БСП не изплаши Борисов с вота на недоверие, нямало да мине

Чака общото решение на РБ, после казва кой ще наследи Иванов
79
БСП не изплаши Борисов с вота на недоверие, нямало да мине
Снимка: БТА

Мястото на правосъден министър още е вакантно, след като Христо Иванов хвърли оставка миналата седмица, но премиерът Бойко Борисов обяви, че ще изчака общото решение на Реформаторския блок, което се очаква да бъде взето утре преди да посочи наследник на Иванов.

Още по темата

"Веднага след това ще подготвим кандидатури за министри. Министрите в това правителство се назначават, след като с колегите от РБ поставим кандидатурите си, без квоти и намерим най-добрия за дадения пост. Ще изчакам вторник, когато блокът трябва да заяви своята позиция и веднага след това ще седнем да подготвим кандидатури за министри", заяви премиерът.

След като вчера похвали здравния министър Петър Москов, който се отказа от ДСБ, за да остане в кабинета, днес премиерът Бойко Борисов даде да се разбере, че заканата на БСП за вот на недоверие заради провалената реформа в сектора въобще не го плаши.

Борисов в неделя призна, че Москов му е много симпатичен, защото е много умен, много интелигентен човек и полага огромни усилия - по 14 часа работи на ден за тази здравна реформа, с която ГЕРБ не е успял да се справи четири години при предишното си управление, и той, като премиер, е сменил тогава четирима министри.

Днес пък отсече, че вотът на недоверие на БСП няма да мине, защото в здравеопазването се направиха много неща.

Лично той отиде заедно с Москов в понеделник да открие обновеното Отделение по реанимация към Клиниката по неврохирургия в института за спешна помощ "Пирогов" и се оплака, че досега лекарите са работили при много лоши условия.

"Тук идват всякакви пострадали. Виждате колко е хубаво с най-съвременна апаратура. Това е важното към деня. Това сме правили през тази година с министър Москов", коментира Борисов, цитиран от "Фокус".

Според него вотът, който готвят от БСП, е абсолютно основателен, но не защото неговият кабинет не е направил нищо.

"Защото този проект тук две години беше замразен и хората се лекуваха в ужасни условия, докато този министър направи така, че самите професори, доктори, вътре споделиха, че са мечтали да имат такива условия на работа. Здравната каса при 400 млн. дефицит миналата година, тази година ще да е под 10 млн. лв. Сиреч това са 390 млн. лв., които по някакъв начин са харчени през предишните години. Не искам да казвам как. Оттук насетне мога да кажа, че съм убеден, че вотът няма да мине, защото в здравеопазването се направиха доста неща. Още се правят, реформата върви", отсече той.

Според Москов в здравеопазването се случват добри неща, защото РБ, ГЕРБ и други политически сили са сключили споразумение и са взели управлението.

"Нека да ви кажем какво направихме. Всъщност то е ежедневие. Заедно с проф. Стоян Миланов и проф. Габров преди 26 години сме започвали тук стажове и обучения. 26 години нещата изглеждаха по един кошмарен начин. В момента има 1,5 млн., вкарани в модерно оборудване и инфраструктура на реанимацията на "Пирогов",  каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
tvoita koja mutro gadna kradliva zatvor za tebe
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ТТНе, ти не си ***, но и ДСБ вне са, те са хитрушковци, маниаци с мания за единственост и властничество, и ... ксусли на конци.
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Москов...е много умен, много интелигентен човек и полага огромни усилия - по 14 часа работи на ден за тази здравна реформа..."Добре де, г-н премиер, умен, интелигентен човек не прави налудничави предложения, които народът - клиент отхвърля!И ... кажете най-после, каква е крайната ЦЕЛ на тази реформа, с която ни проглушихте ушите - БЪЛГАРИНЪТ ДА Е ЗДРАВ И СВОЕВРЕМЕННО ЛЕКУВАН И ИЗЛЕКУВАН ИЛИ ДА СЕ СЪБИРАТ ПАРИ ОТ НЕГО, КОИТО ДА НЕ СЕ ЗНАЕ, КЪДЕ ОТИВАТ В ПАЗАРУВАНЕТО НА ЖИВОТ - ГА.ДНА ФОРМУЛА!
16
1
 
