Не сме безгрешни, но сме истински... в Европата

Бойко Борисов: Много е важно да не надскачаме егото си!
7 дек 2015 11:44,
206
Не сме безгрешни, но сме истински... в Европата
Снимка: БТА

Нямаме претенции да сме безгрешни и да сме най-добрите, но полагаме усилия и в Европа това се отчита, обяви премиерът Бойко Борисов по време на националната дискусия "Да! На българската икономика. Европейска България - стабилност и растеж".

Министър-председателят ни посочи, че страната ни е положила усилия за справяне с бежанската криза и посочи, че това се отчита добре в Европа.

Още по темата

"Много е важно да не надскачаме егото си, да не си поставяме ултиматуми и да не се плашим всеки ден, защото в нашите региони много бързо се развиват процесите и стават неуправляеми", каза той и обясни, как преди година той е бил сочен, като основна причина за лошите отношение между България и Русия, а днес виждаме такива лоши отношение между Турция и Русия.

Премиерът призова за повече търпение, защото в този нестабилен свят този, които предизвика нестабилност, ще носи отговорност за това, което се случва.

Бойко Борисов коментира, че най-доброто качество на мъжа е търпението.

Премиерът отчете още, че бюджетът на страната, приет в много тежко време, отговаря на много от исканията, които е имало към властта.

"В сферата на образованието, за което са предвидени над 130 млн. лв., в сферата на отбраната – да влезем в критериите на това, което се иска сега от НАТО като член на този пакт, в сферата на сигурността, на социалните плащания, за музеите и за какво ли не се дадоха повече пари и успяхме да върнем бюджетния дефицит на 2%", отчете той.

Борисов прогнозира, че догодина дефицитът може да намалее и до 1%-1,5% и добави, че това е изключително важно за стабилността и за кредитните рейтинги, които България получава.

По думите му, България е не само втора по усвояване на еврофондове, но и сме под средните 2% грешки за ЕС.

Той отчете, че досега няма една магистрала, която да я пусната без поне строителните компании да са направили 2-3 корекции на няколко километра.

"Надявам се, че строителният бранш е разбрал, че няма да отпуснем нивото на качество, защото в последствие това може да се стовари върху нас като санкция от Брюксел. Така че да знаят, че асфалтът ще го мерим и няма да има компромиси", категоричен беше премиерът.

Борисов заяви, че бизнесът, КРИБ и всички останали трябва да знаят, че най-големият враг, свързан с европейските проекти, могат да си бъдат те, ако се опитат да хитруват.

Той посочи, че има достатъчно милиардни европроекти и програми, за да процъфтява бизнесът във всяка една сфера, стига да бъде правен грамотно и разумно.

Борисов изрази убеденост и че следващата година ще бъде доста по-добра за туризма и че руските туристи ще се върнат в страната ни.

По темата за борбата с контрабандата, премиерът заяви, че тя е не само задължителна, а се вижда това, че са постигнати доста успехи и няма да се спре, защото за догодина трябват повече пари.

"Надявам се в този сектор приходните агенции заедно със службите, МВР, Прокуратурата да вкарат максимума в бюджета, за да може през разходите отделните системи да се почувстват по-добре", посочи той.

Относно хранително-вкусовата индустрия Борисов изрази убеденост, че санкциите, наложени от ЕС и Русия, са довели до много загуби.

"Да се надяваме, че ще се работи в тази насока и ние като част от тази общност се съобразяваме със санкциите и ги спазваме стриктно, но това не означава, че ще сме щастливи, ако това продължи до безкрайност, защото това се отрази на селскостопанска ни продукция. Убеден съм, че сега отношенията там ще са различни към нашия бизнес", допълни още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
1
 
