"Борисов" се очертава като по-силния "Орешарски"

ДСБ хакнала мейла на ДБГ? Идиотщини, отсече Радан Кънев
11 дек 2015 11:00,
65
"Борисов" се очертава като по-силния "Орешарски"
Снимка: БТА, архив

Лидерът на ДСБ Радан Кънев отправи силни критики към премиера Борисов, ГЕРБ и правителството. Той не изключи възможността ДСБ да изпадне в изолация в РБ, но предупреди, че много по-голямата опасност е посоката, в която върви страната.

Още по темата

"Моето мнение е, че Борисов и ГЕРБ направиха много тежък политически избор - дали това правителство ще се занимава с реформи или не. Прецениха, че комфортът им от гледна точка на лобитата, които стоят зад съдебната власт, които свалиха ГЕРБ през 2013 г., които им спретнаха "Костинброд", които избраха Пеевски и се заканваха с физическа разправа с тях, същите бяха избрани за партньори от Борисов в сегашното управление", каза Радан Кънев. 

Той обясни, че сегашното управление се очертава като съюз на ГЕРБ, ДСБ и АБВ. "Дали ще участваме в това управление е много по-важен въпрос от това дали довечера ще има протест и дали ще остане единен РБ", каза още лидерът на ДСБ. Той беше категоричен, че това е въпрос за бъдещето на България. 

"Въпросът е дали сегашното Народно събрание и правителство ще движи страната във вярната посока или ще продължат тенденцията да се движат в грешната посока, дали ще бъдат по-силен продължител на правителството на Орешарски, което беше много слабо правителство. Очертава се опасността да имаме по-силно правителство, което да води страната в негативна посока. Това е много голяма опасност", каза още Радан Кънев. 

Той обясни, че няма да предложи кандидатура на нов правосъден министър и даде да се разбере и че не би подкрепил друг човек за поста. 

"Трудно ми е да си представя след всичко, което изтърпя Христо и от свои, и от чужди, след цялата помия, която се изля срещу него, че ще се намери човек, който да се изправи с твърдост зад реформата", каза още лидерът на ДСБ. Той допълни, че е видял много атаки към подалия оставка министър и от ГЕРБ, и от РБ. "Нещо, което дълбоко лично ме отврати", каза още Кънев. 

Лидерът на ДСБ нарече "глупости", "идиотщини" и "простотии" въпросите дали партията му стои зад хакването на мейла на ДБГ. Той обясни и че не прави изчисления колко още ще напуснат групата на РБ и допълни, че за оставката му трябва да се пита след утрешното заседание на ръководството на ДСБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако не бяха хора като радан и останалите протестиращи през 2012 г сега другаря борисов можеше и да не е между живите
45
0
 
3
 
! Отговори
грешка преди 8 години
Оправете си грешката в статията :"сегашното управление се очертава като съюз на ГЕРБ, ДСБ и АБВ " Радан Кънев е казал :ГЕРБ, ДПС и АБВ .
44
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Радане, ако не напуснете правителството на Тиквуна, утре ще гласувате сами за себе си. Подлогата Пръмова няма да напусне, еле па това недоразумение Лукарски.
43
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Радан и до ден днешен не е разбрал, че никой не е спретнал Костинброд. Просто Цветанов сам си го направи и по стечение на обстоятелствата беше разкрит. Няма да забравя, че когато стана ясно за далаверата на Цветанов, същия беше в Търново и го дадоха по телевизията. Беше бял като платно.
42
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ore6arski e u4il snae esizi tn a boiko e u4il i igrae fudbol gasi uj pojari. Taka 4е i dvamata si ptili4at v edno bogati sa posledni sa sebe si i rodata si taka besche i jivkov no ne besche bogat milioner kskto sa Sega vs politizi imoti milioni koli i 4orapi bes dupki
41
1
 
8
 
! Отговори
Ала_Бала преди 8 години
Ех, Раданчо защо ти трябваше да обявяваш, че в Америка са ти казали, че може да заместиш Плевнелиев. Ти не помниш ли, че Бати Бойко го назначи да му топли креслото? Удариха те яко. Когато се тревожеше за държавата, бати ти Бойко играеше селски мач.
40
0
 
