АБВ и Патриотите похвалиха управлението

Имат резерви обаче към състоянието на икономиката
23
АБВ и Патриотите похвалиха управлението
Снимка: Архив Булфото

Патриотичният фронт и АБВ се изказаха доста ласкаво за управлението, част от което са и те, в първия ден от новия парламентарен сезон, макар и да имаха някои критики към властта.

"Въпреки "вещите" прогнози на мастити политически анализатори, че съставеният от осем партии и коалиции кабинет ще оцелее само няколко месеца, България имаше една година на относителна стабилност и развитие", похвали се съпредседателят на групата на патриотите Валери Симеонов.

Според него това се дължи на приложения нестандартен и нехарактерен модел на политическо управление, който почива не върху еднопартийно или коалиционно парламентарно мнозинство, а върху предварително съгласувана програма.

"Изглеждащото невъзможно в началото на мандата, стана възможно благодарение на защитаваната от ПФ предварително съгласувана програма за управление. Стана ясно, че не е важно кои личности заемат конкретните управленски позиции, а дали има съгласие и спазване на предварително съгласуваните цели", посочи Симеонов.

Според него въпреки тежкото наследство, България е успяла да излезе от кризата с КТБ и към момента е налице банкова и финансова стабилност.

Симеонов обаче се оплака, че има забавяне на тежки проблеми за обществото и при приемането на законови промени често са били прокарвани лобистки интереси, подкрепяни от мнозинството.

Според него един от минусите на управлението дотук е тежкото състояние на икономиката, защото липсва разбирането, че ръстът й може да е не в резултат на еврофондовете или чужди инвестиции, а на облекчаването на бизнеса от административната тежест.

Председателят на ПГ на АБВ проф. Борислав Борисов също се оплака от икономическото състояние на страната.

Според него основен приоритет на партията на Георги Първанов е справянето с демографската криза, което обаче не може да стане при настоящата структура на българската икономика.

Заради това той обяви, че депутатите от АБВ ще разработят цялостна система за структуриране и финансиране на инвестиционен фонд за разкриване на нови производства.

"Ние се придържаме към принципа, че най-добрата социална политика е разкриването на нови работни места. В този контекст ще се наложи и преоценка на спирането на някои от крупните инвестиционни проблеми", коментира Борисов.

Оказа се, че в АБВ не са доволни и от реформата в здравеопазването, защото се подхожда несистемно и се работи разпокъсано и на парче. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Айде и тия се молят Бойко да ги пусне на хранилката...
19
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз мислех, че стихчето: ,,Бойко пудел си намери, кръсти го Валери'' , е шегичка, но се оказа 100% точно! Сигурно и този, който го е измислил е изненадан от точната си преценка. Самият Симеонов сутринта каза, че срещу правителството скачат тези бизнесмени, на които е засегнат бизнеса.Което означава, че неговият бизнес се развива в комфорт.Те това му е патриотизма - да върви скатаджийската далавера.
18
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какъвто и да е Волен, много точно прогнозира полтическите процеси. Навремето кръсти НФСБ - Национален фрон за спасение на Бойко, а след това сформиралия се Патриотичен фронт - Паричен фонд и не сгреши.
17
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най големият сол *** излезна Симеонов на Бойко Борисов.А уж беше патриот,нагуушиха ги всички.Всички щеве изхвърлим за една вечер,и то много скоро щее.Всички в парламента сте бездомници,защото повече живеете по канарските острови и по скъпите плажове на света.Вие сте *** ненаситни.
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Докато са около казана ще го хвалят. След това стават "конструктивна" опозиция.
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е как няма да похвалят управлението,като са наясно,че в следващия парламент няма да влязат,поне затова им стига акъла.Пък и още не са се ояли хубаво,за да могат да си позволят да са извън властта.Тия 16 милиарда,дето ги взеха нали трябва да се изхарчат,така де,разберете ги.
14
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Корумпета,тотални!
13
0
 
9
 
! Отговори
атакист преди 8 години
самопохвалилите се марионетки се подкрепят в краденето хората се усетиха вече скоро ще ги подкрепят с куршуми по крадливите търбуси
12
0
 
2
 
! Отговори
Иди Амин преди 8 години
БЗНС-казионен в "европейски" вариант.
11
0
 
18
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Очевидно трябва да им благодарим че са успели да си стабилизират взимането на заплати! Това наистина е постижение, предвид нищоправенето им! Още по-голямо, предвид продължаващият грабеж на държавата представян за стабилност! Както се забелязва до сега няма 1 осъден, както за този на КТБ така и за който друг се сетите. Браво, наистина голямо постижение и голамо благодаря!
10
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Последно изказване на вътрешната министърка на заседанието на министерския съвет:"Не може толерантността на МВР към рзлични групи и прослойки да продължава повече така".Какво има пред вид министърката с израза "групи и прослойки".Ако е това за което всички си мислим,защо МВР е било толерантно към тях?Такава ли политика подкрепят патриотите и АБВ.Или "патриот е душа дава,но не свойта душа братя ,а душата на народа",както е казал поета.Вкопчването във властта на всяка цена е компромис със съвестта
9
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
този Валери Симеонов колко хора излъга, че мисли за България! Той е в парламента, защото хората искрено си мислеха, че иска да промени нещо...А той само гледа да докопа кокала. Жалко.
8
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Той Валерко,от едно време си обича софрата и келепира,ама пусто много народ се върза на телевизията му.
7
2
 
12
 
! Отговори
ПЛАМЕН преди 8 години
И РЕФОРМАТОРИ И ПАТРИОТИ ТРЯБВА ДА МИНАТ В ОПОЗИЦИЯ ,ДА СЕ РАЗГРАНИЧАТ ОТ МАФИЯТА ГЕРБ ,ДПС И АБВ И ИЗБОРИ ДО ДУПКА ,ДОКАТО НЕ СЕ ОТЪРВЕМ ОТ МАФИЯТА,ПАРИ ДЪРЖАВАТА ИМА САМО ДА НЕ СЕ КРАДЕ
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На последните избори гласувах за ПФ, за последно. Жалка история
5
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
АБВ и Патриотите похвалиха управлението - добре са им плащали !!!
4
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бойко пудел си намери , кръсти го Валери!
3
0
 
16
 
! Отговори
Какви хора....мале преди 8 години
А пък ПФ и АБВ са най-големите Бойколизци и подмазвачи в управлението! Излъгаха си електората и сега знаят ,че няма да получат втори вот, затова се държат здраво за Бойко , та преди края да опапат колкото се може повече!Иначе по скат се впечатляват от това от онова , от престъпност , и критикуват управляващите а пък това са те , те участват в управляващата коалиция и ги поддържат!
2
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трохи трохи-все е нещо...Каквото се подхвърли все файда...
1
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
$,??