Съветник на Борисов му препратил SMS-а за ВСС

Той не е член на ВСС, категоричен е премиерът
Обновена: 15 яну 2016 12:36 | 15 яну 2016 11:29, Камелия Цветанова
53
Съветник на Борисов му препратил SMS-а за ВСС
Снимка: Булфото

Премиерът Бойко Борисов направи изненадващо разкритие кой е авторът на SMS-а, станал повод да отиде лично на заседание на ВСС.

"Мой съветник ми препрати този SMS, това е лична кореспонденция, той не е член на ВСС", отсече премиерът днес.

Още по темата
Вчера Борисов не каза от кого е получил SMS-а, прочетен от председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов на заседанието на ВСС за случая "Янева гейт". Панов пък преди това прочете съобщението пред ВСС, което гласеше: "Лозан Панов отново предложи да Ви викаме във ВСС по записите за двете каки. Не го приехме".

"Каниха ме и то многократно, днес си направих усилията и мисля, че е било 12 ноември, когато във всички медии излезе, че Етичната комисия на ВСС ме кани да ме изслуша по въпросните разговори,във времето това се тиражираше“, обясни днес премиерът.

"Аз в телефонен разговор с Панов съм обяснил, че съм готов да отида, но те нямат право да ме викат, това ще е прецедент и когато вчера за пореден път са повдигнали тази тема, аз отидох на това заседание и открито казах всичко, което имах да кажа и си отидох", продължи той.

Борисов днес отново обясни защо е обвинил Лозан Панов в политически натиск.

"В изказването си Панов започна да ме пита защо моята парламентарна група е гласувала по един или друг начин, това не е тяхна работа", заяви Борисов.

"А и ми казаха, че той самият е казал: „Да извикаме Борисов, макар че той няма да дойде, на негово място аз не бих дошъл“, нещо такаво е казал", обясни Борисов.

По думите му той е водил много разговори с Панов дори по времето, когато шефът на ВКС беше блъснат от кола. „Аз лично го уверих, че няма нищо да му се случи и пратих и полиция и да го охранява, за да му покажа, че свободата, сигурността е гарантирана“, припомни премиерът.

Борисов съобщи още, че е имал среща с шефа на „Овергаз“ Сашо Дончев, който е и председател на БСК, за либерализиранията на пазара и инфраструктурата в газовия бизнес.

"Оказа се, че и моите страхове, и неговите страхове, са били плод на действително една интрига, разбрахме се, стиснахме си ръцете", коментира премиерът.

След като днес БСП стартира консултациите за внасяне на вот на недоверие срещу кабинета, Борисов даде да се разбере, че това не го притеснява.

"Трябва да има вот на недоверие, това е работа на опозицията. Разбира се, че трябва да има и ние трябва да защитим това, което правим дали е добро, или не", коментира той. Според него няма нищо смущаващо или лошо във вота на недоверие.

"Лошо е ако няма вот на недоверие. Това би говорило не добре за демокрацията. Приветствам работата и срещите, които се провеждат тук и с радост бих си говорил и аз с тях. Предстоят много важни неща в парламента и всеки глас, всеки който защитава дадена кауза и ако тя е в унисон с неговото разбиране, е добре дошъл да гласува”, заяви Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
6
 
! Отговори
me преди 8 години
Това е толкова епичен скандал, че в нормална държава премиерът щеше да си е подал оставката 20 пъти. Просто такова нещо НЕ МОЖЕ да се случва в демократична държава. В България разбира се няма проблеми, премиерът може да шпионира независим орган, да заплашва председателя му (защото това си е заплаха), да изнася сценки пред съвета и какво ли още не, никой не се впечатлява. Болен народ сме и това си е!
39
1
 
14
 
! Отговори
дфг преди 8 години
Ако това беше станало на друго място щяха да летят оставки, правителства и какво ли още не. Тук хората трябва да свършим тази работа, няма кой да го направи вместо нас. Седим и му гледаме сеира на този патологичен лъжец
38
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бате Бойко отскоро има лаптоп.Научили са го как да го пуска и спира.Внимавайте какво пишете за и против него.Чете
37
1
 
