Говорим за бежанците, а младите българи бягат...

Прогнозата на Дянков: Не чакайте предсрочен вот
18 яну 2016 13:14,
71
Говорим за бежанците, а младите българи бягат...
Снимка: архив Булфото

Бежанският поток ще продължи да е тема №1 в Европа. Той ще влияе на България доколкото отклонява вниманието от ставащото у нас - демографската криза.

Това обяви в свой анализ на ставащото у нас и в света бившият финансов министър Симеон Дянков, който вече е преподавател в Лондон и във Вашингтон.

"Къде са младите, къде отиват и къде отива икономиката без млади хора?", попита той от ефира на Нова тв. Дянков разказа, че работи основно в Лондон и може да потвърди, че голяма част от младите българи са там. Казвали му: "Завършихме училище и вече сме тук".

Дянков прогнозира, че тази година няма да има предсрочни избори в България. Причините били две – че няма политик, който да каже, че иска да води държавата и другата – че икономиката се съживява, но все още няма достатъчно икономика извън евросредствата.

"За мен правителството е стабилно", каза още Дянков и допълни, че заслугата за това е, че главно икономическите и инфраструктурни министерства вървят добре. "Миналата година взехме близо 7 милиарда лева от ЕК по различни програми, които няма как да не се отразят добре. Но стабилност е различно от растеж", каза още бившият министър.

Дянков обвини министрите на реформаторите, че не правят реформи и похвали Ивайло Калфин за частичната пенсионна реформа. В редичката на министрите, опитващи се да реформират, той нареди и Румяна Бъчварова, Ивайло Московски и Ивелина Василева.

За ролята на ДПС в сегашната ситуация, Дянков отвърна: "Не е роля на ДПС, а роля на бившата ДС. Тя продължава да съществуна с връзките си. ДС управлява и сега", каза той.

Според Дянков преходът в България не се е осъществил. "Същите хора, които водеха България преди 30 години, я ръководят и сега", каза той. Според него и последните събития в движението са свързани с ДС. "Например г-н Местан е от бившата ДС. Мисля, че една част от бившата ДС беше срещу друга част от ДС, едните подкрепят Русия, другите Турция. Стигна се до борба".

Дянков коментира и темата КТБ. "Българският народ е излъган по темата КТБ", смята бившият министър, който обясни, че няма информация как е станало заграбването, а по негови изчисления държавата е загубила около 4 млрд лева, като реалните загуби са около 6-7 милиарда лева.

"Цветан Василев е най-виновен. Почти също толкова виновно е и тогавашното ръководство на БНБ. Както и политическата класа в последните пет правителства. Всички ние сме донякъде също виновни, че това стана по наше време", призна той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И още нещо - Този *** Дянков като е "избягал" , ...... да не би да му е дошъл акъла ??????Хааааааа, ха, ха, ха, ха, ха, .....
30
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българина "бягал" ??? Хаааааа, ха, ха, ха, ха, .... Тя и въшката бяга, ама където и да отиде ... все си е въшка !!!
29
1
 
15
 
! Отговори
681-1989 преди 8 години
От хан Аспарух до ДемокрациятаБългария умря
28
3
 
6
 
! Отговори
цигара преди 8 години
Такъв филм изпуска ли се,никъде не отивам ...
27
3
 
15
 
! Отговори
men преди 8 години
не мога да повярвам. погледнете си коментарите. Дянков ви дава добър повод да се замислите защо децата ви бягат. вие се занимавате с индивида. проблема е че не са даже 5 или 6 милиарда а са 80 от началото на демокрацията. те и сега пак ви крадът. присто ще разберете при свършен факт.
26
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колкото и ниско да падне човек, той не може да стигне до нивото на политика.
25
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ба,ба ти крадците на фискални единици по фиктивни расходки от едни на други в гости заради пари щот неможели да ги преброят и хуманитарно да си ги распределят от каца в каца и за маца да има около врата да му се потрие,а после през вратата габровската.
24
3
 
12
 
! Отговори
Абе що не ви ..... преди 8 години
Коментари за ТОТАЛНО ИЗКУКАЛА КУКУВИЦА като този не правя !!!Да си го коментира СТРАНДЖАТА ! Те са от едно гнездо !!!
23
22
 
4
 
! Отговори
Искаме бежанци преди 8 години
Искаме бежанци в България, имаме огромна обезлюдена територия, а българският етнос се затрива! Работливите и потентни сирийци ще вдигнат България отново на крака!
22
2
 
20
 
! Отговори
Лозан Панов преди 8 години
Децата ще спрат да емигрират когато вкарам в затвора съвсем скоро главата на октопода Б.Б.и аверчетата му ЦВ.ЦВ.,Дянков и дружината българоубийци!!!! В затвора ще имате време за много смс-и!
21
2
 
26
 
! Отговори
Менко Менков преди 8 години
Всички сте за затвора задето изгонихте децата ни по чужбина!!!...и Цв.Цв и Буда и ти Дянков!!!
20
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как може да ни управляват все хора дето дори нямат здраво семейство, а други дори котка не бяха гледали?
19
24
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Демографската криза ще се реши само и единствено със заселване на бежанци. Нормално е мъртвите народи като нас да бъдат изместени от живи такива.Няма да сме първите, няма и да сме последните.
18
4
 
13
 
! Отговори
Край преди 8 години
Младите ни умни и талантливи и работливи са изгонени от НАС. Върху всеки от нас тежи вина за това че не можем да организираме държавата си. То много лесно Дянков ви виновен. Ми защо го не утрепахте с камъни като е той и да се оправим. Не той. не и Доган не и Борисов. Защо българите не можем да си организираме държавата по-добре.
17
3
 
27
 
! Отговори
О преди 8 години
МЛАДИТЕ НИ УМНИ И ТРУДОЛЮБИВИ ДЕЦА СА ИЗГОНЕНИ ОТ *** ИГРАЕЩИ СИ НА ПОЛИТИЦИ..РАЗДЕЛИХТЕ МАЙКИ ОТ ДЕЦА .НА ТЯХНО МЯСТО ДОКАРАХТЕ МИГРАНТИ НЯКАКВИ МИРИЗЛИВИ ПРОСТИ, КАЛПАВИ И ЗАРАЗЕНИ ***..
16
7
 
19
 
! Отговори
а преди 8 години
докога ще ни показвате и натрапвате този пропаднал тип дето ходи като просяк от врата на врата и ръси простотия след простотия само и само някой да му обърне внимание,да си взима жената и да върви на м....а си
15
4
 
7
 
! Отговори
Putin преди 8 години
To i bejancite ne iskat tuk da jiveat...e,bylgari do kade sme q dokarale samo...jalka ni Bylgaria
14
5
 
22
 
! Отговори
baby преди 8 години
а той като беше министър какво направи за да ограничи демографската криза.....нищо
13
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
те и бежанците не идват тук,само минават
12
1
 
32
 
! Отговори
Край преди 8 години
А сега да ви кажа и това което НИЕ няма да направим - Няма да поискаме сметка за кражбата на века КТБ. Няма да си организираме страната така че да се върнат младите хора. Няма да ни уважават децата ни. А сега пак ръкопляскайте.