МВР си купува нови коли за 27 милиона лева

Сметки показват, че парите ще стигнат за около 1000 патрулки
Обновена: 5 яну 2016 07:27 | 5 яну 2016 07:20, Камелия Цветанова
31
МВР си купува нови коли за 27 милиона лева
Снимка: Булфото, архив

МВР ще обнови полицейския автопарк с коли за 27 милиона лева. Това става ясно от обществена поръчка, публикувана в края на миналата година на сайта на вътрешното министерство, пише в. "Труд".

Все още не е ясен броят на патрулките, които ще бъдат закупени. Той ще бъде определен след подаването на офертите от фирмите. Предложената от участниците цена за един автомобил с включено обслужване за 5-годишен период не може да е по-висока от 28 000 лева с ДДС, пище в документа. Сметки показват, че парите ще стигнат за около 1000 автомобила.

Най-добрата оферта ще се определи от цената на един автомобил, разхода му на гориво, сервизното обслужване и гаранционния срок. Автомобилите трябва да са с бензинови, дизелови двигатели или с хибридна технология - двигател с вътрешно горене и електрически двигател. Те трябва да отговарят на всички стандарти и изисквания, валидни в Европейския съюз.

Обновяването на патрулките в МВР започна през 2001 г. Тогава Емануил Йорданов връчи ключовете на 300 автомобила “Опел Астра”, които смениха старите лади. Парите за закупуването им бяха осигурени от търговското дружество на министерството “БМВ”. Емануил Йорданов дори бе проверяван от прокуратурата дали е нарушил Закона за обществени поръчки. През 2011 г. фирма “БМВ” също закупи автомобили “Опел Астра”. Тогава пак не бе обявена обществена поръчка, тъй като не били използвани бюджетни средства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още по темата: МВРколипатрулки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
4
 
! Отговори
До 24 преди 8 години
"на децата сираци от МВР"...Защо, другите сирачета с нещо по-малко ли са от тези на МВР?
23
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Показват на служебния МВР министър Й. Бакалов 2 джаджи за охрана на границата.Едната скандинавска, другата средиземноморска. Втората е спечелила конкурса и ще се въвежда.Бакалов като умен човек пита какви са параметрите на двете джаджи.Висш капацитет натоварен да ,,презентира'' пред министъра, важно обяснява, че показателите на двете техники са идентични. ,,Тогава по какъв начин сте предпочели едната от тях?'' - следва логичният въпрос!
22
2
 
9
 
! Отговори
Я преди 8 години
В общ.поръчка е целесъобразно да се включи изискване за вградена каса, за да си събират двайсетачките, и бутон за изключване на камерата ...
21
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
хора намерете пункт и се подпишете за референдум сътоящ се от 6 т иницииран от шоуто на слави и днес
20
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нови коли ,нови заеми.Даже може и да се вземат и Хамъри.
19
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А хеликоптер за превоз на все по дебелия?!
18
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В тази държава на мода са отвратително циничните и *** *** същества. Да правиш национална кампания за подпомагане на децата сираци от МВР , а да си купуваш нови скъпи автомобили е висша форма на цинизъм. Милата родна полиция защо не опази братя Маргини ?Колегите им от Холандия на деня намериха оръжието и убиеца на Косьо Самоковеца , а наще непрекъснато търсят Михаля и не го "намират".Елате в провинцията и вижте полицейските коли пред барчетата и извозващи полицаите по домовете им.
17
2
 
3
 
! Отговори
Amfib преди 8 години
I da mogat da pluvat:-)
16
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И да стават за секс! Не като ония в Белгия поради липса на сексавтомобил да се трещят в участъка!
15
2
 
24
 
! Отговори
без сън преди 8 години
Едно от изискванията към колите е, вътре да може спокойно да се спи. Лете на хладно, зиме на топло.
14
3
 
15
 
! Отговори
комисионните преди 8 години
Кой го интересуват автомобилите на МВР? Важното е кой ще гепи комисионните!
13
2
 
8
 
! Отговори
Жоро преди 8 години
че има нужда от смяна на автопарка, има...но поне ченгетата да вършеха и някаква смислена работа :)в Черна гора почти всички патрулки, които видях бяха последната астра седан :)
12
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дъртите астри били за смяна и в текста пише, че са доставяни 2 пъти и се създава впечатление, че нищо друго не е постъпвало.А Ровърите, а Ситроените? За гранична, СПС и Нисаните да не говорим.
11
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Taкова скубене и експлоатация на народа не е имало и през търско!На фирмите им слагат данъци за това, че с прахоисмукачката в неделя може да си почистиш в къщи, а държавата пръска за милиционерите десетки милиони за хиляди коли, да си топлят поцялден задниците в тях!НАГЛОСТ И БЕЗОЧИЕ ДО ЦИНИЗЪМ!!!!Само не занам до 15-20 год кой ще остане тук да го скубят?
10
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До lol:Първо се научи как се изчислява ДДС, че това което си написал е пълна излагация.После се научи как се образува мн. число в българския език на думи завършващи с "й".Накрая отвори няколко сайта на автомобилни вносители да видиш, че има доста прилични модели за около ?10 000, особено ако се поръчат 1000бр.Ти си един ***, търсещ внимание.ПП. Дъртите астри имат нужда от смяна, дано само преднидените пари отидат за колите, а не директно в нечий джоб.
9
2
 
16
 
! Отговори
car преди 8 години
нема да станат по добри полицаи дори и с новите коли-все са си дебели и смотани търбуси..
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То затова е участието във власт и постове - да се осигури някоя здрава пръчка срещу солиден бонус! Това се изпипва ,,законно''. Година преди поръчката, началниците разпореждат всеки ден подчинените им структури да изпращат донесения колко автомобила използват, колко са в ремонт, колко се използват, но са за спешен ремонт.След това командироват някой на някое изложение, като след завръщането си пише доклад, в който хвали точно ,,ей тази'' марка.Следва процедурата.
7
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не че са много български, не че са много евтини но не е ли редно като се купуват автомобили за държавни институции да се купуват такива произведени в България в случая Great Wall
6
1
 
10
 
! Отговори
Плавник преди 8 години
Дали новите патрулки ще са от колекцията на Гришата?
5
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А така - пак с наще пари разхищения! А какво стана с привилегиите, нали пари няма, защо не ги махнете най-накрая?! Или ще морите народа до дупка...ама вече няма откъде - винетки, данъци, такси, акцизи, че даже и от инвалидите взехте, а тия ше ми правят разхищения и ОБЕЗЩЕТЕНИЯ...срам и резил