БСП още се чуди за какво да е вотът

Имало избор – социална политика, здравеопазване …
32
БСП още се чуди за какво да е вотът
Снимка: БСП

БСП вече даде заявка, че ще внесе вот на недоверие срещу правителството след Нова година, а разговорите по въпроса вече са започнали.

Още по темата

"Активно водим дискусии по различни секторни политики и на първо място бих поставил въпроса за социалната политика, демографската политика, сектор здравеопазване, отбрана, образование, вътрешна политика. Всичко е въпрос на консултации с останалите политически сили и народни представители, които биха подкрепили вот на недоверие", обясни днес депутатът Атанас Мерджанов.

На фона на напрежението сред управляващите от ГЕРБ и РБ през последните дни, той подчерта, че БСП се готви за всякакъв вид избори, независимо каква подкрепа получава, защото политиката, която застъпва е правилната и полезната за страната и ще продължи да я отстоява.

Социалистът съобщи още, че съпартийците му в парламента са внесли промени в Закона за националната система за спешни повиквания с единен европейски номер 112.

Целта им е да се осигури достъп до националната система и на хора с проблеми със зрението и слуха.

Мерджанов обясни, че 100 000 български граждани са с увреден слух и говорни възможности и БСП се е срещнала с представители на тяхната общност.

Според него МВР е в състояние за половин година да направи всичко необходимо, за да се намерят техническите възможности за решаването на този въпрос. По сметките на левицата нужните средства за това са  150 хил. лева.

"Силно се надявам, че Народното събрание няма да остане глухо за молбата на Съюза на глухите в България – да се усъвършенства телефонния номер 112, така че и те, като равноправни граждани, да могат да се ползват от него", коментира Драгомир Стойнев.

Той бе категоричен, че не е нормално в една европейска държава тази група да бъде извън обсега на оказваната помощ за хората с увреждания.

Социалистът подчерта, че във Великобритания, Швеция, Дания, Франция - хората, имащи проблеми със слуха ползват специален номер или съществуващият вече номер е усъвършенстван.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Снимката е супер: "Петата колона на русия в БГ"
1
8
 
12
 
! Отговори
Западноевропеец преди 8 години
Комунисти!!! Няма какво друго да ги обиждам!!!