Без Местан на първия възпоменателен митинг в Кърджалийско

Той е в памен на жертвите от възродителния процес
25 дек 2015 14:48, Петя Славова
174
Без Местан на първия възпоменателен митинг в Кърджалийско
Снимка: архив, Булфото
Изключеният бивш лидер на ДПС Лютви Местан не се появи на първия от възпоменателните митинги в памет на жертвите на т.нар. възродителен процес, които се провеждат в Кърджалийско в края на декември.
 
Първата проява е в ардинското село Млечино. В митинга участваха тримата съпредседатели - Мустафа Карадайъ, Четин Казак и Рушен Риза, съобщава в. "24 часа". 
 
Казак призова всички, които са застанали зад Местан на вчерашната пресконференция в Кърджали, да се върнат обратно в ДПС и им даде време за размисъл. Това вече направи кметът на Ардино Ресми Мурад, който вчера беше рамо до рамо с Местан, а днес рамо до рамо с новото ръководство отстояваше позициите на ДПС.
Още по темата
 
Сред пристигналите да почетат жертвите, но отделно от официалните гости, бяха и областният лидер на ДПС Кърджали Бахри Юмер и депутатът Шабанали Ахмед. Двамата участваха в пресконференцията на Лютви Местан в Кърджали в четвъртък. Те бяха сред хората, твърдо застанали на негова страна.
 
На пресконференцията Местан заяви, че ще участва във възпоменателните прояви, каквото и да се случи.
 
Очаква се бившият лидер да се появи на митинга край Тюркян чешма, който ще се провде утре в кирковското с. Могиляне. То се намира само на 15 километра от родното село на Местан Островец.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още по темата: Лютви Местанкърджали
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
1
 
! Отговори
мм преди 8 години
Ако Местаня е нещо сбъркал с декларацията и това му е наказанието, то много моля и цялата ПГ на ДПС да бъде адекватно санкционирана, за това, че подкрепи въпросната декларация. Не е демократично само един да пере пешкира. Междувпрочем, винаги съм смятал Местаная за шизофреник, днешните събития го доказват. Така че, ефендита, да се водите по акъла на един психопат (при това организирано, ДПС не ФК, а е партия) говори зле за вас. Плюете по българите, но вас си не поглеждате!
63
6
 
5
 
! Отговори
ч преди 8 години
Местан няма от какво да се претеснява эащити НАТО и каэа че си эащитава територията НАТО,трябва да отиде като човек който е страдал эаедно с хората в кържелийско
62
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какъв Възродителен Процес , местото на Дело Възродителен Процес е в Съда в ХАГА а не в Архивите на Склад
61
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
gospodin gragdanin na kv.iztok s. tatar pazar-kiopek ti si provokator --masha na sadenite gragdani na kv.iztok.
60
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Пазарджик! Ехо това в България ли е Пазарджик с евтиния газ и дрън дрън глупости... Иначе за про-Турската партия беше такава докато Местан беше предцедател. Сега е открито про-Руска. Можеш спокойно да гласуваш за нея, ако обичаш Руснаците. Но евтин газ от Руснаците и прочие благини са утопия. Знай че Руснаците никога не са ни имали за отделен народ нито ще ни имат нито ни уважават. Те са надмени наглеци.
59
8
 
6
 
! Отговори
1 преди 8 години
До анонимен-90,пкк,е обявена за терористична организация в ЕС, САЩ,така че внимавай,с призива за подкрепа на пкк,да не стане така,ДАНС да почукат на вратата ти. А вие от ДНЕС БГ,защо не изтривате такива коментари подкрепящи терористи.
58
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А още по голем майтап е да гледаш как съветските атакисти възхваляват другаря доган ,*** така е та нали всички служите на един господар другаря путин . Ай честито другарю
57
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Навръх Коледа да ни занимавате с варвари-СРАМ!!!
56
0
 
3
 
! Отговори
А ти? преди 8 години
До Ха,ха,хаааааааа...Не знам ние какво ще правим, но ти сигурно си назначен вече да им носиш ибриците! Честито! Няколко хиляди по левче .... уредил си се, а?
55
11
 
9
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 8 години
чета ви коментарите ...нищо интересно не пишите само едни глупости от глупав народ глупави паритии.тук не става въпрос за русия въпроса че таза партия дпс не трябва да съществува.това чиста турска партия а не партия на бг турци.а що се отнася за русия.руснаците не ги интересува българия.те ни дадоха работни места ние се отказахме те ни дадоха 400 мил.долара за транзитният газ ние се отказахме те ни дадоха евтин газ по натиска на сащ ние се отказахме. .нащо правителство не обича патриоти а сащ
54
6
 
