Отиваме на купон! Властта посреща Нова година за 93 лв.

Депутатите масово стягат куфари за родните планински курорт
Обновена: 19 дек 2015 11:03 | 19 дек 2015 10:49, Анисия Иванова
31
Отиваме на купон! Властта посреща Нова година за 93 лв.
Снимка: архив Булфото

Висшите чиновници във властта ще могат да посрещнат новата 2016 година на пищно парти в Пампорово срещу 93 лева. Офертата за новогодишната нощ е публикувана от базата на Министерския съвет "Орлица“ в един от най-посещаваните зимни курорти у нас. Там на изгодни цени може да почиват както министри и депутати, така и служители в администрацията.

Кувертът включва богата вечеря и напитки, новогодишна програма и такса за DJ, който ще се грижи за музикалното оформление за новогодишното парти на властта. Празничното меню се състои от няколко вида салати, включително и такава с пушена сьомга, рулца от тиквички като предястие, както и пълнено свинско бон филе, полято с „ефирен сос“ и гарнирано с бейби картофчета и броколи. Като ордьовър пък е предвидена цяла палитра от сушени и пушени меса, а за десерт – ядки, плодове и шоколадова торта. Ще има и новогодишна гюзлеме баница с късмети. С куверта вървят също напитки, като заедно с безалкохолните ще се разливат и млада евксиноградска ракия, както и вино „Черга“.

Макар и да не се очаква обилен сняг по новогодишните празници, домакините на курорта ударно правят изкуствена бяла покривка за откриването на сезона, което ще се състои още днес.

Базата на МС в Пампорово ще посреща гости от властта и за Коледа, като кувертът за тогава е на значително по-тънка цена – 22 лв. Менюто обаче е много по-скромно и постно, както повеляват християнските канони, няма и празнична програма.

За тези новогодишни празници резиденцията на властта в Евксиноград обаче ще остане затворена за гости, уточниха от сектор "Управление на собствеността“ към МС. Причината е, че там текат ударни ремонтни работи, които нямало как да приключат за празниците.

Депутатите масово ще стегнат куфарите за почивка в родните планински курорти през дългата си коледна ваканция, в която излязоха от вчера и ще се върнат на работа чак на 13 януари. Там те ще търсят спокойствие след тежката парламентарна сесия, в която приеха окончателно промените в Конституцията, преживяха рокади в мнозинството в НС, а накрая трябваше да изберат и нов правосъден министър.

В базата на Народното събрание във Велинград например ще отиде за новогодишните празници зам.-председателят на парламентарната група на БСП Атанас Мерджанов заедно с многолюдното си семейство.

"Ще остана за празниците в България, по всяка вероятност ще си почина на планина“, сподели и шефката на комисията по култура в НС Полина Карастоянова от ПФ пред "Монитор".

До Боровец пък често ще отскача по време на коледната ваканция и зам.-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Красимир Велчев. Той планира да учи 5-годишната си внучка да кара ски след като тази точка вече отметнал с 9-годишния си внук. „После, те докато си почиват, със сина ми ще се спускаме на нощно каране“, разказа плановете си Велчев. За самата Нова година обаче смята да си остане в Банкя, като вече си е набелязал любим ресторант, в който заедно със семейство и приятели да посрещне 2016 година.

Полицаите и останалите служители на МВР ще могат да прекарат празниците в зимния курорт Боровец в разгара на сезона срещу символичната сума от 6,60 лв. на вечер. Възможност за това дава социалната политика на ведомството, при която униформените могат да нощуват на преференциални цени в базата за отдих на МВР „Къпина“ в Боровец.

Минималната сума е за легло в стая второ качество, а за първо тя е 8 лв. Цената набъбва постепенно за апартаментите – за двустаен първо качество е 28,70 лв., за ВИП е 33,40 лв., а за цял тристаен екстра апартамент полицаите ще плащат по 55,70 лв. на вечер. Самата база пък се намира в близост до лифтовете и разполага с добре оборудван ски гардероб и сауна. За да се възползват от услугите й и външни лица обаче, те ще трябва да се бръкнат с двойно по-високи суми.

Министерството на отбраната също предлага примамливи социални оферти за служителите си. Най-сладките предложения са за чужбина – романтично посрещане на Нова година в Париж за двама само срещу 119 евро за две вечери, както и изгодна ски ваканция в Германия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
мвн преди 8 години
Това е абсолютна измама и манипулация в частта за полицаите! Във Видин никой нищо не знае и не е обявено. За пореден път някой настройва едни срещу други.
17
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Станишев , Масларова , Бисеров , защо не са в затвора а другарю червен и злобен *** .
16
1
 
29
 
! Отговори
Горките ! преди 8 години
Да си починат ,че се спукаха от работа тази година. Такъв прогрес и труд светът не е виждал......Мамицата им нагла!
15
1
 
17
 
! Отговори
кОпон ли чух? преди 8 години
Сняг се трупа в двора, Цв. Цв. в затвора!
14
1
 
