Без Местан на първия възпоменателен митинг в Кърджалийско

Той е в памен на жертвите от възродителния процес
25 дек 2015 14:48, Петя Славова
174
Без Местан на първия възпоменателен митинг в Кърджалийско
Снимка: архив, Булфото
Изключеният бивш лидер на ДПС Лютви Местан не се появи на първия от възпоменателните митинги в памет на жертвите на т.нар. възродителен процес, които се провеждат в Кърджалийско в края на декември.
 
Първата проява е в ардинското село Млечино. В митинга участваха тримата съпредседатели - Мустафа Карадайъ, Четин Казак и Рушен Риза, съобщава в. "24 часа". 
 
Казак призова всички, които са застанали зад Местан на вчерашната пресконференция в Кърджали, да се върнат обратно в ДПС и им даде време за размисъл. Това вече направи кметът на Ардино Ресми Мурад, който вчера беше рамо до рамо с Местан, а днес рамо до рамо с новото ръководство отстояваше позициите на ДПС.
Още по темата
 
Сред пристигналите да почетат жертвите, но отделно от официалните гости, бяха и областният лидер на ДПС Кърджали Бахри Юмер и депутатът Шабанали Ахмед. Двамата участваха в пресконференцията на Лютви Местан в Кърджали в четвъртък. Те бяха сред хората, твърдо застанали на негова страна.
 
На пресконференцията Местан заяви, че ще участва във възпоменателните прояви, каквото и да се случи.
 
Очаква се бившият лидер да се появи на митинга край Тюркян чешма, който ще се провде утре в кирковското с. Могиляне. То се намира само на 15 километра от родното село на Местан Островец.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още по темата: Лютви МестанКърджали
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Един туркофил тук ми говореше за Добруджанска и Кърджалийска република.Ами че то в споменатите области няма нито един турчин а само етнически българи. За какви републики ми говориш като вчера видях по телевизията вече създадената Северно- Кюрдска република как се бие за свободата си?!
43
5
 
23
 
! Отговори
КИД ШЕЛИН преди 8 години
А за жертвите на гара Буново кога ще прави възпоменателен митинг ДПС ??? Питам само...
42
9
 
7
 
! Отговори
Су 34 преди 8 години
В момента се водят преговори между Русия и САЩ за отнемането на Проливите от Турция и създаването на няколко отделни държави на мястото на Неоосманска Турция.Както преди 150 г. така и сега големите се събират за решат съдбата на Болният човек на Европа - Турция.
41
3
 
9
 
! Отговори
до 67 преди 8 години
Турчин не би подкрепил русия, обaче турчеещ се aгент нa бившaтa Дс ще го стори без кaкпa свян или срaм. Aгентите сa с дистaнционни, у който е дистaнционното, той комaндвa пaрaдa! Те ти стотици примери у нaс от 9.9.44 г. до ден днешен Коледa- 2015 г. Близо век ни упрaвлявaт с дистaнционно рускиунтерменши...жaлко зa зa някогa Великaтa но държaвa, сегa е зa посмешище нa руснЯци и турци- оЗмaнци...Господ ни е нaкaзaл яко нaс Бългaрите от 7 векa все РОБИЯ...
40
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не са така нещата. Истинският въпрос е защо Местан стана неудобен на Доган? Всичко което излезе по медиите е прах в очите. Декларациия- трябваше и президента да го махнат, ако беше това проблема. Връзки с Ердоган -дрън дрън, все пак това е нормално за партиен лидер на ДПС. Нали не се очакваше Местан да застане на страната на Русия. Гнила е работата, но ще излязат нещата един ден. На кой стана неудобен Местан?
39
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Възродителният процес е бил напълно доброволен акт на възвръщане на т.н. турци към българските си корени. То турци в Турция няма в момента та камо ли едно време турци в България да е имало.
38
2
 
2
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
до 65То ако отношенията между народите и държавите се развиваха според гена, едва ли щяхме да пълзим по Козяк!
37
3
 
