Костов поиска: Турският посланик – персона нон-грата!

Не може Турция да се намесва в политическия живот у нас, смята той
10 яну 2016 20:30, Красимир Ангелов
269
Костов поиска: Турският посланик – персона нон-грата!
Снимка: Булфото, архив

Не може Турция да се намесва в българския вътрешнополитически живот, а турският посланик у нас трябва да бъде обявен за персона нон-грата. Това поиска в предаването “120 минути” по bTV бившият премиер Иван Костов.

"МВнР трябва да постави на мястото му турското посолство и турските консули, така както навремето ние го направихме – изгонихме тези, които участват в политически мероприятия на определена партия без разрешението на МВнР", заяви бившият лидер на ДСБ. Костов бе категоричен, че посланик Сюлейман Гьокче трябва да бъде обявен за персона нон грата, след като е навлязъл толкова навътре във българския вътрешно-политически живот.

Според бившия премиер от едно такова решения няма да пострадат отношенията между България и Турция, защото има точно определени членове на Виенската конвенция за действията на дипломатическата служба.

Костов бе категоричен, че българските министерства и служби, които отговарят за сигурността на страната, задължително трябва да ревизират своите оценки за рисковете от политиката на неосманизирана Турция. "Защото сегашното ни либерално отношение превръща България в беззащитна страна срещу това, което Турция си позволява да прави в нашата страна”, допълни основателят на ДСБ.

Той бе категоричен, че радикалният ислям е критично опасен за европейската цивилизация, а това, което си позволява ДПС - да използва религията за политически цели, е абсолютно недопустимо.

Костов поиска спешно да бъдат направени промени в Закона за политическите партии, чрез които да се гарантира, партиите няма да защитават групови и малцинствени права по начин, който ги противопоставя и изолира в страната. “Трябва да се гарантира, че те няма да се намесват в правилата на религиозните вероизповедания и накрая да се гарантира, че няма да въздействат за промяна на религиозното съзнание на малцинствата – това което прави ДПС с българските роми. Това е абсолютно нужно, за да се спре разрастването на политическия ислямизъм в нашата страна", посочи Костов.

Според него проблемът с радикалния ислям и настъплението му към Европа е политически, защото се целят  постигне политически цели.

Това са много хора, които са готови да отидат на провокация. Оценката на рисковете, която дадохме в началото на мигрантската вълна, е била съвсем точна, посочи Костов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


269
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Костов ами нали и ти ходи до Турция за да се извиниш за " възродителният" процес - забрави ли. Ти се извинява генерал Марин се извинява нищо, че е свързан с Батак, Станишов се извинява. Всички се извинявахте и виждате накрая какво се получи, а още какво ли ни чака. Народът помни.
31
4
 
12
 
! Отговори
Калина преди 8 години
"Костов е държавник" и "Костов е отново прав", да ме прощавате, но NO WAY!Първо, защото Костов е прав само за случая, така е. Но за много други неща е пълна (ще си сложа звездичките сама) и второ, защото Костов не е никакъв държавник! Не че сегашният е! Но Костов - моля ви! Това крадливо (звездички)!
30
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ХА ХА ЕС СЕ РАЗПАДА НАГАЗЕНА ОТ АМУДЖИТЕ ,КРАВАРНИКА Е ВЪВ ФАКТИЧЕСКИ ФАЛИТ С НАД 20 ТРИЛИОНА ДЪЛГ,СИТУАЦИЯТА НА СВЕТОВНАТА ПОЛИТИЧЕСКЯА СЦЕНА СЕ ПРОМЕНЯ КАРДИНАЛНО И ВЕЧЕ РЕШЕНИЯТА НЕ СЕ ВЗЕМАТ В ВАШИНГТОН И БРУЮКСЕЛ ,А В ПЕКИН И МОСКВА,ЗАТОВА МОШЕННИЦИТЕ НА ПРЕХОДА -ДОГАН И КОСТОВ ПОБЪРЗАХА ДА СЕ (ПРЕОРЕНТИРАТ) КЪМ МОСКВА ЗА ДА ОЦЕЛЕЯТ ПОЛИТИЧЕСКИ,ЗАЩОТО ВЕЧЕ Е РЕШЕНО БЪЛГАРИЯ Е ВЪВ ЕВРАЗИЙСКИЯ ,НО НЕ КОСТОВЦИ И ДОГАНОВЦИ ПАК ЩЕ ДЪРПАТ КОНЦИТЕ ,А ТРЯБВА ДА ДОЙДЕ ВОЛЕН И ДА СЪДИ ТЕЗИ ПРЕДАТЕЛИ
29
0
 
