Бъчварова чувствала подкрепата на премиера

"Ченгеджийски номера" пречели на дейността на МВР
14 яну 2016 09:14,
158
Бъчварова чувствала подкрепата на премиера
Снимка: БТА

От различни страни има преднамерено отношение към МВР, което внушава, че министерството не работи достатъчно добре, заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова.

Във връзка с декларацията на КРИБ, с която се поиска оставката на вътрешния министър, ако в кратки срокове не бъде разкрито убийството на бизнесмена Александър Антов, Бъчварова коментира: "В ситуация, в която страната ни е заобиколена от случаи на терористична активност, в ситуацията, в която има натиск върху българските граждани, поредица от проблеми в страната да атакуваш систематично институцията, която трябва да гарантира сигурността на гражданите носи едно много съществено послание".

Още по темата

"Аз тълкувам отношението към мен като опит да се покаже, че МВР не работи и като съзнателно затваряне на очите пред усилията на МВР и пред резултатите, които МВР дава в момента", заяви още вицепремиерът пред Нова тв.

"Призивът ми е: "Оставете МВР да си върши работата", заяви Бъчварова и добави: "Нека не използваме МВР за политически атаки". Прекалено дълго време мислих, че толерантността лекува проблемите на другите, но очевидно не е така. В обществото ни има потребност да се казват истината", каза още Бъчварова.

Тя съобщи, че чувства, че има подкрепата на премиера. "Откакто съм министър и откакто съм в правителството не е имало случай, в който да се съмнявам в това", подчерта Бъчварова.

Бъчварова говори и за  "поредица от ченгеджийски номера", от които "трябва да се отърсим или поне да не им обръщаме внимание". Тя съобщи, че има случаи, при които документи, свързани с дейността на МВР, включително и нейни заповеди са ставали публично достояние. "Не е трудно човек да разбере какво се случва на практика особено,  когато знае каква е истината", подчерта тя.

Тя добави, че атаките срещу МВР допълнително нагнетяват обстановката и според нея това е сигнал към престъпниците, че имат поле за действие. 

"С Цветан Цветанов имахме разговор и мисля, че няма проблем. Той ми даде съвет, съветът беше правилен, но не за тази ситуация, защото аз по-спокойна и убедена в това, което казвам, от това, което направих вчера, не съм била никога", каза още вицепремиерът. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Темата е една :НЕЗАБАВНА ОСТАВКА !!! И НА БЪЧВАРОВА И НА ГЕРБ !!!
42
1
 
1
 
! Отговори
Мустафа преди 8 години
До СТРАНДЖАТАСвободата не ще Ленин.Иска Караджата!- - - -Хайййййй, тъкмо мислех да го кажа, ама му забравих името !
41
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
МВР - Видими резултати !!! и още колко невидими...
40
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До СТРАНДЖАТАОставка на Борисов? Ами кой да изберем на негово място другари?- - - - -Ами Бат Халил, СТРАНДЖА, бат Халил ! Нема по-добър в махалата от него в гепенето !
39
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НО НАРОДА НЕ ЧУВСТВА ПОДКРЕПАТА НА МВР ! МВР Е В УСЛУГА САМО НА ВЛАСТТА И ЗАТОВА ТРЯБВА ДА ВИ СЕ НАМАЛЯТ ЗАПЛАТИТЕ НА ВСИЧКИ УПРАВНИЦИ И ВИЕ ДА ИМ ПЛАЩАТЕ РАЗХОДИТЕ НА МВР А НЕ БЕДНИЯТ ,СИРОМАШКИ НАРОД ДА ПЪЛНИ ТАЗИ ОГРОМНА,ЧЕРНА ДУПКА ОТ КОЯТО НЯМА ПОЛЗА ! БЪЧВАРОВА КАКВО ИСКА ДА НЕ ГОВОРИМ КАТО ГИ ВИЖДАМЕ НА ГРУПИ ПО КАФЕТАТА ДА СИ ПИЯТ И РАЗКАЗВАТ ВИЦОВЕ В РАБОТНО ВРЕМЕ ,ДА СИ МЪЛЧИМ КОГАТО ПЛАЩАМЕ КОМАНДИРОВКИ НА СТОТИЦИ ПОЛИЦАИ ,КОИТО СЕ ВОДЯТ В СОФИЯ ДА ПАЗЯТ КОРУМПИРАНИТЕ НИ ДЕПУТАТИ ?
38
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българи, да поздравим СТРАНДЖАТА и колегите му с Ромската Нова година - Банго Васил ! Днес за тях е празник ! Поздрави и цялото ГЕРБ, барабар с тартора им !
37
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Комунистите от ГЕРБ казват - ония са виновни, другите комунисти от БСП-то ????? Ние не сме ?
36
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма време вече да се чака ! Борисов върви си мутро! Пропиля живота на децата ни , станат ли на 20 и бягат от България! Върви си диктаторте ! Ако ви е мила България и нейното поколение не гласувайте за тоя човек , да излезм и кажем на глас Остаавка!
35
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мали..и...и.. червения *** пак се запени . Като , че ли Станишев или Орешарски бяха много кадърни. На Станишев първия му работен ден беше Премиер , а Орешарски не знаеше къде се намира . Оставка на Борисов може да му се поиска на избори от народа , а те го подкрепят и ненавиждат БКП-БСП .
34
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До СТРАНДЖАТАЧестит ти Банго Васил СТРАНДЖА ! Да си жив и здрав !
33
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази обаче с всяко следващо интервю, с всяка следваща пресконференция става все по- неадекватна, все по- нагла и безочлива! Каква работа отчита МВР?! Едно убийство в центъра на София посред бял ден- в Борисовата не могат да го разкрият вече повече от половин година- това ли е свършената работа?! И това е само един пример. Тая е най- неадекватния министър! Да си подава оставката
32
3
 