20
 
! Отговори
Брадвата преди 8 години
Надяват се да починат нейде в планината, аз също, да почиват в мир, за да ни потръгне новата година без тях. Прелейте си и мирно почиване за депутати и подобна ***!
13
23
 
9
 
! Отговори
Успял българин преди 8 години
Който е некадърен, неудачник и беден и няма пари на Нова година да яде филии с мас. Сланина - не! Сланината е вредна! Ще вземе да се разболее и после ние успелите и богатите ще трябва да му плащаме лечениет.
12
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не знам кои канони повеляват менюто за Коледа да е по-постничко и скромно, ама не са християнските. Може би някакви от Близкия Изток.
11
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТОВА СА САМО ЕДНА ЧЕТВЪРТ ОТ ФИРМИТЕ КОИТО ПРОДАВАТ МЕНТЕТА СИРЕНЕ КАШКАВАЛ И МЛЯКО. ТОВА ОЗНАЧАВА ЧЕ НИКОГА АМА НИКОГА НЕ ПОСЯГАЙТЕ КЪМ МЛЯКО КАШКАВАЛ И СИРЕНЕ В МАГАЗИНИТЕ НА МУТРИТЕ. РАСТИТЕЛНОТО МАСЛО ИЛИ ПО ТОЧНО ПАЛМОВОТО ВИ ЗАДРЪСТВАТ КРЪВОНОСНИТЕ СЪДОВЕ И ЗАМИНАВАТЕ ПРИ СВЕТИ ПЕТЪР САМО ЗА НЯКОЛКО ГОДИНИ.
10
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Станаха ясни фирмите, които ни продават сирене, кашкавал и като цяло млечни продукти примесени с растителни добавки. За сега списъкът се състои от малко над 40 фирми, с чиито продукти трябва да си имаме едно на ум, ако искаме да хапваме истинско сирене или кашкавал.Ето и производителите според сайта fermera.bg:Бор Чвор с. Дълбок извор, обл. ПловдивБългарско сирене ООД, гр. ХасковоДарко АД, гр. София;Дядо Либен ООД, гр. Копривщица;Жоси ООД, с. Чернолик.
9
17
 
7
 
! Отговори
до 3 преди 8 години
Тази година поради наложеното ембарго на Русия Путин ще е дедо Мраз и Мъдева ще му е Снегурочка..ха..ха Ще раздава бомби и пистолети Макаров(за самоубийци) за тези които не обичат демокрацията.
8
2
 
16
 
! Отговори
путетоид преди 8 години
Волен Сидеров обяви гладна стачка-а гладува ли?
7
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази новина дразни лъва, а има една приказка - "Не дразни лъва!".
6
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А според статистиката всеки четвърти ще търси заем,за да посрещне празниците като хората!
5
4
 
26
 
! Отговори
БАЙ ГРУЙО преди 8 години
АН ТЕТАКА!! НИЯ ПО ГЯВОЛЕТАТА ШЕ МААМЕ СУЙ ЛЕБЕЦ И БОБЕЦ А НАШИТЕ ТАРИКАТ СЕЛЯНЧЕТА ШЕ МААТ ПУШЕНИ СЬОМГИ!! Е ТЕ ТАКА ШЕЕЕ! КАТО ИМА ОВЦИ ДЕТ ГЛАСУВАТ И ГИ КАЧВАТ НА КЛОНО! ТЯ ПРОСТОТИЯТА НЕ ОДИ ПО ГОРАТА ОНА ОДИ ПРИ ОВЦИТЕ! И НЕМА ДА РЕВЕТЕ КАТО ВИ ГО ЗАБИВАТ ДЕБЕЛИО С КОТЕШКАТА ГЛАВА А ШЕ СЕ РАДВАТЕ ОТИ СИ ГО ЗАСЛУЖАВАТЕ ДЕБЕЛИО!!
4
3
 
34
 
! Отговори
az tam преди 8 години
А данък УИКЕНД ... или те са над тия неща
3
19
 
11
 
! Отговори
ист русофила. преди 8 години
СидерОВЦИ и РусофилОВЦИ. Пожелавам ви весело посрещане на ДЯДО МРАЗ.
2
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И защото българите не гласуват,те купуват гласове,които ги пращат в Брюксел или най-малкото в парламента.Там те крадът като за световно,живеят на гърбът на българите,които работят като гламави,за да плащат заплатите на депутатите,които не са избрали.Параграф 22.Не гласуваш,но те се избират сами и те дерът като овца,защото ти си траеш.Мразиш Русия и Путин,мразиш Сорос,мразиш ИД и пришълците,но си траеш за Шиши Златев,Цветелина,простотиите на вожда и скапаните пътища на Магистралска.
1
21
 
8
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Браво! Да са ни живи и здрави, и през 2016 все така мъдро да водят народа към светлото евроатлантическо бъдеще! Евроатлантическата принадлеждност на България - гарант за сигурност и стабилност на страната!