Павлова пред дъската: Зима е, какво да има на пътя?

2600 снегорина работиха, увеличен е броят им, пресметна тя
5 яну 2016 09:30,
221
Павлова пред дъската: Зима е, какво да има на пътя?
Снимка: bTV

Строителният министър Лиляна Павлова обяви, че тя и колегите от пътните служби са имали сериозна и критична снежна нощ.

"Над 2600 снегорина работиха, двойно е увеличен броят им", пресметна тя и обясни, че фронтът се е движил от запад на изток, като най-големи затруднения и образували се поледици е имало в Русе и Велико Търново.

"Това наложи през нощта от 01.00 до 05.00 часа абсолютно всички пътища за всички автомобили да бъдат затваряни поетапно, за да бъдат обработвани против обледяване", поясни тя пред bTV.

В момента най-критично е положението в Силистра. В областта са затворени всички пътища за тежкотоварния трафик, а поетапно ще се затварят и за лекия трафик.

Единственият все още отворен път е Силистра-Шумен. "Затваряме Силистра-Русе покрай Дунав, Силистра-Варна също, защото снегът е много силен, обстановката е много тежка", каза министърът.

Лиляна Павлова отправи апел към пътуващите по магистрала "Струма", Благоевград-Дупница, да шофират изключително внимателно, тъй като се е образувала много гъста мъгла.

"Най-лесно е да се каже, че не се чисти. Стандартите изискват при обилен снеговалеж да спрем движението, да изчистим, и след това да пропуснем трафика. Ние ограничихме тежкотоварняи трафик и оставихме снегорините да въртят", посочи Павлова.

"Зима е, какво да има на пътя? Може и да има начин да се сложат реотани на пътя, ще стане още по-скъпи", заяви тя. "Не трябва да драматизираме, не трябва да преекспонираме", настоя министърът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Павлова пред дъската".Избор ли трябва да правим?
62
1
 
24
 
! Отговори
апи преди 8 години
Много ми хареса новото име на Павлова - Свинетка.
61
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До скъперник и бедняказ и не мисля да си купя, винетката не отговаря на цената на качеството :)
60
2
 
14
 
! Отговори
скъперник и бедняк преди 8 години
Аз не съм си купил още винетка, а ти?
59
2
 
13
 
! Отговори
Колаж преди 8 години
Люта зима, вятъра свири, вуци вият в полето, снегорин с вдигнато стъргало хвърля пясък на място, а пред него Лиляна семки люпи !!!
58
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЗИМАТА НЕ НИ ИЗНЕНАДА ! НИЕ Я ИЗНЕНАДАХМЕ ! ОТНОВО БЯХМЕ НЕПОДГОТВЕНИ !
57
1
 
8
 
! Отговори
Открих проблема !!! преди 8 години
В България нямаме - МИНИСТРОРИН !!! Ако си закупим един проблема ще ни е решен !!!
56
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Първо, републиканската пътна мрежа, според самата Лилянка не се почиства цялата. Предмет на почистването от тези дни са само магистрали и първокласни пътища. Те са общо 3 600 км. Второ, парите, отделени за зимно почистване са 60 млн. На 22 дни, колкото средно има снеговалеж в страната ни, това са почти 3 млн. лева. Та питим КОЙ е КОЙ ?
55
3
 
19
 
! Отговори
Некой преди 8 години
1. То че ги изненада зимата е ясно макар че синоптиците говорят отдавна че ще вали.2. Сутринта чух че казаха че химикалите не действали е от това по голем смех нема. Наместо натриев хлорид да земат да сложат МАГНЕЗИЕВ ХЛОРИД щото той не мръзне ама е и по скъп от изветрелите химикали. 3. Имаше един сериал по Дискавъри - МАГИСТРАЛА ПРЕЗ АДА да видят там как в три пъти по дебел снега а го чистят супер добре че може и идейки да взаимстват от там.
54
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Може и да има начин да се сложат реотани на пътя ......Мистерия е Лиляниния ум ??? Реотани ???? На пътя ?????А аз предлагам и тенджери под налягане .......
53
19
 
4
 
! Отговори
gerbist-evroatlantis преди 8 години
Зима е и е нормално по пътищата да има сняг. Затова си има и стандарти колко сняг се допуска да има на пътя, за столицата и първокласните пътища се допускат до 3см. сняг, за провинцията и третокласните до 10см. е нормално. Просто трябва хората да имат култура на каране, да слагат навреме зимни гуми и няма да има проблеми.
52
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Към мнение 55.Ела в България що се измъчваш вШвеция
51
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За 97 лв, ще ти спукаме дебелия гъ*з от критика. Питаш ли ме 30 лева за хората малко ли са много ли са на тази зима. Вместо да съкратите ушевите избихте парите от винетките за заплатите им.
50
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кака Лила ни лъже пак с кахърна физиономийка: 1. При републиканска пътна мрежа от 12 000 километра - 2600 снегорина. Това значи, че на всеки 5 километра има снегорин и трябва навсякъде да е изринато до асфалт, а то не е... 2. На Петрохан имало 1 метър сняг - да бе - не повече от 35 сантиметра... Изобщо много се е заразила от чорбаджията си
49
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 57плащат десетки пъти по-големи данъци от теб- - - -..... но получават стотици пъти по-голяма заплата от мен .......
48
0
 
21
 
! Отговори
! преди 8 години
Официални данни:7500км,магистрали,първокласни и второкласни пътища.На 2600 снегорина се падат не повече от 3км за почистване.Пътищата трябваше да са чисти до асвалт.Не е виновна тя,а овцете които си мълчат.В Германия бях на един семинар в 15 хил. градче,над 50 см сняг паднаха през нощта,в 5 и 30 сутринта дори и тротоарите бяха почистени,мъкнехме големите куфари по тротоара.За по-големите немски градове няма да говоря.Но пак казвам,не са виновни управляващите...
47
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Истински случай, разказан ми наскоро: Бойко и делегация, включваща внучката летят с фалкона, по някое време тя притеснено се оттегля в едно помещенийце и при връщането й Бойко без да се обръща, подхвърля "Пак ли srа ***, Лиляно?" И тяхната не е лесна.
46
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лиленце ти ставаш за всчко друго но не и за министър, няма да можеш да почистиш снега и по улиците на екватора това го виждат всички
45
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До :-)Днес дойдох с колата на работа. Грам проблем не видях. Не знам къде живеете, та се оплаквате, но при мен всичко е наред. Зима е.- - - -И при мен е така ! На плажа в Малибу проблеми няма ! Слънце пече, мацки без бански, ..... А ??? Зима ли е ?
44
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 44А как ли се оправят Чехи, Германци, Поляци, Финландци, Шведи, ...плащат десетки пъти по-големи данъци от теб