В ДПС се породи ексцес, има и външни замърсители!

Отцепниците зад Местан: Декларацията е съавторска
15
В ДПС се породи ексцес, има и външни замърсители!
Лютви Местан. Снимка: архив, БТА

След като самият изключен от ДПС доскрошен лидер на партията Лютви Местан отказа да влиза в епитетната война срещу него, в негова защита се обявиха петимата отцепници, които го последваха.

Още по темата
Според тях Местан не само не бил налагал собственото си мнение, ами дори бил критикуван от съпартийци и приемал упреците им.

В ДПС се породи ексцес, отсече Мариана Георгиева, която вече седи при независимите депутати заедно с Местан и добави, че "може би има и външнопартийни замърсители", но това тепърва ще се разбере.

Тя беше категорична, че декларацията на Лютви Местан за сваления руски самолет не е била негова авторска, а е съавторска, защото когато е писана, в стаята са присъствали седем-осем депутати от ДПС, в това число и тя.

"Местан питаше непрекъснато зам.-председателя на Комисията по отбрана в парламента от ДПС (бел.ред. Янко Янков): “Кажете колега, Вие сте компетентен, как е коректно да се каже?“, коментира Георгиева и се възмути от факта, че след това единственият, който "изгърмя", е Местан.

"И подобна безпаметност, двуличие, безпринципна липса на хигиена в политиката, мен ме изумява“, обвини тя.
Според нея и политиката се нуждае от коректност и толерантност.

Георгиева защити бившия лидер на ДПС, като обясни, че той винаги е търсил мнението на "колективното тяло", а ако то "не е консумирало правата си", това е било, защото не е искало да изпълни задълженията си.

Хюсеин Хафъзов също отрече Местан някога да се държал авторитарно.

"Винаги сме били свободни да се изкажем, имали сме колеги, които са му опонирали, а той приемаше техните забележки", посочи той.

Според него главата на Местан е паднала само заради политиката, която е водил, а пък начинът, по който беше изключен, без обсъждане, е насилствен.

Хафъзов е убеден, че голяма част от избирателите не одобряват начина, по който беше отстранен Местан и дори се чувстват излъгани.

Въпреки че новото ръководство на движението вече увери, че структурите са стабилни и няма разкол, отцепникът е убеден, че това не е така.

Той смята, че част от тях наистина остават лоялни към високите етажи на властта в ДПС, но на събрания на местните структури са се чули и гласове: "Това не е ДПС, за което гласувахме“ и "Кажете, наистина ли Ахмед Доган е олигарх?“.

От думите на Хафъзов, който се похвали, че няма друг депутат, обиколил толкова села, колкото той, се разбра, че избирателите са на страната на Местан, а пък ДПС няма полезен ход.

Оказа се, че Хафъзов се чувства добре на последния ред в парламента с другите независими депутати, чийто доайен е Анна Баракова, която от първия си работен ден в Народното събрание е без парламентарна група.

"Аз мога да съм на последния ред, мога и да съм извън парламента", призна той и си спомни случай, при който на семинар се е чудил къде да седне, а патриарх Неофит му е казал да седне отзад, защото тогава може да го поканят отпред, но ако седне в първите редици и му кажат да отиде в последните, "тогава боли".

"Бих попитал предателите на идеята, предателите на Местан, дали се чувстват комфортно отпред", коментира той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Кънчо Путкодеров преди 8 години
Обаче как му падна гарда на даскалчето !!! Прилича на мокра кокошка !!!
7
0
 
4
 
! Отговори
Кюстендилци преди 8 години
ДПС се рои!!!Мед за душатааа...!!!Ииии....изчезва от игратаааа...!!!
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
даи на ц......... власт па му гледаи сеира
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вървеше си местанчо гордо изправен, нахакан.Произнасяше речи с изказ който понякога и той сам не разбираше, камо ли ибриците вожд на които беше. Реши да суче от 2 майки. Заложиха му мина. Както си вървеше и нещо щракна.Погледна местанчо и що да види-мина. Руска ли бе, хамериканска ли бе не се разбра, но гръмна...и се разнесе смрад и се разхвърчаха *** местанови. Огледа се местан-*** му бе пръснат! Сега къвто и да му вкарат все ще е широко. И потекоха *** безчет и смрад! Даскал от кърджалии
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По-скоро в ДПС има фeцec, и то не един.
3
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Боли ли...?
2
2
 
6
 
! Отговори
гугъл преди 8 години
Доган сбърка ,че не очисти Местан още в Сараите.
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Зидаров, ако си мъж, почни да говориш и по същество, стига с твоите ораторски напъни.