Захариева подготвена за поста! От РБ: Смела жена!

Реформаторите обаче нямат общо решение да я подкрепят
17 дек 2015 16:44,
13
Захариева подготвена за поста! От РБ: Смела жена!
Снимка: Булфото, архив

Номинираната за правосъден министър Екатерина Захариева даде да се разбере, че се чувства подготвена да поеме поста. Съпредседателят на Реформаторския блок Найден Зеленогорски пък се възхити от смелостта й да поеме министерството в този момент.

Още по темата

Захариева днес проведе серия от срещи с партиите от мнозинството - ГЕРБ, ПФ, АБВ и РБ. 

"Срещите бяха по взаимно желание. За мен, а и за тях беше важно аз да изложа най-важните неща, които трябва да се случат в съдебната реформа, да чуя тяхното мнение, за да знаем от каква посока тръгваме", обобщи консултациите Захариева след последната среща - с Реформаторите. 

Тя обяви, че най-спешно се налага да се приемат промените в закона за съдебната власт, подготвени от предишния състав на министерството. Те обаче трябва да се синхронизират с измененията в Конституцията, приети в сряда.  

Захариева обобщи, че повечето от депутатите са й засвидетелствали подкрепа и изрази надежда, че утре ще получи одобрението на парламента. 

В отговор на репортерски въпроси Захариева коментира връзките си с президента.

"Аз съм част от неговия екип дори и в момента. Имам страхотни отношения с него и му благодаря за доверието, което ми е гласувал през годините, в които сме работили заедно", каза тя. 

Захариева подкрепи правото на протест на магистратите. "Смятам, че всеки трябва да има право на протест", каза още Захариева. 

"Ако не се чувствах подготвена, нямаше да приема тази номинация", отвърна тя на въпроса чувства ли се подготвена за поста. 

Съпредседателят на РБ Найден Зеленогорски поздрави Захариева за "изключителната смелост, която проявява".

"В този момент да поемеш този пост означава, че си наистина страшно смел човек. Убеден съм, че ще се справи, в тежки моменти жените взимат нещата в свои ръце", каза Зеленогорски. 

Той съобщи, че групата на РБ не е успяла да вземе решение дали да подкрепи или не избора на Захариева. 

"Решенията се вземат с две трети,  но тъй като не се събраха две трети, няма решение, макар че повечето депутати дадоха подкрепа. При това положение всеки ще гласува по съвест", каза още Зеленогорски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Още една послушна герберастка калинка, която ходи като кученце след Мутрата.И това ми било независима съдебна система. Един овчар от Банкя прави на луди цялата държава.
8
0
 
2
 
! Отговори
Bio Gaz преди 8 години
:-):-):-):-)aide de, smela jena?!:-):-):-)Da ima pone 7-8 deca i da si gi otglejda s radost i lubov s lubimia chovek! Tova e smela jena!V bg politicheskia elit majete sa strahlivci i marzelivci.:-):-):-):-)Istinata e, che bg narod ste e po-dobre daje bez cialata centralna mafiotska administracia. Nikakva faida niama za bg naroda.E. Zaharieva ima mnogo goliam problem - ne moje da kazva kategorichno, iasno i tvardo "ne".:-):-):-):-)Hitrata mafiotka M. Kuneva vednaga gi smrazi s ledeno "ne".
7
0
 
6
 
! Отговори
гост преди 8 години
Тая подготвена за всеки пост
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А има ли някаква юридическа практика или само по лъскавите паркети е ходила. Ако е второто е какво значи подготвена - просто парашутист.
5
1
 
2
 
! Отговори
Хаха преди 8 години
До БлизашкиХа-ха. Отворих да прочета коментарите, само и само за да видя дали някой не е написал нещо такова.
4
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поредното недоразумение - министър. С Бъчварова ще си бъдат лика прилика.
3
0
 
16
 
! Отговори
Близашки преди 8 години
Тая като я гледам, освен за е.....ане за друго май не става!
2
0
 
25
 
! Отговори
факт преди 8 години
НЯМА НЕПОДГОТВЕНИ ЗА ВЛАСТ И ПАРИ . ВСИЧКИ СА ГОТОВИ !!
1
1
 
27
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 8 години
Близнашки и даде точна характеристика ! Посредствена ,неграмотна провинциална правистка ! Свършиха ли грамотните и уважавани прависти в България та опряхте до тази ?!?!