6
 
! Отговори
Ponedelnik преди 8 години
Na bukluka - sichkite.
15
1
 
1
 
! Отговори
Spi igel преди 8 години
Culturnia ministar otishal chaaak v Berlin na bolnica :-) kachestvenite bg humanni doktori bili na rabota v Germany...tuk ostanali samo veterinarnite doktori...:-)
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много курабии бре,2по 13 =26 години
13
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако си ***, това е за цял живот.
12
8
 
5
 
! Отговори
Кока кола преди 8 години
Не пишете лошо срещу Бойко.
11
2
 
12
 
! Отговори
БСП преди 8 години
Безпомощни Слаби Политици, или с други думи бити карти.
10
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Държава през която е минал комунизма е като лека кола през която е минал влак. И да я изчукваш и поправяш и боядисваш и лакираш, тя никога няма да бъде като страна през която не минал комунизъм. Комунизма е рак и за най здравото тяло.Борисов е добър шарлатанин
9
7
 
4
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Радан министър много ясно иначе ще падне правителството и парите от ЕС ще отидат в БСП, другари това не трябва да се допукс.а
8
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами като е толкова хубаво новото оборудване, защо министъра с лулата и уискито отиде да се лекува в немско?
7
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Господа управляващи БГ след 1989г скопени мозъци,престъпници и обикновени ***!Защо не се погледнете отстрани,за да разберете колко сте жалки?От 26 години сте като абсолютно импотентни дъртаци пред млади девойки,обещаващи,че "след изборите" "работата" ще "стане" и ще "задоволите" нуждите им?Не виждате и не разбирате ли,че вече и на "езиците" ви не им вярват,защото не само на тях,но и на вас те не ви вършат работа? Цели 26 години само простотии говорите и правите!И внуците ви ви се смеят!
6
1
 
14
 
! Отговори
Иван преди 8 години
За най-добрите джипове - тези от Сливен, няма ли да измъцаме нещо. Да се скараме поне, при положение , че това е за затвор?
5
4
 
25
 
! Отговори
Тинев преди 8 години
Тълпа мошеници, верицата им ....Всеки ден, от ранни зори ни набиват в главите: *** народ сте, *** народ сте, *** .........И са прави МАЙ. Допуснахме любителя на " Радка пиратка " и тавата с кебапчета да определи кой ще управлява България! Къде с мошеничество къде с гласовете на едва сричащите, мафията " спечели " изборите и Борисов стана премиер.Шиб-н и *** народ са българите ейййй.
4
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най-важното за България сега е да се гласува закон за лустрацията и България да се изчисти от кокунистите и агентите на Москва които 71 година съсипват държавата!
3
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами няма кой да назначат от Козяк. Няма! Всички се изпокараха. Да ни внесат от чужбина министри както им назначиха на украинците Саакашвили. Началниците може Арсений Яцену да ни назначат премиер, него го изнесоха наскоро от украинския парламент с букет рози.
2
4
 
18
 
! Отговори
Аз преди 8 години
До ТТТи си, Москов подаде оставка в ДСБ, скоро ще бъде и изключен. Москов вече е министър на Борисов. ДСБ са в опозиция.
1
0
 
41
 
! Отговори
ТТ преди 8 години
От интервюто с министър Петър Москов по НОВА телевизия тази сутрин стана кристално ясна позицията на ДСБ след 5-часовото заседание на ръководството им в Поморие, а именно:1. ДСБ излиза в опозиция, защото правителството не изпълнява управленската си програма 2. ДСБ няма да изтегли министрите си, защото правителството изпълнява управленската си програма. Тук си зададох логичния въпрос, аз *** ли съм, че нищо не разбрах или ДСБ са иди0ти с тези обяснения