Турция не обичала Доган, ще избере Местан

Феим Чаушев: Декларацията срещу Русия бе провокация!
7 яну 2016 11:00,
45
Турция не обичала Доган, ще избере Местан
Снимка: архив Булфото

Ахмед Доган винаги е бил неудобен за управляващите в Турция. Анкара сигурно ще застане зад Местан, прогнозира бившият заместник-външен министър Феим Чаушев.

Още по темата

"Доган приемаше ДПС като негова рожба, винаги се противопоставяше остро срещу външна намеса в ДПС от Турция, не се поддаваше на натиск" обясни той пред bTV.

Чаушев разказа, че са били правени сериозни опити за отстраняването на Доган. Те обаче не се увенчали с успех. Според него събитията в движението не са изненада, не са станали и за една вечер.

"Всичко си има предистория", каза Чаушев.

Той обясни, че декларацията срещу Русия за сваления самолет, е била последната капка, която е преляла чашата. Според него декларацията на Местан е била не просто политически гаф, а и провокация.

"Една българска партия не може да бъде адвокат или говорител, буквално да повтори версията на едната страна в конфликта", убуден е Чаушев.

Бившият заместник министър прогнозира, че по време на днешната си пресконференция Лютви Местан ще говори с клишета и най-вече за евроатлантическите ценности.

Според него, ако част от мюсюлманското население в България се радикализира, това ще е опасна тенденция и не трябва да се допуска.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
След толкова години "права и свободи" сега даже и тютюна не е препитание за електората. Преди поне средни образование завършваха.
8
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Явно зора на русофилството е много голям, щом включиха в борбата и най-дъртите си ченгета турци-русофили като Феим Чаушев.
7
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво означава 'Турция не обичала Доган, ще избере Местан'?! Никой не ги е питал. Тука е България и мнението на Турцие не ме е.е. Кви са тия глупости!
6
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не ни трябват турци в парламента ! в Гръцкия парламент турци има ли ? в Германия където имат 5 милиона турци турци в парламента има ли? в Македония кудето има албанци в парламента албанци има ли? Е как ние се сме най големите демократи че сами се дупим да ни го набият отзад
5
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Петролът падна до 32 $ за барел - поздрави на Савата и кукловодите му !МУХАХАХАХАХАХАХАХА
4
4
 
12
 
! Отговори
Живко Марков преди 8 години
Нали този беше с турско българско и руско име.Сега е с американско вероятно.Диндюнме мръсно !!!
3
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо всички *** почват да ги вадат от нафталина?
2
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя боядисан индивид с 2 имена - Феим /Петър официално беше арестуван и осъден за посредничество в схема за изнудване и плащане на откуп за открадната кола на турски безнесмен... Интересно как име смелостта още да дава интервюта и да се прави на политик. Жалко и за журналистите , които продължават да го търсят
1
4
 
32
 
! Отговори
Джоко преди 8 години
Бившият зам. министър с ФАЛШИВАТА диплома каза.......