6
 
! Отговори
до 47 преди 8 години
Няма страшно Василев нийде няма да ходиКо ще правим тука без него:)
28
1
 
28
 
! Отговори
:) преди 8 години
Мишки, за това, че не носите фесове благодарете на Русия. За това, че България не е пълна с шиптъри - благодарете на Костов.
27
2
 
16
 
! Отговори
ha ha преди 8 години
Някой ще ми припомни ли по времето на Сръбското имбарго, на кой цистерните с нафта минаваха без проверна за Сръбско, и преди да си е построил къщата дуварите над 3 метра бяха вече изградени, да се пази от народната лИбоф/
26
3
 
21
 
! Отговори
Костов - отново прав преди 8 години
Радикалният ислям е критично опасен за европейската цивилизация. Неговият призив не е религиозен, а политически - налагане на исляма с терор, насилие и война. Това каза пред bTV бившият премиер Иван Костов.
25
4
 
7
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
До ВасилевНе си бит като малък!Сега щеше да си по-тих....
24
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Костов създаде Москов Москов стана Наркоман
23
6
 
26
 
! Отговори
Костов е държавник преди 8 години
Костов е държавник, не като ***, който за една снимка с Меркел е готов да унищожи България. Навремето американосите искаха от Костов да набутат в България 200 000 албанци (уж бежанци). Костов отказа и американосите го унищожиха.
22
4
 
11
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
До ВасилевКостов не е лъжица за твоята уста!Пляскай си глупостите, така поне ще си център на внимание!Костов го остави на сериозните хора!
21
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
България докато бе под крилото на Русия бе Нация с ПРЕОБЛАДАВАЩА СРЕДНА КЛАСА И КУЛТУРАСега в момента е като Разграден БостанАреее Бостаняяяя
20
4
 
4
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
до 35Тази лъжа и в други форуми си я пробутал... По-точно манипулация!!!
19
4
 
15
 
! Отговори
Turkish Power преди 8 години
. KOSTOV..VURNI NA BULGARITE..PARITE IM..KOITO ZAGRABIHTE!
18
2
 
9
 
! Отговори
ПорЦелан преди 8 години
До No.28 Онанимем "Смешниците които плюете по Костов трябва да имате предвид че единствено при него..."Ти изкара другаря Костоф няк'ъв СуперМан! Никога след 1878 год. даже за секунда България не е имала самостоятелна политика - такива са реалностите. Проблема на човека който "управлява" България е да не е *** и да не краде. А другаря К. беше перфектен във второто!
17
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ххаааахааааа на Костов не можеха да му вземат думата докато говореше против турският посланик Но когато водещият му каза да каже нещо Против РусияТой се Замисли и отговори Нямам какво да кажа за Русия хахааааааКостов е от НашитеБравоооо Костов
16
0
 
20
 
! Отговори
наблюдател преди 8 години
потресаващо доцента по политикономия на социализма превърнал се в краино десен демократ днес се появи като националист всичко може да се каже за него оквен чее глупав и сега е прав ситуацията се обърна кардинално евразииският проект започва ностъпление
15
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Смешниците които плюете по Костов трябва да имате предвид че единствено при него ДПС беше----------------Така ли, аз си мислех, че ставало въпрос за разпределяне на парите от приватизация.Защото по времето на Костов, Пешо-коня ходи на посещение в Турцияи се извини пред ТУРСКИ управници за нещо, което в миналото станало с БЪЛГАРСКИ граждани.
14
2
 
14
 
! Отговори
Идеалист преди 8 години
Време е Костов да се намеси като Доган!
13
3
 
18
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
При всичките си кусури, Костов си остава единствен политик с ясна мисъл и изказ!Знам, много хора не го обичат, може би и с право, но след него летим стремглаво надолу! Без национална идея, без национална цел! Всичко се превърна в маскарад, никаква политика след него, никаква!!!