14
 
! Отговори
ОСТАВКА ОСТАВКА преди 8 години
Оставка на Борисов , единствено и само на Борисов , защото само и единствено Борисов управлява България , другото е скраб! С Борисов ще си отиде и цялото му некадърно Правителство! Разберете , че нас ни управлява неук човек, арогантен , неграмотен , мутра и престъпник!
31
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Помним, бай Миле, помним и затова го изметохме оттам.... сега се чакат резултати от новия министър, като се вижда, че и той за нищо не става - аре и той поема и така... кръговрат. А не да задълбава проблема и да се опира на това - помниш ли какво беше. Ти си сложен там да оправиш бакиите и да даваш осезаем резултат!!! Но да се изправи в национален ефир и да каже, че видиш ли Враца била с най-добри резултати на МВР, наглос е. Те хората си го казаха тези два дни колко е тихо и спокойно във Враца
30
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
- Ало , Бойко, от Белия дом ти се обаждам . Абе махни я тая бе, разсипа ти държавата !
29
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Другари най малко сегашното ръководства ви е виновно за състоянието на МВР . БСП имаше досега 7 правителства и какво направи , нищо но от сърце. От време ОНО в МВР работят наследниците на червените каскети само заради ранното пенсиониране и 20 заплати , а другото е както дойде . Хайде пробвайте както във всяка ведомство е възможна да подадете молба за работа в МВР . Първия въпрос е кой те изпраща и ако е никой те гонят и не ти приемат молбата .
28
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НЯКОЙ ЧУЛ ЛИ Е ПОЛИЦАЙ ДА Е ЗАМИНАЛ ЕМИГРАНТ ?
27
6
 
6
 
! Отговори
Бай Миле преди 8 години
А извинете Камбата, Запалката или иначе казано Р. Петков не направи ли хаос и бардак в МВР? Много забравяте - два силни скандала, множество издънки, гепене яко, шуробаджанашка кадрова политика...я да си припомним малко близкото минало
26
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най-големите *** и кради с най-голям бюджет. Тетката на снимката да ми каже колко милиционера са напуснали система, подобно на лекарите и са отишли в Англия или Германия?Тупунгерите и неграмтниците вън от МВР, а тетката да подава ОСТАВКА.
25
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
България иска да знае от къде чувства подкрепата на премиера ! От пред или от зад ? За да можем и ние да я подкрепим от другата страна !
24
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А БиЕсИеПиЕ-то не гепи ли бе? В политиката и парите цвят нема, толкова ли не разбрахте?! Останалото е цирк за пред хората. Ай сега червенушите тука минуси да ми слагат, но истината си я знаем от къде се пръкна всичко преди много, много години...властта се редува между едните и другите, обаче червените в днешно време нямат идеали, а единствено интереси!!!