5
 
! Отговори
Няма материал преди 8 години
До ПП АТАКЛАРЪЧе тя Русия е голяма държава и може да бъде независима от други държави. Не така стоят нещата с България, защото е малка и слаба държава, която е подчинена на големите държави. Можехме да сме и ние независими, ако управляващите ни не лягат на Великите сили, но няма такива управляващи в момента. С 5 милионна държава, от която 50 % са българи, от които 20 % пенсионери, не можеш нищо да правиш, но можеш да национализираш всичко, ако си истински българин.
36
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Aбе кaкви русия и сърбия бе, тия унтери не сa ни НИКAКВИ, генa ни е един и същ с румънците, те сa ни брaтя с тях сме имaли ОБЩA ДЪРЖAВA ВЕКОВЕ НAРЕД! толковa ли сте ПРОЗДИ И НЕОБРAЗОВAНИ, Я ПОГЛЕДНЕТЕ РЕЗУЛТAТИТЕ ОТ ПОСЛЕДНИТЕ ИЗСЛЕДВAНИЯ, СТИГA РУСКО- ТУРСКИ МAЛОУМИЯ
35
3
 
8
 
! Отговори
ПП АТАКЛАРЪ преди 8 години
Преди България се управляваше от Високата порта, а сега от Сараите и тук там от Брюксел. А Русия си в все така самоуправляваща се и самодостатъчна страна. Така че моете си я плюете колкото щете.
34
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До БългарофилРусия Сърбия НЕ празнуват днес Коледа.
33
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Aбе докогa в тaя територия нaреченa Бългaрия руски и турски побеснели кучетa ще лaят и вият кaто същински СAТAНИ БЕ??? дa ги рaзкaрaме с бой от Бългaрия тия унтери! КОЛЕДA Е СВЕТЪЛ ХРИСТИЯНСКИ ПРAЗНИК, A ИЗ ФОРУМA РУСКО- ТУРСКИ ЛИЗAЧИ НИ ЛAЗЯТ ПО НЕРВИТЕ С ИМПЕРСКИТЕ СИ ФAНТAЗИИ ЗA ДОЛНИ КAЗAЦИ ИЛИ ОСМAНСКИ ДУДУЦИ. ДA ДAДЕ ГОСПОД ТРЪМП ДA ВЛЕЗЕ В БЕЛИЯ ДОМ И ДA ВИ НЮКНЕ И ИЗТРИЕ ОТ ЛИЦЕТО НA ЗЕМЯТA- ДЯВОЛИ ПРОКЛЕТИ
32
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Възродителният процес е най обикновенна административна реформа! Стига сте се правили на жертви! Религията, имуществото, животът ви не е бил засегнат, за разлика от пет вековното клане по българските земи, отнемане на българските деца и помохамеданчването им за да станат бойци или слуги на султана, безкрайната ангария и пълното безправие, третирането ни като животинско стадо - рая!!! И за всичкото това трябва да обичаме Турция и да сме й признателни?!???
31
10
 
9
 
! Отговори
Българофил преди 8 години
Да поздрВим Русия Сърбия Гър ия нашите братя с Рождество Христа!!!!
30
4
 
10
 
! Отговори
Партмена преди 8 години
Плевнелиеев е способен на свир и за пари!
29
10
 
8
 
! Отговори
Али Бабчето преди 8 години
Еийй стига ни занимавахте с този предател!! Днес е голям ден,Рождество Христово! Политик номер едно в света ни поздрави с празника!! Къде е сега Плевнелиев да поздрВи православна Русия за празника? Плевнелиев обаче на пропуска байряма на анадолците,ама ко се чудя той си е ***!!!
28
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кюрдите вече мат своя държава и вие турците не влизате в плановете им. В Турция всъщност няма турци, а тоеа е изкуствена държава, в която живеят над 5 млн. българи, 10 млн. арменци, 20 млн. асирийци, 15 млн гърци, 10 млн араби и над 40 млн. кпрди.
27
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Днешната,турска държава е създадена от българите още пред 5 ти век от взаимотношенията на големите български търговци и арабите. Всъщност, българи са начело на държавата на селджуците и българи я развиват.Затова именно бъшгарите запазват турците от Византия иначе и досега щяхте да циврите на молитвите си на гръцки!
26
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Възродителния процес е един варварски акт на кремълските шумкари, 90 процента от българите намират това действие за срамно и позорно, странно обаче е защо ДПС никога не поиска инициаторите на тоя процес да бъдат изправени пред съда
25
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Даже по БНТ дадоха за офанзивата на Кюрдската освободителна армия, която води тежки боеве с поганците на територията на Кюрдистан.