С Камерън сме приятели, подкрепяме се!

Борисов обсъди с Камерън реформите в ЕС, борбата с тероризма и миграционния натиск
Обновена: 3 дек 2015 19:14 | 3 дек 2015 18:40, Елка Василева
166
С Камерън сме приятели, подкрепяме се!
Снимка: МС

Премиерът на Великобритания Дейвид Камерън пристигна на официално посещение у нас. Това е първото посещение на британски министър-председател у нас от 16 години насам.

Камерън беше посрещнат от премиера Бойко Борисов на летище София.

След разговорите между двамата, състояли се в Министерския съвет, Борисов заяви, че страната ни се надява и занапред на подкрепата на Великобритания, особено в кохезионната политика, в инфраструктурните ни обекти.

Благодарение на европейската солидарност ние направихме доста и за метрото в София, и за магистралите, за пречиствателните станции, конкурентоспособността, социалната политика, отбеляза българският премиер.

Още по темата

Той посочи още, че България се справя много добре с Шенгенската граница и с бюджетния дефицит като финансово дисциплинирана държава и това е забелязано в Европа.

Държим да се повиши капацитетът на работата в ЕС, защото съвременните реалности изискват още по-добра координация, още по-голяма гъвкавост, още по-добри, смели и бързи решения от това, което има в момента, коментира Борисов. По думите му предизвикателствата са такива, че сме длъжни да го направим.

С Дейвид Камерън имаме добро приятелство, винаги сме се подкрепяли на европейските съвети, каза Борисов.

Той уточни, че утре по негово предложение Камерън ще отиде до границата ни с Турция – морска и сухопътна.

От своя страна Дейвид Камерън заяви, че двамата с Борисов са обсъдили предложените от Лондон реформи в Европейския съюз, борбата с тероризма и миграционния натиск.

Взаимоотношенията между двете ни държави имат значение както за нашата сигурност, така и за нашето благоденствие, каза Камерън.

Радвам се, че съм тук не само заради вашия успех в областта на икономическата реформа и фискалната дисциплина, но и поради действията, които предприехте като силен съюзник в НАТО да повишите бюджета си за отбрана, също и поради сътрудничеството по проблеми като контрабандата, заяви британският премиер.

Той отчете добрите резултати на Борисов като премиер.

Бих искал Обединеното кралство да бъде по-конкурентен източник на заетост и ръст, отбеляза Камерън. "Бих искал повече споразумения за свободна търговия като това между ЕС и Виетнам, бих искал Великобритания да остане в реформирания ЕС. Бих искал да работим по въпроси като суверенитета, икономиката", заяви той.

Мащабът на проблемите е такъв, че няма да можем да ги решим лесно, но очаквам да постигнем съгласие през декември, посочи гостът.

Въпросът за миграцията е въпрос как да укрепим външните граници на ЕС, добави Камерън. "Ще продължим да следваме всеобхватен подход, подпомагайки Сирия и съседните й държави, и ще укрепим капацитета на ЕС да установява и връща незаконни мигранти.

Говорихме за терористичната заплаха - необходим е по-силен обмен на информация по списъците с пътниците, по незаконната търговия с оръжие. Важно е да разбием ДАЕШ там, където тя съществува - в Ирак и в Сирия", каза Камерън.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
камерън изобщо не е разбрал къде се намира и какви са тези *** дето скачат пожаравата англия е ограбвала такива *** векове заради нея се забавя освобождениетона българия от турско робство
94
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Помните ли как мутрата викаше Ние с ДейвидИнтересно, освен да гледа влюбено и да пролайва като куче, как ли си общува с Дейвид?
93
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аха, аха да се цунат ???
92
0
 
3
 
! Отговори
Дядо Петър преди 8 години
И вчера, и тази сутрин гледам ББС Уърлд за да видя как отразяват "историческото" посещение на министър председателя на Великобритания в България.НИТО ДУМА.Нито дума и в сайта на ББС.Явно частните разходки на Камерон не интересуват нормалните британци.За разлика от нашите жълти продажни медии.
91
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Срещат се с Камерън на сланинка с ракия и кубински пури. Като хора народни, обикновени, само направени от по-добър мат'рял.
90
0
 
1
 
! Отговори
Dublin преди 8 години
...NE SE LI SESTATE kakvo kaza Viktor Orban tocno predi dva dni...? Daze Elka ia be pusnala, da I se nenacudis...
89
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Преди време излезе информация,че един британски премиер си "падал" по прасета...
88
2
 
18
 
! Отговори
Поп Грую преди 8 години
Велика, силна снимка, отразяваща едновременно копнеж и щастие от целувката, която ще слее тези две влюбени лица в неповторим триумф на мъШката лИбоФ! Виждат се невидимите искри, невидимото лИбоФно електричество, което кара косата на Камерънчо да се изправи като четината на грудовски глиган в брачен период! Вижте как ухото на Боби се е уголемило от възбуда в очакване на палавия британски език, който като сонда на Shell ще извади всички залежи от ушна кал на повърхността!
87
1
 
2
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 8 години
До До 121- то от зад линията е видна , предната линия липсва - пълна мъгла :))))
86
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То и с,, Ердоган сме приятели ,, и се целуваше с него .
85
2
 
16
 
! Отговори
До 121 преди 8 години
Ами то от физиономиите на снимката става ясна и линията. Но ми се струва че нашия го играе мъжкаря
84
1
 
29
 
! Отговори
боц преди 8 години
Бойкоооо, ти история учил ли си?Ти чувал ли си някога Англия да е била на страната на БЪЛГАРИЯ, някога да е защитавала интересите на БЪЛГАРИЯ???!!!Англия и САЩ ВИНАГИ са защитавали интересите на Турция!!!И не случайно този червенобузест англичанин идва точно сега в БЪЛГАРИЯ, и не случайно ще обходи българо-турската граница!Националния предател Борисов да отговори ЗАЩО ИДВА ТОЗИ АНГЛИЙСКИ *** В БЪЛГАРИЯ.
83
3
 
10
 
! Отговори
свата Теню преди 8 години
Кат са аресват млаити, да са земат и да са пръждосват на някъде! Ама мнооу гурчиву брях.
82
3
 
15
 
! Отговори
Хари преди 8 години
До СтарецАбе ша са земат май, ама кой ли ще е булката :)
81
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Човекът е дошъл да види как я карат бедняците на Европа и сигурно не му е до смях.
80
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Другаря от 112 просто се е напушил и реши да си спомни времето на неговия приятел Станишко . Ало червено дрогирано *** спри се и се огледай . Жалка работа сте всички от изчезналата партия БКП-БСП .
79
1
 
15
 
! Отговори
:) преди 8 години
Kой ли кляка, а как мислите?
78
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"С Камерън сме приятели, подкрепяме се!"----Като ви гледам на снимката, май сте повече от приятели. Ама, кой на кого ги крепи, не се наемам да гадая. Май се редувате, а?
77
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
107, ами това ако не е страхотен резултат? Ако намерим мишки в брашното си е направо за бонус от 100 000 евро.
76
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Горчивоооооо, йесссс! Ще емигрирам в Австралия не мога да понасям тези *** бутащи България към пропастта.