17
 
! Отговори
Реалист преди 8 години
Един от големите проблеми на българския гласоподавател е късата памет, която му пречи да мисли трезво, обективно и в перспектива. И резултатите са налице ...гарантирани !
39
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До sante_dogЧе РБ и без друго са политически трупове. Бойко ги реанимира с властови електрошокове, но си остават мъртвички горките, направо са разложени и миришат много ужасно. Следвашите избори ще бъдат опелото на РБ, на което ще присъстват малцина опечалени.
38
3
 
7
 
! Отговори
Дребни примерчета преди 8 години
До СтефановЗащо, ти нямаш ли сведения за корупционни сделки, от които РБ и предшественици са се облагодетелствали и облагодетелстват. Да вземем БГА Балкан като един дрембен пример от миналото на тази котерия и да вземем цесионните договори на Костов и семейство в най-новата история на банковото дело. Пък да вземем и примери с държавните поръчки в министерството на правосъдието. Това са дребни примерчета
37
4
 
8
 
! Отговори
sante_dog преди 8 години
Ако РБ не се оттеглят от управлението - това ще е равно на полиическо самоубийство. Всички гласуваха за тях заради идеята да се реформира системата. Нали така се казва формацията им - 'Реформаторски Блок'. Ако останат и приемат тази псевдореформа значи или са просо патерица на ГЕРБ или просто искат власт на всяка цена. И в двата случая няма причина да се гласува за тях. Ако само Радан се махне, е редно да напуснат и РБ. Тогава ДСБ има някакъв шанс за политически живот.
36
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато не може да се намерят доводи, опонета се плюе на личностно ниво. Жалки сте.
35
6
 
3
 
! Отговори
Стефанов преди 8 години
До Чистички - Имах впредвид прикриването на задкулисието. Ако ти имаш сведение за корупционни схеми или други сделки, от които депутатите и министрите на ДСБ да са се облагодетелствали - моля, заповядай. Но на кило не говори!
34
1
 
6
 
! Отговори
..... преди 8 години
За съжаление, точно това се оказа...
33
10
 
7
 
! Отговори
Порт преди 8 години
Радан постъпи като *** превратаджия с обидено от невъзможността да се напълни с кражби портмоне.
32
5
 
17
 
! Отговори
политика преди 8 години
За дъртите комунисти ,които ни управляват всичко истинско и морално е детско поведение.Радан потъпи по европейски .Сравнен с Борисов прилича на истински политик ,а не на откачен бандит висящ в политиката защото инак ще бъде в опасност . Дори Миков съзря ,че България е една фасадна демокрация .Но в България на честността и рицарството се отговаря по азиатски с нож в гърба .
31
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТОВА МИ ХАРЕСВА НА РАДАН. ТОЧНИЯТ ИЗКАЗ В ЦЕЛТА. С МАЛКО ДУМИ КАЗВА МНОГО И ОКАЗВА СЕ ВСЕ ИСТИНИ. И ТОВА Е ,ЗАЩОТО ЧОВЕКА Е ПРОЧЕЛ ПО-ВЕЧЕ ОТ ВИНЕТУ !
30
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Радане, защо се правиш на улав!Имаш единствен достоен ход - оставка и разпускане на ДСБ и РБ.Видя се ,че Мутрата не те ще за ортак, а предпочита Местан и Гоце!В политиката грешните преценки и поведение се плащат с оставка и оттегляне. Спомни си какво направи Костов през 2013 г. тогава той плати цената затова, че бе ортак на Мутрата през 2009 г.Гражданите сами ще намерят политическо представителство, което да е срещу днешното статукво. ДСБ и РБ вече са ненужни!
29
9
 
5
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Това правителство не само е ляво като това на Орешарски то е по-ляво и от това на Станишев!
28
1
 
9
 
! Отговори
Чистички преди 8 години
До СтефановНе можаха да се изцапат дори с един милиард както обикновено го правят....Ай завалиите. Да излизат! Милиарди няма за крадене и няма как да се изцапкат, както и няма как избори нови да прецапкат.
27
4
 
15
 
! Отговори
стар СДС ар преди 8 години
Радане, ти като се продаде за да влезеш във властта заедно с Москов , Куневица и останалите реформатори предаде всички гласували за вас .Нали за това отстъпихте от обещанията си , да правите реформи !?!?!?И сега , кви реформи , кви пет лева !?!?Бочко ви накупи всичките накуп , като на селски панаир , демек с много пазарлък .Марш в трета глуха продажници , вие сте недостойни за нашето доверие