Павлова пред дъската: Зима е, какво да има на пътя?

2600 снегорина работиха, увеличен е броят им, пресметна тя
5 яну 2016 09:30,
221
Павлова пред дъската: Зима е, какво да има на пътя?
Снимка: bTV

Строителният министър Лиляна Павлова обяви, че тя и колегите от пътните служби са имали сериозна и критична снежна нощ.

"Над 2600 снегорина работиха, двойно е увеличен броят им", пресметна тя и обясни, че фронтът се е движил от запад на изток, като най-големи затруднения и образували се поледици е имало в Русе и Велико Търново.

"Това наложи през нощта от 01.00 до 05.00 часа абсолютно всички пътища за всички автомобили да бъдат затваряни поетапно, за да бъдат обработвани против обледяване", поясни тя пред bTV.

В момента най-критично е положението в Силистра. В областта са затворени всички пътища за тежкотоварния трафик, а поетапно ще се затварят и за лекия трафик.

Единственият все още отворен път е Силистра-Шумен. "Затваряме Силистра-Русе покрай Дунав, Силистра-Варна също, защото снегът е много силен, обстановката е много тежка", каза министърът.

Лиляна Павлова отправи апел към пътуващите по магистрала "Струма", Благоевград-Дупница, да шофират изключително внимателно, тъй като се е образувала много гъста мъгла.

"Най-лесно е да се каже, че не се чисти. Стандартите изискват при обилен снеговалеж да спрем движението, да изчистим, и след това да пропуснем трафика. Ние ограничихме тежкотоварняи трафик и оставихме снегорините да въртят", посочи Павлова.

"Зима е, какво да има на пътя? Може и да има начин да се сложат реотани на пътя, ще стане още по-скъпи", заяви тя. "Не трябва да драматизираме, не трябва да преекспонираме", настоя министърът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
18
 
2
 
! Отговори
Hej преди 8 години
Пристигам от Швеция. Ами не виждам в България да е по-зле. Какво толкова не ви харесва, не знам.
42
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От тоя сняг не може да им се видяд Хасфалта по Магистралите...
41
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На хейтърите бих препоръчал да се преместят да живеят в любимата им Русия.
40
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 46И по асвалт бих ги карал, то и без това като е дупка до дупка няма разлика дали клати колата или дали нараняш асвалта.ти вземи първо посети някой час по български, а след това НАРАНЯЙ АСВАЛТА
39
14
 
1
 
! Отговори
:-) преди 8 години
Днес дойдох с колата на работа. Грам проблем не видях. Не знам къде живеете, та се оплаквате, но при мен всичко е наред. Зима е.
38
0
 
22
 
! Отговори
на закуска преди 8 години
Лилету: Стига сте ме занимавали с глупости - сняг, лед, задръствания и т.н. Аз отивам на закуска при Обамата! Ще си шия нова рокля и ще ходя на фризьор.
37
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 19ЗАЩО ПРЕД НАС УЛИЦАТА НЕ Е ПОЧИСТЕНА ? (ЗА ГОЛЯМА УЛИЦА В СОФИЯ ПИТАМ АЗ )ми хващай лопата и си изчисти бе търтей.
36
1
 
29
 
! Отговори
Х преди 8 години
Стана много нагла наложницата на бб . След изцепката с винетките,сега ви казва зима е на пътищата ще има сняг,лед,никой няма да чисти,но ще плащате по скъпо,ще се убивате и ще мълчите,защоти гласувате за нас.
35
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В България само вериги помагат. И по асвалт бих ги карал, то и без това като е дупка до дупка няма разлика дали клати колата или дали нараняш асвалта. Нали имаме по-скъпивинетки. Грешка, най-скъпите винетки в цяла Европа, не ЕС, а Европа. Направете справка.
34
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А как ли се оправят Чехи, Германци, Поляци, Финландци, Шведи, ... като там зимата е 6 месеца, а у нас вали 3 пъти в годината ???????????
33
0
 
35
 
! Отговори
Лъчо преди 8 години
Лилето - Варненски свободен университет със степен магистър по Публична администрация и европейска интеграция"Заедно с баща си проф. Павел Павлов, заместникректор на Варненския свободен университет Черноризец ХрабърАма тя момата е завършила при тати... боже божеее какви калинки ни управляват.
32
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А тъй ли бе? Не може да бъде. Че тая се скъса да обикаля тук и там и да обяснява как всичко е почистено и няма проблеми. Паднаха 15 см. сняг и България блокирана. А я тази да каже ако падне 1 м. сняг тогава, какво ще прави? Ще ***, че ще глобява почистващите фирми? И, какво от това? Това ще разчисти ли пътищата? Е така ли ще оправя нещата тази?
31
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ИМА ЛИ ВСЕ ОЩЕ НЯКОЙ КОЙТО ДА ВЯРВА НА ТАЯ ТОРБА С МАС ????
30
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това наложи през нощта от 01.00 до 05.00 часа абсолютно всички пътища за всички автомобили да бъдат затваряни поетапно, за да бъдат обработвани против обледяване", поясни тяВ областта са затворени всички пътища за тежкотоварния трафик, а поетапно ще се затварят и за лекия трафик.Затваряме Силистра-Русе покрай Дунав, Силистра-Варна също, защото снегът е много силен, обстановката е много тежка", каза министърът.Стандартите изискват при обилен снеговалеж да спрем движението, да изчистим, и след
29
30
 
2
 
! Отговори
:-D преди 8 години
Пътищата около нас са проходими. Вече са дори черни. Проблем няма.Само разни махнаджии, дето на собствената си работа и за пет пари нищо не свършват, дай им да се оплакват!Зима е. Ако не сте забелязали досега, понякога през зимата вали сняг. Чисти се сто пъти по-добре, отколкото когато и да било до сега. В България никога не е имало по-добри пътища, по-добре изчистени през зимата. Никога. Ако искате като в Австрия или Германия, ще плащате и австрийски или германски данъци - до 60%.
28
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поичи от 110 оки не и давам, шъ знайш!
27
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тъа дали има 120 оки
26
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Глупости... да отиде на почивка в Норвегия или в Алпите да види дали затварят пътищата там, когато има тридневен снеговалеж..
25
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не е работа на министърката да обикаля пътищата в марково яке и да подтиква снегорините. Работа на министърката е да организира привеждането на пътищата в що годе нормално състояние, особено като има пред вид наложените от нея мерки: 1. България като единствена държава в Европа налага винетка и на неползващите магистрали 2. България въвежда цени на винетка, по-високи от тези в Швейцария. 3. Аргументът е, че парите за поддръжка на пътищата са много по-високи от набираните от винетки. А защо е така? Може ли да получим сравнителни данни - колко струва поддръжката на километър пътна настилка
24
0
 
31
 
! Отговори
Ф.С.В преди 8 години
Първо - Фирмите нямат налични шофьори- пенсионерите шофьори отдавна си карат за частни фирми зърно контейнери и няма да се занимават за 3 месеца с някакви си снегорини- второ повечето снегорини явно са стари и не са в движение- но се регистрират за да може фирмата да спечели поръчката-това е нещо като линейките - има линейки ама няма лекари и шофьори-И целият парадокс е че фирмата иска да открадне заедно с общината едни пари от държавата -но уви снегът януари и февруари - ПАК ГИ ИЗНЕНАДА ))