Или Бокова в ООН, или сме вън, намекна Първанов

АБВ се обяви за мащабна кампания за подкрепа на кандидатурата й
65
Или Бокова в ООН, или сме вън, намекна Първанов
Георги Първанов. Снимка: архив, БТА

Лидерът на АБВ Георги Първанов даде да се разбере, че ако правителството не подкрепи Ирина Бокова за генерален секретар на ООН, партията може да излезе от коалицията.

Още по темата

"Искам да заявя най-категорично, че неясната позиция и евентуалното грешно решение на българското правителство по въпроса с кандидатурата на България за главен секретар на ООН може да радикализира поведението на АБВ по външната политика на правителството и това е един от проблемите, които могат да доведат до крайни решения относно участието ни в управлението", каза Първанов, цитиран от "Фокус".

Той посочи още, че ако държавата не подкрепи Бокова, това ще бъде катастрофа за българската дипломация.

Лидерът на АБВ уточни, че това не бива да звучи като заплаха, а просто като реална преценка, защото имаме уникален шанс, който вероятно няма да имаме повече.

"Смятам за наложително не просто да се изпрати отговор на писмото от Общото събрание на ООН за кандидатура за поста генерален секретар от България, но и да се организира мащабна национална държавна кампания за подкрепа на Ирина Бокова", настоя Първанов.

Той припомни, че точно преди 1 месец до българското правителство е изпратено писмо от Общото събрание на ООН с покана страната ни да посочи своята номинация за поста.

"Някои държави от Източна Европа вече имат издигнати кандидати и от тук има най-много потенциални кандидатури, които никак не са за подценяване", отбеляза Първанов, като допълни, че забавянето от страна на правителството може да повлие на крайния резултат на кампанията на Бокова.

Според него никой от другите кандидати не може да се похвали с такива постижения, но по-важното е, че Ирина Бокова може да намери общ език във всяко отношение.

 


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
2
 
! Отговори
xDrive35d преди 2 години
Триперлията с голям зор да набута краставата комуноидна па-чавра да бъде официално подкрепена от правителството. Гнусните нагли комунистически изчадия няма да се уморят или спрат дори и след като оглозгаха държавата. Вижте му оядената мутра на това кремлинско предателско го-вно!
45
0
 
7
 
! Отговори
бкп преди 2 години
гоце твойта е лесна хотелчета рублички да му мисли ограбеният български народ докаран до просешка тояга
44
0
 
7
 
! Отговори
вън шумкарите преди 2 години
Прехода ще свърши кога комуняги спрат да управляват България. Докога привилегии и благата от демокрацията ще се ползва от тези които не ги заслужават?
43
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това просто не е вярно. Кръстена е на баба си Кръстина. Макар че е имла спор, леля и Мара и Тонка са искали да я кръстят на тях - Маратонка.
42
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Начело на могъща световна организация е бил един българин - Георги Димитров. генсек на Коминтерна, ръководил Мао Цзе Дун, Ким Ир сен, Хо Ши Мин, както и по-малки ръководители като Йосип Броз Тито, Морис Торез, и много други. По влияние е отстъпвал само на Сталин. Сега разни стринки, политически и духовни пигмеи, са напъват и тях да подковат. Смешни сте.
41
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Навремето имаше един невероятен лозунг в една мина в България ,и той гласеше ВСИЧКИ КОМУНИСТИ ПОД ЗЕМЯТА ,колко прави са били другарите в лозунга си . А иначе е срамота в двадесет и първи век тия мумии да имат каквито и да било претенции за постова и звания
40
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Ти май още не си разбрал, че истинското име на Кристалина е СТАЛИНКА. "

Това просто не е вярно. Кръстена е на баба си Кръстина. Дори повторена хиляда пъти, една лъжа не става истина.
39
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българка - генверален секретар на ООН, би било чедусно!

Само дето прекалено афишираната подкрепа от страна на личности като Първанов е повече от притеснителна.
38
0
 
6
 
! Отговори
ultra преди 2 години
Ами най-добре и Бокова вън от ООН и Гоцко вън от управлението!
37
0
 
4
 
! Отговори
Вашето вътре е преди 2 години
като във вица: Сър, вкарахте ли го? Да, мадам! Тогава, "ох"!
36
1
 
2
 
! Отговори
Какво е преди 2 години
А само преди месец ГП се възмущаваше, че правосъдният министър ХИ твърди за премиера , че е зависим. Е твоя ултиматом Георги какво е ?
35
4
 
4
 
! Отговори
ДО 30 преди 2 години
До Анонимен

Сталинка ли искаш? Горкото...
34
3
 
4
 
! Отговори
Edna преди 2 години
До Анонимен

Ти май още не си разбрал, че истинското име на Кристалина е СТАЛИНКА. Прави сметка в какво семейство е родена... Пък после приказвай за комунисти!
33
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ясно личат желанията на кръга "Капитал" да бъде номирана тяхната Сталинка... Но какви са нейните качества?... Тя е администратор... Вероятно добър администратор, но администратор... Не е дипломат... Нейните шансове са нулеви... При Бокова поне шанса да я изберат е различен от нула...
32
2
 
7
 
! Отговори
BG преди 2 години
Както се казва - комуниста името си мени, но нрава - никога !!!
Между другото както се разбра, другарката Бокова взела че си купила няколко апартаментчета в Ню Йорк ! Ама е върла комунистка, въобще не е погледнала в тоя случей към "братска славянска Русия" ! Нали сте комунисти и русофили бе ?! Апартаментчета в "гнилия, лош и фашистки" САЩ !!!
31
3
 
2
 
! Отговори
сс преди 2 години
Каква Бокова бе *** ? ООН -клоаката неолибералния комунизъм- Шарли Едбо.
30
4
 
3
 
! Отговори
жеко преди 2 години
Това, че Борисов работи и вкара РУСКИТЕ МЕКЕРЕТА А Б В В УПРАВЛЕНИЕТО ЩЕ МУ ИЗЯДЕ ГЛАВАТА НА ИЗБОРИ !!!! Освен, ако веднага не се отърве от тях !!!
29
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин натиска да управлява ООН чрез подставени лица , т.е слуги като Боковица. Затова е целия зор, ама няма да му се получи ! И Гоце е получил задачата от Кремъл да се напъва и заплашва
28
5
 
5
 
! Отговори
аноним преди 2 години
Гоце, иди да даваш акъл на ПУТИН, твоят началник !!! НАГЪЛ, ПО - НАГЪЛ, НАЙ - НАГЪЛ, КОМУНИСТ - ПЪРВАНОВ !!!!!!
27
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И Гоце и Боковица слугуват на Москва