9
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 8 години
чета ви коментарите ...нищо интересно не пишите само едни глупости от глупав народ глупави паритии.тук не става въпрос за русия въпроса че таза партия дпс не трябва да съществува.това чиста турска партия а не партия на бг турци.а що се отнася за русия.руснаците не ги интересува българия.те ни дадоха работни места ние се отказахме те ни дадоха 400 мил.долара за транзитният газ ние се отказахме те ни дадоха евтин газ по натиска на сащ ние се отказахме. .нащо правителство не обича патриоти а ***
53
4
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
значи за буново митинг а за кюрдите които искат свобода бомбикъде е местан да не е изведен ношес в турцияако утри дойде министър от турция трябва да направим митинг в покрепа накюрдите
52
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така стоят нещата. Пишем си ние коментари, времето продължава да си крета и жертвите от атентатите никой не ги почита. Съучастник на терористите - Сабри Мехмедали. Той е слязъл от влака една спирка преди да гръмне бомбата. Заедно с брат си са я поставили над главата на някое беззащитно дете във вагона. След това неговата задача е била да сложи друга бомба в Дружба. Е, сложил я е, но за късмет, тя не е гръмнала.а този простоват и необразован човек,терорист, е в сегашна "европейска" България шеф на ДПС за община Руен, Бургаско и е един от най-богатите хора в областта.
51
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Взривът на гара Буново не е единственият терористичен акт, извършен от протурските терористи. Между 1980 и 1987 г. в България са извършени множество големи терористични актове и саботажни акции, включително саботажи срещу реколтата и селското стопанство, опити за отравяне на питейната вода на различни градове, жп катастрофи, взривяване на язовирни стени, палежи на гори...........Днес голяма част от извършителите и техните помагачи са герой и онеправдани..Днес, Сабри Мехмедали, брат на лидера на терористичната група, осъден за помагачество, е общински съветник от ДПС
50
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НА ЦГНИН ЧОВЕК ВЯРА НЕ ТРЯБВА ДА ИМА!И МЕСТАНЯ..И ДОАНЯ СА СИ ЧИСТИ ***!САМО ГЛЕДАТ ОТКЪДЕ ИМА ПОВЕЧЕ КЕЛЕПИР И ОТКЪДЕ ДА КРАДНАТ ОЩЕ МИЛИОНИ!
49
29
 
5
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 8 години
Ако съм на мястото на Ердоган, пускам ви профилактично 3-4-хил.мигранти .....ЗА ДА ЗНАЕТЕ НА КОЙ ГОСПОД ДА СЕ МОЛИТЕ ...ИДА СИ ЗАТВАРЯТЕ , ЧЕРВЕНИТЕ МРЪСНИ КОМУНИСТИЧЕСКИ РУСКИ ЧОФЧИЦИ...ХА,ХА,ХААААААААААААА........АМА , ПУСТО ...НЕ СЪМ......!!!
48
4
 
13
 
! Отговори
палома преди 8 години
Спомняте ли си една реч на Доган пред избиратели, станала известна с разпределянето на порциите? ( образно казано). Щото аз си я спомних. Мисля че Доган се готви за лъвски скок - демек президентството. Започна деликатно, но сигурно да си постила килима. Досегашните представители на тази институция не са се отличавали с успехи. Политиците ни в последно време нямат никакво одобрение от народа. Доган просто е избрал точния момент с точната тема. И нищо чудно да спечели вота, макар и наказателен.Е?!
47
24
 
6
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 8 години
Лошо време сте избрали да се заяждате с Турция , русофилистичета...!!!Кви ще ги дървите , ако ви напънат от юг....5-10-хил. мигранти наведнаж...??!ДО СЕГА ВИ СПАСЯВАШЕ Одринския валлия ......от утре , кой:-ЧЕНГЕТО Доган ,ли...-ЧЕНГЕТО Гоце ,ли...-ЧЕНГЕТО ИВАН ,ли..-ЧЕНГЕТО Волен ,ли.......или недоръфляка Джамбазоглу и компания...??!!!ПОМИСЛЕТЕ ДОБРЕ......ЩОТО НЕ СИ ХВЪРЛЯМ И *** ЗА ВАС.....!
46
13
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Жертви на Великият Възродителен процес не е имало, а има само правещи се на жертви.Това е един изцяло доброволен процес на връщане ктм българските си корени на едно заблудено население.
45
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какви жертви на "възродителният процес" бее.Колко убити има?НИКОЛКО!Само циркаджилъци.