12
 
! Отговори
Боко краде яко ! преди 8 години
Боко е милиардер, затова гласуващите за него си броят стотинките и ще ровят по кофите скоро. Когато някой открадне милиарди, милиони остават гладни. Това е системата. Само луд може да вярва, че честен човек може да има "охранителна" фирма по времето на СИК и ВИС, само луд може да повярвам, че без червен куфар човек като Боко може да направи нещо повече от бакалия.
36
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ВЪРВИ СИ БЕ ЛЪЖЕЦ !!!ОСТАВКА НЕЗАБАВНО !!!
35
1
 
19
 
! Отговори
Иво преди 8 години
Този съвсем се оплете в лъжите си!
34
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бойко, Бойкооооооо, чети бе, чети , преди да ЛЪЖЕШ !!!! И една лъжа не мжеш да измислиш като хората ! Там ясно пише - ЛОЗАНОВ ПРЕДЛОЖИ ..... НЕ ГО ПРИЕХМЕ !!!! Кой е тоя твой "съветник" във ВСС ??? КОЙ ???
33
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тиква, не ме интересуват СМС-те ти и личните ти тревоги. По принцип нямаш право да влизаш на това заседание неканен, но остави тези неща.Какво става с ИКОНОМИКАТА,ДОХОДИ,РАБОТНИ МЕСТА ...??
32
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Съветникът или е подслушвал разговора във ВСС или, което е по-вероятно е някой от членовете му, т.е. не е никакъв съветник и Боко лъже. Погледнете съмо текста казва "не ГО приехме", а не " не го приеха".
31
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Яневагейт: Борисов купил къща "в Барцелона" за 1,5 млн. евро на своя метреса"На Баце му лъсна ***.И когато купуваш "подарък" за 1,5 милиона се ПИТА "Колко ли пари имаш?"А отговора е МИЛИАРДИ евро.Тези селски леваци които гласуваха за тоя ще гледат като попикани бегонии ............скоро.
30
1
 
7
 
! Отговори
SS62 преди 8 години
То това в България не е учудващо.
29
6
 
1
 
! Отговори
36 преди 8 години
Мислиш ли, че като ми имаш телефона си ми познат или още по-малко приятел? А мислиш ли, че министър-председател не може да намери телефона на всеки от ВСС???????
28
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
34Е нали не се познават, няма вмешателства, а си имат телефоните и си цъкат смс-чета. Всичко е един цирк за пред хората, иначе ядат и пият на една софра.
27
1
 
19
 
! Отговори
Няма такава държава! преди 8 години
БиБи-ту /може и Винету ;)/ верно е като тефлонов тиган - нищо не му се лепи. Ама хората са казали, че всеки народ си заслужава управниците.
26
2
 
18
 
! Отговори
33 преди 8 години
Изпратил му го е твоя идол Тиквата - за сплашване. Вчера си го призна.
25
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз нещо не мога да разбера. Някаква муцка от ВСС написала на Борисов, че Лозан Панов отново предложил да викат Бацето във ВСС. Откъде Лозан Панов обаче има същия смс, ей това не ми е ясно.
24
3
 
21
 
! Отговори
Истината, мили деца преди 8 години
След ГЕРБ няма да има държава - ще има само милиарди дългове и страхотна корупция. По-големи *** не са ни управлявали никога. Дори крадливите *** имаха зачатък на държавничество.ГЕРБ е като ИД, след тях остава само разруха и поквара.
23
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Боко лека полека ще вземе да си признае и за танев и митниците и за други записчета... :)
22
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Оставка , оставка , оставка
21
1
 
29
 
! Отговори
Въпроси без отговор преди 8 години
Къде е ДАНС ! Защо не се самосезира? Какво е това бъркане в съдебната система, кой седи зад Борисов!? Има ли чужди интереси зад Борисов ??!!