! Отговори
1 преди 8 години
Вчера Бойко благодари и на "ксенофобите" от АТАКА, които не спираха да настояват да се изгради ограда срещу нашествието на главорезите от ислямска държава.Тогава от сутрин до вечер ни обясняваха от разни "професори", защитници на правата на главорезите колко е лошо това.Вчера похвали и благодари
78
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Не сме безгрешни но сме истински....."Това реклама на Публичен дом ли е?Бойко като ни е/б/ъ/т и с Еропейски и с Руски и с Турски... да си мълчим и да бъдем търпеливи? Това ли ти е мъжеството?Бойко ти си просто едно шубе и като ти скръцне някой със зъби първо се насираш, после дигаш кръвното и накрая свляш гащите.това е то еталон за мъж.
77
3
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Колко народ се оплаква от комунистите, а гласува за Бойко Борисов. Хубаво е човека който ни управлява да показва сила, но нещо да се е променило с корупцията на всички нива? Олигарското управление е по зле от комунизма.
76
26
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
08.12.12.Не плюйте срещо гн Борисов,страхотна е разликата между Бойко и Станишев.Бойко е там защото народа го избра,и нищо нее дал на неговите хора от герб в парламента,макар и да се мъчиха дъги изкарат разбойници но уви нищо неим откриха,а Станишев е там защото даде на неговите хора от Парламента и от цяла БГ комонистите да крадат да убиват каквото си искат но само и само да правят пари,със заменки със какволи не.Да живее ГЕРБ да живее БОЙКО БОРИСОВ ТОЙ Е НАШТА ГОРДОСТ1.сТАНИШЕВ Е НАЙ ГОЛЕМИЯТ ПРОДАЖНИК НА БГ.сТАНИШЕВ ПАК ЩЕ ДУХА СУПАТА ЗА СЛЕД ИЗБОРИТЕ. ..
75
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
СТРЕМИ СЕ ДА Е ОРИГИНАЛЕН А Е БАНАЛЕН
74
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бойко простими вие започнахте,аз ви прощавам със гн Цветанов.Обадимисе болен съм.На Станишев лично ти му прости,направиго и със мен.Много дълго време бях мъжки със вас.Аз исках бг дае със теб,и ти го почти направи със гн Цветанов.Аз немога никога да буда щастлив без ГЕРБ.Върними живота,аз мисля че заслужавам,спасиме приятелю.Всеки греши.Аз ви помогнах малко.ОБИЧАМ ВИ НЕ СТАВА БЕЗ ВАС.
73
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Иван Пушкаров Никога не трябва да забравяме 1992г Първата работа на МС беше да научи от финансовия министър Иван Костов колко е държавният резерв. И колко беше 60 милиона Цялата държава беше оглозгана до 60 милиона, дори за аспирин нямаше Направо ни се разтрепераха краката А преди година резервът е бил 4 милиарда След обявения от Луканов мораториум по дълга бяхме в пълна изолация никоя държава не искаше да преговаря с нас. Луканов бог дъго прости и Иван Костов и БКП бяха наистина гениални злодей А сега Кънев наследява Иван Костов как да стане то
72
8
 
15
 
! Отговори
Българофилът преди 8 години
В интерес на истината не му е лесно на Борисов.Народът му - русофилскиВъншният му министър и военният му министър - американофилиПартиятя му и опозицията му - клептофилиМалцинствата му - туркофили и ислямофили.Изглежда, че той е ........ единственият българофил.
71
1
 
6
 
! Отговори
CCCP преди 8 години
AH GADINOOO.....ZA BELENE S CQLATA SI KOHORTA,,,NA PRASETATA JIVI...
70
1
 
11
 
! Отговори
******* преди 8 години
Що не се спреш с тези звездички ?!?!?
69
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Останаха ли още бунаци , които да вярват на приказките на този ? Руските туристи и с духова музика да ги молят няма да дойдат. Не може тъпите ни управници да обиждат държавата им и те да дойдат. Като се има предвид , че цените са като в Гърция да не са луди да дойдат при нас. В Гърция ползват безплатни шезлонги, сядайки в заведение ти дават безплатно минерална вода. В Гърция за разлика от България няма кой да ги преджобва и лъже. Те и Турция ще зарежат та какво остава за България.
68
2
 
16
 
! Отговори
До 95 преди 8 години
Няма по-малко зло.Всички са от една школа.Учили,яли и пили в школата на комунистите.В Бг няма политическа партия която мисли за българската държава и бедния народ.За това тази жалка ''държава'' е обречена.
67
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
***********************************************************************************************************************************************************************************************
66
1
 
27
 
! Отговори
77777 преди 8 години
На този ще му берем срама още дълги години!Жалко за бедния народ.Заради такива управници децата ни заминаха в чужбина.
65
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Мачкай Бойко...А така ! Мачкай Бойкооо ! Настъпи мам... ти куца ! Само така !!!
64
13
 
2
 
! Отговори
По-малкото зло преди 8 години
Ако при управлението на Бойко има геноцид, то при управлението на БСП, ДПС и Атака има турско робство. Сами преценете кое е по-малкото зло. За мен по-малкото зло е да се разкарат БСП, ДПС, Атака, ГЕРБ и техните патерици, а на тяхно място да се избере нещо ново и неопетнено. Като казвам нещо ново, нямам предвид сглобено от старите партии и личности или техни подчинени на статуквото. Примерно партията на Берекво е нова, но се контролира от стара партия. АБВ и РБ, ПФ също са подчинени на статуквото
63
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кирлив предател скоро ще те пратим в затвора , за специален затвор - говнянаа яма .. Няма да те те убиваме ти сам ще си умреш
62
1
 
5
 
! Отговори
Хербарий преди 8 години
Истината на може да бъде грешна и вярна едновременно,казаното е глупаво.Съветниците не работят качествено...
61
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До СТРАНДЖАТАКОГАТО БОЙКО Е РАЗВИВАЛ ДЕМОКРАЦИЯТА .....- - - -БОЙКО И СЕГА РАЗВИВА БОЛТОВЕТЕ И ГАЙКИТЕ НА ДЕМОКРАЦИЯТА !? РАЗГЛОБИЯ ОТ ВСЯКЪДЕ !?
60
12
 
4
 
! Отговори
Мачкай Бойко... преди 8 години
Давай Бойко, все така, нека турците и ромите го били. Никакви привилегии не давай на чужденците и в частност на бежанците. Нека спазват законите и се подчиняват на конституцията. Не допускай бежанците да направят собствена партия или да се строят джамии за тях. Принуди ги да научат български и да приемат християнството, както е по конституция. Щом са в България, трябва да се подчиняват на българските закони, а да не им се дават специални привилегии, като например на ДПС и турците в България.