ДПС обърна палачинката, Конституцията – по бързата писта

Сега поправките ще минат с по-кратки срокове за разглеждане
25
ДПС обърна палачинката, Конституцията – по бързата писта
Снимка: БТА

След спешни срещи заради напрежение в работата на парламента, което започна още от първия параграф на промените в Конституцията, касаещи отчетността на главния прокурор, ДПС преобърна гласуването.

Още по темата

По предложение на лидера на движението Лютви Местан парламентът се поправи и гласува за трети път първия текст от поправките в основния закон, с които Народното събрание ще може да изслушва и да приема доклади на главния прокурор за дейността на прокуратурата по прилагането на закона, противодействието на престъпността и реализирането на наказателната политика.

При последното гласуване параграфът получи подкрепа от 191 депутати, което означава, че поправките ще минат по бързата писта с по-кратки срокове за разглеждане.

Първоначално текстът беше приет със 160 гласа. Само че така поправките тръгваха по бавната писта и на трето четене можеха да бъдат обсъдени не по-рано от два и не по-късно от 3 месеца.

След совалки обаче Местан се обяви за прегласуване, защото конституционната промяна е поставена пред тежко изпитание- забавяне с два месеца.

"Ние приемаме тези конституционни промени преди всичко заради публичния интерес, не заради ЕК, но не може да не държим сметка и за оценката на партньорите", коментира той и настоя, че ДПС е доказала, че може да прави компромиси.

Председателят на парламента Цецка Цачева пък обясни, че по време на почивката някои депутати са й се оплакали, че заради пултовете за гласуване не е бил отчетен гласа им и се съгласи да подложи на гласуване предложението на Местан, което беше прието.

Така в  крайна сметка поправката в Конституцията мина с над 180 гласа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
2
 
! Отговори
19 преди 8 години
кои се целуваха и опикаваха орлов мост на общи митинги. кои бяха в коалиция при орешарски
11
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
дпс беше създадена от руските служби с помощта,апарата и агентурата на бкп-бсп. с течение на времето се еманципира,придоби финансов ресурс и мощ така,че сега бсп са напълно зависими от дпс. заедно с това започна и сближаване на дпс с турската политика. бсп сама се превърна в *** на дпс. без дпс нашите комунисти-социалисти ще видят власт през крив макарон
10
0
 
6
 
! Отговори
ГЕРБ+ДПС = МАФИЯ преди 8 години
Щом става дума за унищожението на БЪЛГАРИЯ разбира се че играят заедно. БОРИСОВ както винаги има 100% разминаване между думи и дела
9
0
 
3
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
ДПС е партия, създадена против Конституцията. Те за пореден път доказаха, че са *** на управляващата партия, без значение коя е тя. ДПС трябва да бъде закрита, а на лидерите и да им бъде потърсена наказателна отговорност
8
0
 
2
 
! Отговори
гошко преди 8 години
Към троловете: ако не споменете в поста си БОСТАН или поне Радан, няма да ви дадем хонорар!!
7
1
 
16
 
! Отговори
<><> преди 8 години
Айде честито на младоженците ! Честито и на тия които подкрепиха тази сватба ! Честито на Бостанските ратаи !
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пултовете не работели а?Нали по същата причина отпаднаха и въпросите за референдума, но тогава нямаше нужда да се прегласува.Крадците тогава не разбрали какво, не работело нещо, ама айде нищо, сега 3 пъти може нали.****** на ***** в тъпия парламент
5
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
сега разбрахте ли колко депутати си е прикоткал ББ реално 190 депутата , дори и РБ с техните 20 депутата да си тръгнат , ББ може да си довърши мандата без проблем
4
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Страната ни е под средното за усвояване на еврофондовете за изминалия програмен период, обяви еврокомисарят по регионална политика Корина Крецу"До тук с мантрите на Боко колко добре сме усвоявали еврофондовете.Тоя лъже .
3
5
 
2
 
! Отговори
Хризантема преди 8 години
До 5. А как реши, че ти си "умният"?
2
22
 
5
 
! Отговори
Винету преди 8 години
Стига с тоя бостан, бе! Омръзна тази плоча. Ако беше така ДПС отдавна да е във властта.
1
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма други като ДПС. Няма такива търгаши... Можем само да им се "възхищаваме"....