На еврофона правителството ни се справяло добре

Промени трябват навсякъде, смята зам.-шефът на НС
12 яну 2016 10:00,
14
На еврофона правителството ни се справяло добре
Снимка: Bulphoto, архив

На фона на случващото се в Европа българското правителство се справя добре, настоя пред БНТ Димитър Главчев, зам.-председател на Народното събрание.

По думите му, евентуална оставка на министър Румяна Бъчварова няма да реши проблемите на МВР, трупани с години. За оставка на силовия министър се заговори вчера след острата декларация на КРИБ, осъждаща липсата на версии за убийството на бизнесмена Александър Антов в петък.

"Трябва да изчакаме компетентните органи да си свършат работата и да видим какви ще се обстоятелствата. Тогава ще се предприемат необходимите действия", коментира той.

Главчев коментира и съдебната реформа. Според него е странно, че някои хора са обявили, че тя не се е случила. "Ние дадохме ход на тази реформа. Такива са политическите възможности към този момент", допълни той и заяви, че очаква 2016-та да доведе до положителни промени. "Управлението беше създадено трудно, но то простигна своите резултати", отсече Главчев.

Зам.-председателят на НС очаква тази година да се случи антикорупционния закон, въпреки че, по думите му, промени трябват навсякъде. "Трябва да оставим правителството да работи спокойно, за да има стабилност", призова той.

"ДПС е опозиционна партия и няма как да влияе върху стабилността на управлението. ГЕРБ никога не е имала негласни споразумения с ДПС. Ние имаме коалиционно споразумение с Реформаторския блок, а управлението се подкрепя от Патриотичния фронт и АБВ. ДПС нямат нищо с правителството и няма как процесите при тях да влияят на управлението", категоричен беше Главчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
СТИГА преди 8 години
На еврофона правителството изглежда добре? Нали ако ни върнат бежанците които са регистрирани у нас /които са около 25 000 души/, ще си е....е майката. Тия с нашите роми не могат да се справят.
12
0
 
2
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Е, в това изявление на тоз зам председател с лупа да търсиш нещо вярно неможеш го откри!! От това изявление обаче може да се направи 1 много вероеятен извод - Не чакайте реформи!
11
0
 
3
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
А компетентни ли са "органите" и вършат ли си изобщо работата, за да очакваме, че ще я свършат добре ?Единствения ход, който е давало ГЕРБ на каквато и да е реформа до момента е ЗАДЕН, Москов да не се изненадва, когато се случи и със здравната реформа."ДПС е опозиционна партия и няма как да влияе върху стабилността на управлението. ГЕРБ НИКОГА не е имала негласни споразумения с ДПС" - Всяка дума е ЛЪЖА !!! Правителството на Орешарски падна по тайно споразумение между ГЕРБ и ДПС.
10
0
 
5
 
! Отговори
Да бе да! преди 8 години
България е първенец по смъртност в света!
9
0
 
3
 
! Отговори
Стефанов преди 8 години
С какво се справя правителството? С усвояването (разбирай - краденето) на еврофондове ли? Със сигурността на гражданите - и селяните, разбира се? С повишаването на стандарта на живот? С качеството на образованието? С преодоляване на зависимостите между икономика, политика и медии? С охраната на границите и контролиране на миграционните потоци? (за това се хвалят, но заслугата в крайна сметка не е тяхна)
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ние българите пък смятама че трябва да изчезнете моментално заедно със еврофона, и поне 40 г. да чукате камъни само на хляб и вода !!!
7
0
 
4
 
! Отговори
ФАКТ преди 8 години
Правителството ни е стабилно като райбер на изгнила врата.
6
0
 
9
 
! Отговори
Главев преди 8 години
Стабилно на дъното
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да докараш огромна част от населението до пълно отчаяние,наистина се искат качества.
4
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С кое се справяте бе, ежедневни убийства палежи на коли, телефони измамници, заловени и осъдени няма справяте се много добре с лъжите. Ама никой не ви вярва вече, вервайте ми.
3
0
 
8
 
! Отговори
ДОЛНЮ преди 8 години
абе какви са тези маймуни черни на снимката....ман.густи или арабески...българия се справяла добре ...с кое с онищоването си ли...
2
0
 
4
 
! Отговори
До кой? преди 8 години
Този, който свири на тамбурата.
1
0
 
6
 
! Отговори
кой? преди 8 години
Кой е този Главчев?