет в парламента.

За да се оправят нещата, депутатите от НФСБ внесоха предложения да се върне старият текст от закона.

Според Симеонов, ако селските казани бъдат контролирани като големите, част от тях ще бъдат преместени на други места и ще се отвори голяма ниши собствениците им да бъдат санкционирани. Той настоя за отмяна на тези "драконовски мерки" за акцизи на казаните, което е посегателство срещу един традиционен поминък.

Селският казан се е превърнал в българският форум, където се обсъждат не само националните, но и световните проблеми, а с промяната на закона се нанася сериозен удар върху този бизнес и се обслужват големите производители, смята Валери Симеонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
3
 
! Отговори
Шаран_БГ преди 8 години
Я бре, каква е хубавица! Ще го подкрепя на когото си иска !! В. Симеонов не го ли подкрепя на Волен Сидеров? Подкрепяше го и още как. Сега го плюе - те това е българска политика ! Те не си гледат работата ,за която са избрани --- само се дърлят един друг да минава времето , да иде следващата заплата......
15
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бракя домашни ракиджии и казанджии видохте ли кой е виновен Лозарската камера да вървет техните ракии и дупетати от " Патриотите" - сите ***.
14
0
 
10
 
! Отговори
реалист преди 8 години
240 депутати = 240 лобисти. Предлагам да им увеличаваме заплатите на всяко тримесичие, защото се трудят много и нямат странични доходи.
13
0
 
17
 
! Отговори
апо преди 8 години
Ако държавните служители , от най-малкия до най-големия , мъничко , ама съвсем мъничко започнат да работят поорядъчно и мъничко , ама съвсем мъничко да намалят злоупотребите и кражбите,с които се занимават.....ефекта ще бъде осезателен или с други думи милиарди лелове в повече за бюджета.За жалост това няма как да се случи , ракът се множи и изцежда живота от всеки орагнизъм докато не го отрежат или докато не умре заедно с приемника си.
12
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 2Пропуснал си НДСВ - тя изгря като гастролираща "звезда" при тях.
11
2
 
34
 
! Отговори
ист преди 8 години
Долу ръцете от казаните. Само ракията задържа българите в България. Тези които не пият ракия, отдавна са избягали на запад. Човек трябва да е леко пийнал, за да стои в ***.
10
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до Реалист 5аз пия пуша и се друсам и съм по нормален от теб
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
а кога ще бие шута на обл.координатор на нфсб шумен с тоя мижав резултат на изборите колкото по бързо и бие шута по фобре за нфсб шумен
8
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
След като е обвинена в лобизъм и ще я изключват, ще върне ли парите на тези за които е лобирала?Или ще пият една студена ....ракия?
7
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То хубаво, че е традиционен поминък, на като се натрови някой с метилов домашен алкохол, какво правим? Не си мислете, че тези 500 литра са само за домашна употреба - знам поне на 10 места, където се продава нелегално домашна ракия!
6
1
 
14
 
! Отговори
НА ЛОБИ БАР преди 8 години
трябва да се прекръсти ПЛЕНАРНАТА ЗАЛА
5
27
 
11
 
! Отговори
Реалист преди 8 години
Дано тоя народ разбере че алкохола цигарите и наркотиците са за *** и упадъка на обществото и да спре да ги употребяваНе може да си нормален и да пуиеи и да пиеш и да се друсаш!
4
0
 
22
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
това недоразумение какво прави в нс
3
6
 
36
 
! Отговори
Коце Маце преди 8 години
Дано на този глупав и недодялан народ му направят цигарите 10 леваи бутилката ракия 20 . . . та се сетят да излязат на улицата като гърците !?
2
0
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази какичка беше в СДС, после в БСП, после в АБВ, после уж гражданка при Патриотите... Историята и е като следата на змията в пясък - овъртяна от пролазване по корем и гръб открай докрай!
1
5
 
28
 
! Отговори
men преди 8 години
да свърши един път ракията, да му се развали хатъра на ганьовеца, па да види *** тогава жив дявол. иначе пари нема, нови заемчета, нови данъци, а българоците да ядат на бато си боко (туската дума за данък)-иците